Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Potřebuju poradit, ve kterém městě/místě v Krkonoších je nejlepší se ubytovat, když tam chceme jet v létě na dovolenou. Budeme bez auta, proto potřebuju vybrat místo, kde je všechno po ruce - obchod, restaurace, nějaké vyžití pro děti, blízko lanovky. Samozřejmě si uděláme výlet i do jiného místa. Díky všem za tipy
Myslím, že super je Pec pod Sněžkou. Skiresortu tam budou v létě jezdit tourbusy takže se dá dostat do Jánek. Je tam bobovka, pěšky dostupná sedačková lanovka… Navíc tam není tak draho jako ve Špindlu.
@LenkaN26 To jsem se právě chtěla zeptat, jak je tam draho třeba v tom Špindlu?
No, ve Špindlu jsou ceny fakt hodně přepálené. Přítel dlouho do Krkonoš nechtěl právě kvůli tomu, že tam byli jeho známí a dost si stěžovali, ale z Pece byl nadšený. My tam jezdíme v létě i v zimě a jsme spokojení. Už máme své oblíbené trasy, hospůdky…
Hezké jsou Janské lázně, a samo pec pod Sněžkou. Nebo je dobra i Velká Úpa.
@myskalucka ve Velké Úpě toho moc není, ale Jánky jsou fain, ale na pěší turistiku je Pec asi nejlepší.
Já bych zvolila Špindl. Ceny v létě tam nejsou nijak vysoké oproti jiným střediskům, to spíš v zimě. A je to ideální místo bez auta. Jezdí tam lanovka na Medvědín, na Pláně, autobus na Špindlerovku odkud se dá podnikat celkem dost vycházek, je tam aquapark, sáňkařská dráha, obchody i posezení. Odjíždí odsud autobusy do různých směrů, např. do Vrchlabí, které taky stojí za prohlídnutí ap.
Za mě mohu doporučit Jánky - Modrokamennou Boudu. Je to sice trošku mimo, ale díky tomu nejste v tom turistickém centru, bouda leží uprostřed krásné louky, kde je klid, všude kolem lesy… Nádhera. Po domluvě vás dovezou, v zimě se tram autem ani nedá dojet, tak nás vezli rolbou
Super zážitek. Lze tam polopenze, pro děti mají hřiště… Není to nic luxusního taková *** a není to drahé! Odtamtud vede několik turistických tras. Byli jsme tam už 2×. Mrkněte http://modrokamennabouda.wz.cz ![]()
@LenkaN26 : jak není? Já tam jezdila roky, da se vyjet na Portasky a odtud spousta výletů, Pec je cca 4 km daleko, bus jede každou chvíli. Úpa je moje srdcovka záležitost. Chtěla poradit kde je hezky a je tam vše, a dobra dostupnost, což za me Úpa je. Ono je hezky i v Harrachově
. A pro pěší turistiku jsou vhodné cele Krkonoše, ne jen Pec pod Sněžkou
.
@anstazia Ty Janské lázně se mi líbí, o těch uvažuju a pak mě láká ten Špindl
@LenkaN26 A můžete mi doporučit nějakou dobrou hospůdku a ubytování? Díky
Já bych doporučila tu Pec - nedávno jsme tam byli a ceny opravdu nejsou vysoké, žádné přirážky. Je tam lanovky, bobová dráha, jezdí tam po cestě vláček na turistická místa, pro děti perfektní vyžití - lanová dráha, dětské centrum, spousta restaurací a hospůdek.
@esterka.z.brna My vždy bydlíme v Penzionu Javor - www.penzionjavor.cz Výborně tam vaří, je to kousek na lanovku na Hnědý vrch odkud chodíme buď na Lyžárnu nebo na Lesní boudu. Přímo v Peci je Enzian, který je sice drahý, ale vaří tam luxusně. Z Jánek je super vyjet kabinkou na Černou horu a buď si něco dát v jejich restauraci nebo jít směr rašeliniště a stavit se v Kiosku co je kousek od lanovky na Krkonošskou bídu nebo topinky. Ještě je to vcelku fain na Kolínské, aletam je to s jídlem jak kdy. My jedeme buď na Hnědý vrch, jdeme hřebenovku a pěšky dojdeme zpět do Pece. To stejné pokud zajedeme busem do Jánek tak vyjedeme na Černou horu a přes rašeliniště zpět do Pece.