Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mojaa díky za tip, kolem toho jsem párkrát šla, ale nikdy nebyla uvnitř.. Dětský jde o to dát si tam třeba i kafe nebo dortík.. a třeba oblíbená kavárna/cukrárna s koutkem? (jestli právě je něco co neznám:-)
Dřív byla u Kaufu Pidizemě, tam je prý snad něco nového.. ale na webu jsem nic nenašla. Trpaslíček je zavřený.. koutek jsem viděla na webu Arény (ale nebyla jsem) nebo mě napadá jen Tizzi, tam jsou moc milí, ale je to pidikoutek.
Dobrý den,
tušily jste, že existuje skupina sdružující uživatelky z Kroměříže a okolí? Pomozte nám ji rozběhnout a spojte se tak s dalšími maminkami.
Ve skupinách si navíc můžete povídat soukromě. Skupiny mají více vláken, fotoalbum, nástěnku a také vlastní bazar (tedy vaše inzeráty uvidí všechny členky stejné skupiny).
Mimo jiné se tam můžete domlouvat na společných výletech, cvičení, hlídání dětí, kafíčku…
Přidejte se ![]()
adminka Eliška
Dobri den nevite kdo prijima nove pacienty k zubari dekuji jana kromeriz
Holky, jaké jsou ZŠ v Kroměříži? Stěhujeme se do dědiny kousek za Kroměříží, spádově je to do Zdounek, ale prý většina dětí chodí do Kroměříže. Poradíte, podělíte se o zkušenosti? Plus budeme potřebovat dětskou lékařku/lékaře. Ideálně aby netlačila na ATB a tak ![]()
@7ikráska píše:
Holky, jaké jsou ZŠ v Kroměříži? Stěhujeme se do dědiny kousek za Kroměříží, spádově je to do Zdounek, ale prý většina dětí chodí do Kroměříže. Poradíte, podělíte se o zkušenosti? Plus budeme potřebovat dětskou lékařku/lékaře. Ideálně aby netlačila na ATB a tak
Lékař dnes tlačí do antibiotik? Nemá u vás test CRP?
@7ikráska můj syn chodí do školy na Slovan-ta je asi největší. Pak je tam Zachar, Oskol, Komenského, Zámoraví, Církevní…z doktorů máme Dr. Sedlaka- nutnost ATB vždy kontroluje crp. Řekla bych, že domluvit se s ním dá na všem a jeho sestřička Štěpánka je skvělá. Pak hodně doporučují doktorku Kujalovou (bacha neplést s Kuklovou)
@Russet jsme z Brna a měli jsme takovou. Teď máme skvělou, většinou je to 3 dny a počkat, jak se to vyvrbí( pokud už to není rozjetý), buď zlepšení, nebo si dojdem na kontrolu a po CRP ATB. Je fakt, že chodím radši zavčas, když vidím, že něco není OK. Radši pár dní vyležet, než pak být doma 14 dní.
@7ikráska píše:
@Russet jsme z Brna a měli jsme takovou. Teď máme skvělou, většinou je to 3 dny a počkat, jak se to vyvrbí( pokud už to není rozjetý), buď zlepšení, nebo si dojdem na kontrolu a po CRP ATB. Je fakt, že chodím radši zavčas, když vidím, že něco není OK. Radši pár dní vyležet, než pak být doma 14 dní.
Tak já hlavně nikdy nelezu hned první den synovy nemoci k lékaři. Pokud nemá horečky a a průjem, nebo se mi celkově nezdá. Počkám 3 dny a pak teprve jdu. Antibiotika syn v 6.5 dostal pouze jednou.
@Russet no já vzhledem k tomu, že chodím do práce a hlídací babičku nemám, tak pokud je děckám blbě, jdu, protože nemůžu si dovolit zůstat doma zadarmo. Bohužel. Jasně, že s nějakým kucknutím nechodím, ale když se mi děcko vzbudí s teplotou, nebo je mu blbě už večer a do rána to není lepší, tak ráno jdeme. Dokud jsme byla na rodičáku s mladší, tak jsme to řešila z 90% sama doma a nikam nemusela chodit. Starší ATB měla snad 1 nebo dvakrát, mladší je průduškářka, tak ta už asi 3×, ale i tak se to naše doktorka snaží podchytit nějakou podpůrnou léčbou.
Tak záleži, jak je dítě velké, cestovat každý den z nějaké vsi do Zdounek a odtud ještě do Kroměříže není pro první stupeň moc schůdné.
Zdounky je klasická provinční škola, nemá dobré hodnocení, pasivní přistup a nízké nároky. Děti po přestupu do jiných škol docela nestíhají.
V Kroměříži jsou dobré všechny základky, otázka je, zda vás kapacitně vezmou.
Taky záleží jaký máte nároky na vzdělání dítěte.
Pokud máte v dojezdu školu v Kostelanech, první stupeň, určitě doporučuji, luxusní malotřidka.
Říká se, že dobrá škola je Slovan. Ale na roveň s ní je Komenská, protože ta měla jako jedna z mála škol během covidu celou dobu plně synchronní výuku podle rozvrhu. Pardon za ten anonym, ale nechci, aby tu někdo věděl, odkud jsem a spojoval si to.
@Anonymní píše:
Tak záleži, jak je dítě velké, cestovat každý den z nějaké vsi do Zdounek a odtud ještě do Kroměříže není pro první stupeň moc schůdné.
Zdounky je klasická provinční škola, nemá dobré hodnocení, pasivní přistup a nízké nároky. Děti po přestupu do jiných škol docela nestíhají.
V Kroměříži jsou dobré všechny základky, otázka je, zda vás kapacitně vezmou.
Taky záleží jaký máte nároky na vzdělání dítěte.
Pokud máte v dojezdu školu v Kostelanech, první stupeň, určitě doporučuji, luxusní malotřidka.
Kostelany jsem zvažovala, četla jsem o nich jen to nej, ale holky jsou od sebe jeden ročník. Příští rok budou 3. a 4. třída a nechci aby pak dojížděly každá jinam a jeden rok to nemá moc cenu. Četla jsem o Zacharu, že nic moc, že je tam dost nepřizpůsobivých. Zdounky máme spádové, ale jezdit přes ně nemusí, Buď na jednu stranu do Zdounek, nebo na druhou do Kroměříže. Vystupovat a nastupovat budou stejně na zastávce Bezručův park. Tady v Brně chodí do školy s většími nároky, tak nechi aby zakrněly. Mluvila jsem s ředitelkou na Slovanu a u Sýpek (ani u jedné není problém s přijetím), chystám se volat do Oskol a Komenského jsem si ani nevšimla. Z Bezruč. parku je to na ty tři blízko/daleko stejně. Jen Sýpky už jsou daleko, ty asi vypustím z okruhu, protože dojezd do kroměříže bude cca 7:40. To už by musely holky klusat každý den. Moc díky za info, bude to pro nás veliká změna