Krize - dochází peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Krize-dochazi penize
Ahoj. Prosim vas, byl tu nekdo v podobne situaci? manzel chodi do prace, plat na houby, ja zatim doma s ditetem. V srpnu dojde posledni rodicak, dite nevzali do skolky, nema 3 roky.Ja potrebuju jit do prace nutne. Penize zacnou chybet. Jedna babicka daleko, druha nehlidaci typ, max.1 za tyden.Jak to resit? existuje prace z domu nebo kam umistit ditko, at muzu jit makat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ano, práce z domu existuje, také jí dělám. A dítě může pohlídat nějaká studentka, případně se domluvit na hlídání v blízkém okolí s jinou maminkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Soukromá školka, pokud dítěti nebyly tři roky, tak zkusit jesle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vendull Počítej s tím, že u dítka se bude projevovat separační úzkost. Já občas hlídám dvouletého klučinu naší sousedky. Zhruba jednou za půl hodiny se ozve „mama, mama“ a jdeme se podívat, že maminka nikam neutekla. Na hřiště ho sám bez maminky vzít nemůžu, to se začne šprajcovat. Jediné, co snese, je ježdění na odrážedle deset metrů před panelákem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to tak být vůbec nemusí, naopak čím víc se blíží ke třetímu roku, tím lépe se s nima dá domluvit. Pokud na to máš nervy, můžeš hlídat cizí děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka píše:
Soukromá školka, pokud dítěti nebyly tři roky, tak zkusit jesle.
zakladatelka si stezuje, ze n emaji penize a ty poradis tohle? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Run píše:
No to tak být vůbec nemusí, naopak čím víc se blíží ke třetímu roku, tím lépe se s nima dá domluvit. Pokud na to máš nervy, můžeš hlídat cizí děti.
A vidíš, to by pro zakladatelku taky mohl být zdroj peněz…
Tak to mě netrklo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vypočítej si, jestli by se ti nevyplatila nějaká důchodkyně, která by hlídala třeba za 5 tisíc měsíčně a ty, kdybys vydělala 13 tisíc, byla bys na tom tak jako teď. Na přechodnou dobu si myslím, že lepší než ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A zkousela jsi i jine skolky v okoli? I za cenu dojizdeni, porad by se vam to vyplatilo. S praci z domu zkusenosti nemam, jenom co vidim v okoli, tak musi mit clovek stesti, aby sehnal neco seriozniho. Jeste me napada nejaka brigada na odpoledne, az bude manzel doma a bude moct hlidat dite
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieOVMUC píše:
zakladatelka si stezuje, ze n emaji penize a ty poradis tohle?
jesle jsou za babku, vychází stejně jako státní školka. a ve chvíli, kdy si mám vybrat mezi nulovou podporou od státu a prací, ze které mi po odečtení školkovného zbyde pár tisíc, volba je jasná. navíc si stěžuje, že peníze nebudou od září, protože už nedostane další rodičák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka Nevím jak u vás ale u nás v Brně teda státní jesle za babku nejsou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka píše:
jesle jsou za babku, vychází stejně jako státní školka. a ve chvíli, kdy si mám vybrat mezi nulovou podporou od státu a prací, ze které mi po odečtení školkovného zbyde pár tisíc, volba je jasná. navíc si stěžuje, že peníze nebudou od září, protože už nedostane další rodičák.
to asi zijes na marsu ne? tady jsou jesle za +- 6000 mesicne, statni skolka je za 500…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 píše:Čím ti sousedka platí, a kolik bereš na hodinu
@Vendull Počítej s tím, že u dítka se bude projevovat separační úzkost. Já občas hlídám dvouletého klučinu naší sousedky. Zhruba jednou za půl hodiny se ozve „mama, mama“ a jdeme se podívat, že maminka nikam neutekla. Na hřiště ho sám bez maminky vzít nemůžu, to se začne šprajcovat. Jediné, co snese, je ježdění na odrážedle deset metrů před panelákem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ainy píše:
@marrlinka Nevím jak u vás ale u nás v Brně teda státní jesle za babku nejsou
U nás v Pardubkach jsou, skolkovne mesicne 2200 včetně stravy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieOVMUC píše:
to asi zijes na marsu ne? tady jsou jesle za +- 6000 mesicne, statni skolka je za 500…
U nás 2200 včetně stravy
Neziju na Marsu, v Pardubicích ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit