Krize v kojení?

93
3.3.17 21:36

Krize v kojení ?

Milé maminky chtěla bych se zeptat. Jsem prvorodička a mám 9týdenního chlapečka byl předčasně narození takže měl menší problémy i s kojením, takže jsem měsíc odsávala a až pak se naučil sát. Ale teď máme menší problém. Asi 14dní mu mé mléko nestačí. Něco vypije a pak se začne u prsa zlobit. nechávám ho odkrknout třeba 3× za tu dobu, ale stále má hlad a k prsu nechce (přitom mi mléko teče i samo). A tak mu musím udělat UM, aby se dopil. Nevíte co s tím? Zda mám málo výživné mléko nebo málo mléka? Přitom hodně piju, dávám na babské rady jako pít černé pivo, mléko, polévky atd. Ale prostě takhle bojujeme :,( Budu moc ráda za každou radu! Moc děkuji předem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Huk
620
3.3.17 21:43

Nejlepší by bylo najít si v okolí laktační poradkyni. Měla jsem s kojením taky trápení a bez ní bych to nezvládnula.
Takhle je těžké radit.
Držím palce.
V krajním případě, si opakuj, že malý hlady neumře, UM je kvalitní, a že bude lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.3.17 21:48

@Ajena16
Jak casto kojis? Prsa stridas nebo pije vzdy z obou? Saje efektivne?-ne jen cucat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
3.3.17 21:57
@3HE píše:
@Ajena16
Jak casto kojis? Prsa stridas nebo pije vzdy z obou? Saje efektivne?-ne jen cucat…

Jak kdy někdy po 2hod a někdo po 3hod. V noci až po 4hod. Ano saje efektivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
3.3.17 22:05

Málo ani nevýživné mléko neexistuje…větší mýty snad ani nejsou :-) kdo chce, cestu si vždy najde…
Jinak info hledej na mamila.sk a tamtéž hned najdi LP. Jinak brzy s kojením skončíš :nevim: :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.17 23:41

V kojení jsou krizové 3,6,9(týdny, měsíce) bývá to kolem rustoveho spurtu. Ja bych radila nedokrmovat, ale častěji prikladat k prsu. Aby se stimulovala laktace a za den, dva se to upravi na potřebu miminka. Píšeš, zemlicko ti tece samo, možná i to muze byt důvod, co nu vadí. Dale by me napadal bojkot, zpusobeny siditky, lahvickami apod. Někomu dudlík nevadí, jinému muze způsobit velké potíže. Zkusila bych treba odstříkat a alternativně dokrmit MM, abyste odbourali ten dokrm UM. Nejlépe vazne kontaktovat LP z mámila. sk. Držím palce. To zvládnete!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
3.3.17 23:56

Muze to byt klasicky bojkot nebo spurt, nebo proste prisel na to, ze z flasky to je jednodussi, tak co by se namahal z prsa…nektere deti kombinaci zvladaji, nektere ne. Jestli chces zabojovat za kojeni, tak bych zrusila UM, pripravila se na nekolik tezkych dnu a proste nabizela prso, klidne hodne casto…ja dokrmovala odstrikanym mlikem (syn byl taky driv narozeny a ze zacatku nemel dost sily na prsa), ale brzy jsem se na flasku vykaslala a kojila jsem i po hodine i mene nekdy, kdyz byla krize…melo by si to sednout. Pripadne kontaktuj laktacni poradkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
4.3.17 07:21

Vyse to popsala maminka naprosto presne, proste to chce vydrzet, mne muj broucek rval 2 dny od rana do vecera i pres noc a proste jsem ho prsu davala a davala ii kdyz nechtel a kroutil se, ale mohlo za to asi brisko. Pomohlo schovat se pod deku a ve tme se nakojil. Ted ma 14 mesicu a porad se koji. Ted krizi bylo hodne a to hlavne v obdbi me menstruace. Drzi palce ale nebojte ani UM neni vubec spatne, hlavne at jste v pohode vy i mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
4.3.17 07:25

Muze to byt spurt. Chvili pije a kdyz to pak netece tak jak si predstavuji, zacnou se vztekat. Pokud das flasku kde to tece samo, tak chce flasku.

Takze pokud mas mliko, tak nedavej um a uz vubec ne z flasky. Koj. Klidne co hodinu. A pokud by bylo nejhur, odstrikej mliko a podwj alternativne.

Nekomu flaska nevadi, ale pokud mliko mas je zbytecna. A vam to evidentne kazi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
4.3.17 16:28
@Ajena16 píše:
Jak kdy někdy po 2hod a někdo po 3hod. V noci až po 4hod. Ano saje efektivně.

to je v pohodě…

radím kojit takto - jedno celé prso nechat vypít… pak dát dítě odříhnout a nabídnout druhé prso… další kojení začít tím, které předtím bylo jako druhé… postup je stejný.

takto kojit pořád - trvalá věc.

Intervaly kojení nechat úúúúúplně na dítěti, i kdyby to mělo být co hodinu z obou prsou…

DUDLÍK A LAHVIČKA pletou techniku sání… to bych určitě nedávala…

jinak souhlasím se vším, co taky přechozí pisatelky napsaly… :palec:

za problémy může být i problém s bříškem… zkuste dávat kapky babycalm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí