Kroměříž

• Fotoalbum (87)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
maminka201
5.1.16 10:08

Tak opožděně gratuluji :srdce: a jaký byl porod?

• Citovat
  • Upravit
207
5.1.16 12:00

Ahoj, myslíte že je lepší ZŠ Zachar nebo ZŠ Slovan? Zachar máme blíž, ale zase ze Slovanu to má blíž k babičce. Na Slovaně mají matematickou třídu a malý má právě docela dobrý logický myšlení zato je špatný v kreslení (kreslí spíš jako architekt - budovy, silnice, značky… to je ok ale zvířata a postavy mu vůbec nejdou) což zase mají na Zacharu. Ale na Zacharu mají zase lepší angličtinu. Tak fakt jsem z toho jelen. Jaké máte zkušenosti s těmito školami? Dojíždět busem bude muset do obou jen na Slovaně ještě pak kousek pěšky nebo 2 autobusama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4345
6.1.16 09:09

@maminka201 já jsme měla pohodovej porod mám ti to říct celé?
tak ráno jsme měla pořád jaksi vlhko v kalhotkách dopoledne jsem pak volala na gyndu že to mam a řekli at jedu radsi do porodnice tak jsme se tam vydali no udelalali mi test na plodovku 3doktoři řekli že tam něco je a jeden že nic nevidí :nevim: no tak mě pustili domu a vyfasovala jsem jejich vložky a jakousi vodičku co pozná zda je to plodovka mam si dělat testy. S manželem jsme dojeli ve 2domu pojedli jsme ja umyla a navařila a sedla k tv bylo pul 5 kdy jsme chtěla jít na wc se vyčůrat a v tom mi rupla voda jsme utíkala na zachod a manžel za mnu a nemusím vykladat že bylo : ty ses počůrala? no s odpovedí že ne že to je voda plodovka tak mi donesl z tašky ty vložky a tu tekutinu a já zkusila kdyby jen prece jsme to envydržela :lol:
tak jsem vše dala do prádla okoupala jsmem se muj se oholil a ja jeste dala dat pracku s tím že když to nedam povesit ja tak aspon muj to ma za ukol no a jeli jsme cesta byla celkem fajn az na ty hrboly pac to jsme fakt citila.-
no doporodnice jsme dojela bylo 6hodin a po seste mi delali poslech mimca no bolesti žádné stary dr se divil že prvorodicku poslali domu s otekajici vodou že to on by nikdy neudelala (byl fakt starý už v duchodě) no prohledl a řekl že budem rodit az zitra rano nebo dopoledne no jak hluboce se spletl…

No manžela chtěla pa vyhnat jsme ji požadala že jeste ne co bych tam sama delala tak jsme si vykladali ja chodila vše ok pak v 8 mi delali zase poslech miminka a když jsme si lehla no 20minut bylo pro mě smrt v tom mi začali kontrakce po minute ani jsme se nestacila nadechnut uz byla druha tak me odpojila a sla jsme do sprchy tak uz jsme měla nutkani na tlacení tak me prohledla a rekla že mam zkusit na wc a jen mirne zatlacit že mi nedelali klistyr tak že je to mozná to…
No kdyz jsme sla na wc jsme citila že fakt to není a je to miminko volala jsme na manžela at vola pa ta me chytla dala na lužko a kukla juu na 10 tak jdeme rodit mezi tim co jsem,,šla´´ tak volalal na novorozenecké a dr že rodime no na par zatlacení byl malej venku měl 3470g a 48cm jen pupeční snutu mel omotanou kolem krku a hrudníčku ale bylo to ok. Nebyla jsme nastřižena takže žádné šití nic a dr prisel pozde jen me pohaldil a rika jste sikovna kdyby takové porody byli každy den a ne jnednou za par mesiců :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4345
6.1.16 09:09

@maminka201 trošku román a jaký jsi mělaty porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka201
6.1.16 09:14

@Misel02 :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: chceš popsat všechny 3?? :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
4345
6.1.16 09:25

Klidně.-D
aspon se juknu jaké jsi to měla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka201
6.1.16 10:21

@Misel02 psala jsem to ted přímo do deníčku, bohužel obnoví to až za 4 dny, takže ten první jsem zapoměla okopírovat :-(tady posílám druhý porod a ještě popíšu třetí :lol:
Březen 2013 jsem našla na testu //.Radost, ale dlouho netrvala.
24.5.2013 jsem byla na revizi pro zamklé těhotenství v 8tt.
1.7.dorazila slabá ms, hned po ms jsme se začaly snažit a hned jsem měla // na testu.Na začátku jsem špinila, takže jsem brala utrogestan do 9tt.Od 15tt tvrdnutí a pořád něco. Blížil se termín porodu a malé se nechtělo. Týden před termínem odhad váhy 3700-3900g. Přibrala jsem 15kg.Byla jsem oteklá, strie oteklé. Trvala jsem na vyvolání porodu, tak jsme se ve 40+4tt domluvily, že druhý den(17.4.)začneme vyvolávat.
17.4.nález 1,5 cm, otevřená na 1 prst..
8:00 zavedena tableta
11:00 druhá
11:15 začaly bolesti, kolem 12hod. praskla pl.voda, už byla zelená.
14:01 na 3tí zatlačení se malá narodila

Porod byl komplikovaný. Malá měla šnuru kolem krku, zlomila si kliční kost. Já jsem rodila placentu 45minut a ztratila moc krve. Dostávala jsem injekce na vyčištění+železo. Malá měla žloutenku, takže nás pustily až 7den.

Sofinka se nar.17.4.2014,4500g a 54cm. Měla jsem 10 stehu. Prvních 14 dní dcera hodně žárlila, ale pak už to bylo v pohodě. Jsme štastni.

• Citovat
  • Upravit
4345
6.1.16 10:25

Ju tak to je pekné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka201
6.1.16 10:56

@Misel02 uuffffffffff
Máme 2 děti a vždy jsme si přály velkou rodinu. Holky jsou hodné i když je to někdy náročné..Moc jsme toužily po další holčičce.
Chybělo mi bříško a to malinké miminko. Bavila jsem se o tom s manželem, ale rozhodly se, že pár měsícu počkáme. Nakonec mi manžel řekl, že tedy do toho pujdeme. Měla jsem po ms, tak jsme se začaly snažit a hned to vyšlo, byli jsme moooc štastní. Byla nám potvrzena holčička jupíííí. Problémy zase nějaké byli.

Dne 10.12.jsem byla v poradně. Nález 1,5cm, otevřená na 1prst. Odhad 3900g(měřila to 4×).Měla jsem už málo pl.vody.Konečně budu mít miminko :-))).V pátek jsme byli na nákupu. V sobotu 12.12.2015 jsem nic nedělala jen odpočívala, manžel dával dohromady skřín na ložní. Občas mi tvrdlo bříško a u toho pálely kříže, ale neřešila jsem to. Chodila jsem často na malou a pak zjistila, že mám na papíře hleny, ale říkám si ty mám pořád…Měla jsem nějaké výtoky celé těhu :-(.Chodila jsem kontrolovat ty hleny a najednou snad 15cm dlouhý hlen, fuj(omlouvám se)vypadalo to jako při silné rýme. Tak jsem to řekla manželovi a chudák byl v šoku. Říkám dnes je krásný datum dneska by to šlo :-))Odpoledne jdu na malou a na papíře krev! je to jasný odešla mi hlenová zátka, čtu na pc..porod do pár hodin nebo i dní..tak asi nic noc..jenže začaly pravidelné bolesti. Manžel vystresovaný, já taky..najednou jsem nechtěla rodit! Dala jsem si sprchu, bolesti silnější. Oblékly jsme se a vyrazily do porodnice. Bolesti po 5 min. V 17:30 příchod do porodnice, vyplnovala jsem papíry atd..V 18hod.jsme byla napojena na monitor, kontrakce tam byli, ale jen z podbřišku. Bohužel od začátku jsem měla křížové, které bolí jak pra…a nejdou videt na monitoru. Přišla doktorka nález 4cm krása! Udělaly klystýr, pak jseem si dala sprchu, po které to bylo ještě horší. Nález 4-5cm..Tak mi praskly vodu a to byl teda masakr bolelo to jak čert!!Najednou nález 7cm, brečela jsem bolestí, byla jsem unavená, hladová..Chtěla jsem tlačit, ale nemohla.. ještě kousek..lehněte si na levý bok, poslechla jsem ježiší to bylo ještě horší…ale hlavička krásně šla dolu. Už jsme chtěla jít na sál, ale pořád měly moc času a nechtěly mě pustit a já věděla, že už musím tlačit. Brečela jsem, křičela jsem už chci jít!!Nakonec mě pustila a já šla na lužko, ale to mi řekla opřete se já si Vás ještě ve stoje vyšetřím,,děláte si srandu si říkám??cítila jsem kontrakci tak jsem zatlačila, přišla další néé netlačte nemáme tu doktorku. jenže to už nešlo hlavička byla venku..plodovky ze mě ještě teklo dost málem jsem na ni uklouzla! Ještě volaly na novoroz.Sama jsem si lehla na lužko a přiběhla doktorka(nečekaly, že tak rychle porodím),zatlačila jsem 2× a malá byla venku.Bez nástřihu, ale trošku mě potrhala tak mě trošku zašily. Natálka se narodila 12.12.2015 v 19:54.4520g a 52cm. Vše bez komplikací :-)Měla žloutenku tak byla 38hod.pod světlem. Je to šikulka. Plně kojím, malá krásně přibírá. Už má 5020g a 55cm :-)Dostaly jsme ten nejkrásnější dárek k Vánocum. Jsme hrozně pyšní na ty naše holčičky. No a za 5let tu budu snad psát Muj čtvrtý a poslední porod :-)
:mavam:

• Citovat
  • Upravit
maminka201
6.1.16 10:58

@Misel02 to prasknutí vody nebolelo, ale ty kontrakce potom ano :)

• Citovat
  • Upravit
21734
6.1.16 11:02

Matematicka i anglictinarska trida jsou az druhy stupen.Na prvnim stupni zalezi, jakou bude mit pani ucitelku a slozeni tridy. V tom pripade jsem pro Slovan, tam je mirny previs zajemcu, tak nevemou, kdo je problemovy uz od pohledu
Zachar ma mensi obsazenost a hlavne ti neprizpusob. ziji hlavne ja Zacharu, tak je skola z duvodu trvaleho bydliste musi prijmout.
Dny otevrenych dveri uz skoly mely, tam se dalo dost vyzjistit. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka201
10.1.16 16:32

Holky je v Km nějaký hrací koutek?

• Citovat
  • Upravit
9356
11.1.16 10:31

MC Klubíčko, Pidi země a něco na Riegráku. Ale zkušenosti nemám. Děti už mám odrostlé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
22.1.16 15:03

Klubíčko je super, je tam hodně maminek, hodnějsouuž zaběhlí. pidi země nevím, ne byly jsme tam nikdy. riegrák je takový malý, hodně malý. záleží pro jak staré dítko. v klubíčku jsou myslím čtvrtky odpoledne nebo dopoledne pro děti do dvou let. mají stránky, kdyžtak tam bude něco určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka201
23.1.16 20:56

@Farllin Ahoj,díky. No starší je ve školce. Když, ale potřebuji do města a mám potom čas nevím kam zajít..dcera má 21měsícu no a miminko bude v kočárku :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová