Kritika jména pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
sahrazad1
27.12.19 19:38

Tak kdyz to neni Anelie - Analka, tak je to v pohode :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
33
28.12.19 11:03

Okoli by melo brat ohled na deti :( jinak bych je neresila.. dulezite je, ze se jmena libi vam a deti s nimi nemaji problem.. me kazdy odsoudil Mikulase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
28.12.19 11:52

@Vandickka Mikuláše jsme měli také ve výběru a řečí kolem toho taky bylo…nakonec jsme dát nemohli, protože se narodila holčička. Mě udivuje, že má někdo potřebu, při pohledu na novorozené děťátko, kritizovat jeho jméno. Mě nedávno známá nadšeně vyprávěla o svém vnoučátku a říká mi, jmenuje se Kubíček. Blahopřála jsem jí k babičkovství a ani by mě nenapadlo jí říct…zase Kuba? To teda Vaši mladí nemají moc fantazie. I když si to třeba myslím, ale je to netaktní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.19 12:06

Starší syn se jmenuje Theodor. U toho jsou dvě reakce, buď se to jméno líbí nebo je takové „zvláštní“ = divné. Ze začátku jsem ty negativní reakce vnímala, ale postupem času jsem si na to zvykla a ignoruji je. Vyšší level přišel u druhého syna, který se jmenuje Adrian. Tam jsem v reálu moc pozitivních reakcí nezaznamenala. Sestra u doktorky na jméno reagovala otázkou jak mu budeme říkat. :roll: :zed: Ale bavím se tím, že pozoruji ten výraz člověka, který se zeptal, jak se kluk jmenuje a je vidět, že horečně přemýšlí, co má říct. :lol:

• Citovat
  • Upravit
4341
28.12.19 19:32

U nás podobně. První vnučka Viola. Jak jí budete říkat? Je to v kalendáři? Teda…zvláštní. Druhá Odeta, ta ani není v kalendáři, takže reakce neuvěřitelné. Já, babička, se tím bavím. Naši mladí chtějí ještě jedno děcko. Tak čekám, co do třetice. Včera jsem slyšela v pohádce klučičí jméno Orest. Tak ho navrhnu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45688
28.12.19 20:36

@babanci a nemrzi vas to trochu s dcerou, ze se jmena vasich deti a vnucek skoro nikomu nelibi? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
29.12.19 09:41

@babanci Mam dotaz, jak vnucky oslovujete? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23914
29.12.19 09:53
@Lilith_S píše:
Jo u nas ze strany moji rodiny probehlo “Kristova noho” a “to je strasny jmeno”. Pritom konkretne moje mama vybirala moje jmeno tak, aby bylo neobvykly :roll: ja mela podminku zadny hacky a carky a aby bylo v kalendari, ale u nas v rodine je bezny, ze se vsechno kritizuje.

Jméno „Kristova noha“ bych teda nedal ani za nic, to se mi zdá opravdu děsný… :nevim: :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
29.12.19 10:00

@veria Ono to není tak, že by se nikomu nelíbily. Většině se naopak líbí moc, ale někomu naopak vůbec. Nic mezi. A to se mi na tom líbí, že to nejsou jména, co nikoho nenadchnou ani neurazí. Takové nic moc.

Příspěvek upraven 29.12.19 v 13:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
29.12.19 10:01

@Mikea Violko a Odetko. Ještê nikdy jsme jim neřekli jinak. Nijak nezkracujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.19 10:02

Holky řeknu vám, že já se svým ujetým „hrozně originálním“ jménem bych dala cokoliv, abych se jmenovala Sofie nebo Sára :roll: nesnáším svoje jméno a vím, že dětem dám normální jména, protože jako dítě jsem se vždycky styděla :oops: a těch posměšků :zed: moje mamka taky chtěla být strašně originální. Tak sice mám jmenovkyně, ale ještě jsem nepotkala takovou, které by bylo míň než 60 let.

• Citovat
  • Upravit
808
29.12.19 10:20
@Anonymní píše:
Holky řeknu vám, že já se svým ujetým „hrozně originálním“ jménem bych dala cokoliv, abych se jmenovala Sofie nebo Sára :roll: nesnáším svoje jméno a vím, že dětem dám normální jména, protože jako dítě jsem se vždycky styděla :oops: a těch posměšků :zed: moje mamka taky chtěla být strašně originální. Tak sice mám jmenovkyně, ale ještě jsem nepotkala takovou, které by bylo míň než 60 let.

Když ono dost záleží jak se k tomu sám ten dotyčný postaví. Když je znát, že se sám za jméno stydí, tak se toho ostatni chytí. Mě se třeba roky smáli, že jsem byla tlustá a ošklivá.. Jo dle fotek tenkrát nic moc, ale šlo s tím neco udělat, a i postoj k tomu jsem mohla mit jinej. Jinak jména co tu padly jsou třeba některá zvláštní, ale hezká. Taky bych nechtěla dát jméno, že jich bude na písku pět. Ono stačí v práci pár zdvojených jmen a člověk musí furt vysvětlovat o kom vlastně mluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
29.12.19 10:46

Moje dcera se jmenuje Johanka, v té generaci nebyla kolem nás žádná. Byla jediná ve školce, na základce, na střední a při imatrikulaci na vysoké byla ještě jedna. Nikdy s tím neměla problém, naopak byla ráda, že jí nikdo neříkal příjmením a každý si jí pamatoval jménem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.19 10:52

@Agnes86 tak teď v dospělosti jsem s tím tak nějak smířená. Manželovi se to jméno třeba líbí, ale musím říct, že obzvlášť v pubertě to bylo hodně krušný teda.
Jinak tady napsaná jména jsou většinou originální, ale hezká. Znám jednu holčičku, která se jmenuje Živa. To mi přijde teda nic moc, je na tom o chlup hůř než já :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1004
29.12.19 10:56
@Anonymní píše:

No vidíš a za nás Sofie a Sára byla hrůza děs 😁 teď se mi Sofie celkem dost líbí, pokud to bude holčička 😁 partnerovi by se líbila Klaudie, což mi taky nevadí 🙂 vlastně jsem mu nenápadně podsunula to - ie na konci 😁 má i netypické příjmení, takže si myslím, že ok 🙂 u kluků asi budeme mít větší problém s výběrem, času ale habaděj 😁

No a když se mě někdo zeptá, jestli už máme vybraná jména (a to jsem TEPRVE 13+drobné), tak říkáme, že kluk bude Ervín a holka Elfrída se smrtelnou tváří 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze