Krize v partnerství

545
2.8.16 09:37

Krize v partnerstvi

Ahoj holky, potrebuji poradit od zkusenejsich :(. Je mi 18 let, partnerovi 21. Jsme spolu uz 4,5 roku, vzdy jsme si rozumeli a nikde nebyl zadny problem, vse jsme spolu zvladli. Pred dvemi mesici mi zemrel otec, kazdy jiste pochopi ze mamka s bratrem potrebuji abych byla s nimi. A neni to tak, ze bych si pritele nevsimala, jsme spolu KAZDY DEN, jen nekdy chci, abychom jeli napr. na vylet vsichni spolu. Me, mu to zacalo vadit, chce byt se mnou PORAD sam, ikdyz po smrti tatky sliboval, jak tu bude porad pro nas. Kdysi ho nasi mop neprijimali a hodne ho to trapilo. Nakonec se s mym tatkou skamaradil a bylo to super. Ted uz asi o „nahradni rodinu“ nestoji. Prijde mi, ze zarli. V nedeli se to uplne vyhrotilo. Nechape, ze me to hodne boli a trapi. Chtel se rozejit, ale nakonec to prevratil tak, ze to vlastne chci ja. Jako u deti, fakt. Vubec nevim, co mam delat :(. Mam ho moc rada, ale posledni dobou se ke me vubec nechova hezky. Mam toho ted hodne, brigadu, psychicky jeste nejsem v poradku, zkousky v autoskole… On na nic z toho nebere ohled. Navic je nestastny ze sve prace a podal si prihlasku do armady, takze ikdybysme spolu zustali, nevim jestli bych to vubec zvladla…vojak preci jen neni pro zivot. Rikam si, ze kdyz resime takove veci a to spolu zatim jen chodime, co budeme resit az spolu budeme bydlet? Vubec mi ted nepripada jako moje podpora. Porad v hlave resim, jestli s nim zustat nebo odejit. Poradte prosim, pokud to vubec jde. Jsem opravdu zoufala :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.8.16 09:42

Ahoj zakladatelko. Tvůj přítel na mě působí jako sobec. Měl tě vždy pro sebe a nejednou je to jinak. Promluvte si spolu a zkuste najít kompromis. Jinak zaujala mě věta" vojak neni pro život." Proč myslíš? Já sama jsem vojanda a mam si myslím normální rodinu :*

• Citovat
  • Upravit
30408
2.8.16 09:45

Jestli ti není oporou a necítíš se s ním dobře, je to pádný důvod k tomu, abys ve vztahu neviděla vztah do budoucna. Nic se neděje, jste oba velmi mladí, to je přeci úplně normální, že se vztah vyvíjí a ty se můžeš rozhodnout jestli je tohle přesně to, co chceš do života. Opora od partnera je prvořadá. Chodit spolu klidně můžete, ale víc než zábavu si od toho neslibuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
2.8.16 09:46

Jste spolu od tvych 14 let, to je strasne brzy. Ono i v tech 18 je clovek porad dost nevyzraly. Pokud se nechova hezky, chce se rozejit, tak ho nech jit. Mas pravdu v opravdovem zivote na vas budou cekat mnohe zavaznejsi zkousky, proto bud rada, ze se ukazal uz ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
2.8.16 09:56
@Zuuuzaaa122 píše:
Ahoj holky, potrebuji poradit od zkusenejsich :(. Je mi 18 let, partnerovi 21. Jsme spolu uz 4,5 roku, vzdy jsme si rozumeli a nikde nebyl zadny problem, vse jsme spolu zvladli. Pred dvemi mesici mi zemrel otec, kazdy jiste pochopi ze mamka s bratrem potrebuji abych byla s nimi. A neni to tak, ze bych si pritele nevsimala, jsme spolu KAZDY DEN, jen nekdy chci, abychom jeli napr. na vylet vsichni spolu. Me, mu to zacalo vadit, chce byt se mnou PORAD sam, ikdyz po smrti tatky sliboval, jak tu bude porad pro nas. Kdysi ho nasi mop neprijimali a hodne ho to trapilo. Nakonec se s mym tatkou skamaradil a bylo to super. Ted uz asi o „nahradni rodinu“ nestoji. Prijde mi, ze zarli. V nedeli se to uplne vyhrotilo. Nechape, ze me to hodne boli a trapi. Chtel se rozejit, ale nakonec to prevratil tak, ze to vlastne chci ja. Jako u deti, fakt. Vubec nevim, co mam delat :(. Mam ho moc rada, ale posledni dobou se ke me vubec nechova hezky. Mam toho ted hodne, brigadu, psychicky jeste nejsem v poradku, zkousky v autoskole… On na nic z toho nebere ohled. Navic je nestastny ze sve prace a podal si prihlasku do armady, takze ikdybysme spolu zustali, nevim jestli bych to vubec zvladla…vojak preci jen neni pro zivot. Rikam si, ze kdyz resime takove veci a to spolu zatim jen chodime, co budeme resit az spolu budeme bydlet? Vubec mi ted nepripada jako moje podpora. Porad v hlave resim, jestli s nim zustat nebo odejit. Poradte prosim, pokud to vubec jde. Jsem opravdu zoufala :(.

nechybí mu tvůj taťka taky? jestli se měli rádi může to být jeho způsob reakce, ale je pravda, že by vás tato situace měla spíš semknout a měl by ti být oporou..takhle to působí opravdu sobecky a nezrale

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
2.8.16 09:57
@Anonymní píše:
Ahoj zakladatelko. Tvůj přítel na mě působí jako sobec. Měl tě vždy pro sebe a nejednou je to jinak. Promluvte si spolu a zkuste najít kompromis. Jinak zaujala mě věta" vojak neni pro život." Proč myslíš? Já sama jsem vojanda a mam si myslím normální rodinu :*

Nevim, prijde mi ze vojaci jsou strasne tvrdi a nekompromisni, pokud tedy neumi oddelit praci od domova, coz hodne lidi neumi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
2.8.16 10:00
@Jana525 píše:
Jste spolu od tvych 14 let, to je strasne brzy. Ono i v tech 18 je clovek porad dost nevyzraly. Pokud se nechova hezky, chce se rozejit, tak ho nech jit. Mas pravdu v opravdovem zivote na vas budou cekat mnohe zavaznejsi zkousky, proto bud rada, ze se ukazal uz ted.

Ja ho prave nechapu, jednu chvili rika ze uu toho ma dost, ze si mam prijit pro veci a dalsi chvili, ze to jsou malickosti, ze se mnoi byt chce :(. Ted si mysli, ze je asi vse v poradku, ale ja jsem mu nerekla jasne, ze s nim zustanu. Jen me mrzi, ze jsme si slibovali ze spolu vse vzdy zvladneme a tak.. vim, ze to jsou ohrana slova, ale bylo to tak krasne :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
2.8.16 10:07
@Zuuuzaaa122 píše:
Ja ho prave nechapu, jednu chvili rika ze uu toho ma dost, ze si mam prijit pro veci a dalsi chvili, ze to jsou malickosti, ze se mnoi byt chce :(. Ted si mysli, ze je asi vse v poradku, ale ja jsem mu nerekla jasne, ze s nim zustanu. Jen me mrzi, ze jsme si slibovali ze spolu vse vzdy zvladneme a tak.. vim, ze to jsou ohrana slova, ale bylo to tak krasne :(.

Ve vasem veku je vse krasne a naporad, ale realita pak byva jina. Prijdou starosti a ne kazdy par je ustoji. Nam se to treba s muzem podarilo, ale kdyz si vzpomenu, jak jsme v takhle nizkem veku byli nevyzrali, psychicky labilni. Dej tomu cas, mluvte spolu a pozoruj jak reaguje. Mozna je na tobe prilis zavisly, to bohuzel k mladi a lasce patri. Hlavne, zadne porizovani deti, dokud si nebudes jista, ze je to opravdu clovek o ktereho se muzes oprit, na ktereho se muzes spolehnout a ktery ti nasloucha. A taky je potreba mit podobne nazory na budouci zivot, i kdyz i ty se muzou, jak se clovek vyviji menit.
A pokud to s nim nevyjde, nevadi. V tvem veku je normalni, ze clovek hleda toho praveho. Lepsi nez se naivne vrhnout do zivota s clovekem, s kterym to pak vubec nemusi byt jednoduche.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
2.8.16 10:58

@Zuuuzaaa122
Když mi bylo 18, měla jsem přítele a ty sliby jsme si dávali taky :) cítila jsem se v bezpečí a věřila v naší lásku na celý život… Pak, po třech letech přišla další velká láska a pak ještě další… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.8.16 13:01

@Zuuuzaaa122 je nevyzrálý, má na to věk.. pokud Ti to nevyhovuje, tak se na ten vztah vykašli. Je Ti 18, není Ti 60, aby ses musela trápit s jedním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
2.8.16 16:09

Ja si vzdy rikam, ze to ukoncim, ze to uz nema cenu… ale pak prijde, chova se moc pekne zase a ja vubec nevim. Rikam si, ze ted se budeme vidat malo, ze se to tim asi rozhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
2.8.16 17:12
@Zuuuzaaa122 píše:
Ahoj holky, potrebuji poradit od zkusenejsich :(. Je mi 18 let, partnerovi 21. Jsme spolu uz 4,5 roku, vzdy jsme si rozumeli a nikde nebyl zadny problem, vse jsme spolu zvladli. Pred dvemi mesici mi zemrel otec, kazdy jiste pochopi ze mamka s bratrem potrebuji abych byla s nimi. A neni to tak, ze bych si pritele nevsimala, jsme spolu KAZDY DEN, jen nekdy chci, abychom jeli napr. na vylet vsichni spolu. Me, mu to zacalo vadit, chce byt se mnou PORAD sam, ikdyz po smrti tatky sliboval, jak tu bude porad pro nas. Kdysi ho nasi mop neprijimali a hodne ho to trapilo. Nakonec se s mym tatkou skamaradil a bylo to super. Ted uz asi o „nahradni rodinu“ nestoji. Prijde mi, ze zarli. V nedeli se to uplne vyhrotilo. Nechape, ze me to hodne boli a trapi. Chtel se rozejit, ale nakonec to prevratil tak, ze to vlastne chci ja. Jako u deti, fakt. Vubec nevim, co mam delat :(. Mam ho moc rada, ale posledni dobou se ke me vubec nechova hezky. Mam toho ted hodne, brigadu, psychicky jeste nejsem v poradku, zkousky v autoskole… On na nic z toho nebere ohled. Navic je nestastny ze sve prace a podal si prihlasku do armady, takze ikdybysme spolu zustali, nevim jestli bych to vubec zvladla…vojak preci jen neni pro zivot. Rikam si, ze kdyz resime takove veci a to spolu zatim jen chodime, co budeme resit az spolu budeme bydlet? Vubec mi ted nepripada jako moje podpora. Porad v hlave resim, jestli s nim zustat nebo odejit. Poradte prosim, pokud to vubec jde. Jsem opravdu zoufala :(.

Jste ještě moc mladí. První vztahy málokdy vydrží na celý život. Každý vztah prověří až zatěžkávací zkoušky. Teď procházíte jednou z nich.Krom toho, že tvůj přítel je i vzhledem k věku nevyzrálý, měli by jste spolu hodně komunikovat.
Jestli chce být vojákem z povolání, to ještě neznamená, že by byl nevhodný jako partner. Nechala bych tomu volný průběh. Pokud by to s ním jinak nešlo, nech ho jít svojí cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
2.8.16 19:24

@nostress nejhorsi je, ze on komunikovat nechce, porad si stoji tvrdohlave za svym. Nenecha si nic vysvetlit :(. Takova vec asi abi casem naucit nejde, ze? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
2.8.16 19:35
@Jana525 píše:
Ve vasem veku je vse krasne a naporad, ale realita pak byva jina. Prijdou starosti a ne kazdy par je ustoji. Nam se to treba s muzem podarilo, ale kdyz si vzpomenu, jak jsme v takhle nizkem veku byli nevyzrali, psychicky labilni. Dej tomu cas, mluvte spolu a pozoruj jak reaguje. Mozna je na tobe prilis zavisly, to bohuzel k mladi a lasce patri. Hlavne, zadne porizovani deti, dokud si nebudes jista, ze je to opravdu clovek o ktereho se muzes oprit, na ktereho se muzes spolehnout a ktery ti nasloucha. A taky je potreba mit podobne nazory na budouci zivot, i kdyz i ty se muzou, jak se clovek vyviji menit.
A pokud to s nim nevyjde, nevadi. V tvem veku je normalni, ze clovek hleda toho praveho. Lepsi nez se naivne vrhnout do zivota s clovekem, s kterym to pak vubec nemusi byt jednoduche.

Je to pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
2.8.16 19:43
@Zuuuzaaa122 píše:
@nostress nejhorsi je, ze on komunikovat nechce, porad si stoji tvrdohlave za svym. Nenecha si nic vysvetlit :(. Takova vec asi abi casem naucit nejde, ze? :(

Je rozdíl, pokud někdo komunikovat neumí, anebo nechce. Pokud je svolný tě aspon vyslechnout, sděl mu všechno, co tě trápí, co by jsi chtěla ve vašem vztahu. Ale dej si pozor, aby z toho nebyly několika hodinové monology. :) Jestli tě není ochotný ani vyslechnout, zkus mu všechno třeba napsat, pokud možno stručně.
Záleží na tom, jak je ten muž a vztah pro tebe důležitý, a co jsi ochotná pro jeho zachování udělat. Ovšem jedna věc je někomu „hodit lano“, druhá věc je se neustále ponižovat. Pokud by nic nezabralo, je lepší takového partnera nechat jít, a počkat si na někoho, komu nebudeš muset všechno dokola říkat, ani psát,
a ještě bez výsledku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria