Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak mám střední školu s maturitou, rok vyšší školy, ale to je na nic, administrativní kurz, a tři roku praxe v obchodě s trochu předraženým oblečením z toho jeden rok jako zástupce vedoucí, ale je pravda, že administrativa je můj sen a dělat třeba v bance apod., to si asi mohu nechat jen zdát
. U mě přichází v úvahu jen Km a i tak budu dojíždět z vesnice, jsem na malou sama, manžel je doma jen o víkendech, takže školka bude od 6:30 do 16:00 a to jsem i bez auta, no nevím, jak to dám. A neptejte se, jestli někoho nemám na hlídání, protože ne
, takže možnosti sehnat práci jsou asi nulové ![]()
@dajka16 Tak to jsme dvě a víš o něčem? V jakém oboru sháníš?
Bohužel angličtinu jen pasivně, učila jsem se ji několik let, ale vypadla jsem z toho ![]()
Příspěvek upraven 05.02.15 v 19:14
@LenaNell Tak to bohužel, kdybys měla Nj, tak bych o něčem konkrétním věděla.
Určitě sleduj nabídky na pracovních portálech, úřadu práce, třeba něco objevíš.
No tak o tom pochybuji
, dívám, se průběžně snad celou MD a práce o které by se dalo přemýšlet nebo by vyhovovala časovému rozpětí, bylo na prstech jedné ruky. Dnes se práce bohužel hledá líp přes známé a když je člověk nemá, je to na pytel
, najít na ÚP by to byl spíš zázrak
@LenaNell Pokud máš co nabídnout, tak nemusíš mít známé, aby Tě někdo zaměstnal.
Ty nemáš vzdělání, praxi, neumíš žádný jazyk, nejsi časově flexibilní, tak se nediv, že těch pracovních nabídek, navíc v administrativě, pro Tebe moc nebude. Tím do Tebe nerýpám, jen konstatuju realitu.
Tak já občas, když jdu po městě, což není moc často, do města jdu tak jednou za tři měsíce. moc to tam nemusím, raději na vesnici. Ale když už jdu, tak vidím třebas na obchůdkách, že zhání prodavačku, nedávno jsem to viděla na jednom sekáči, nebo na různých, riegrák, kovářská, vodní ulice. tam to je hodně vylepené kolikrát. Nebo brigády různé. Pak jsem slyšela, ale nevím jak to je, že zháněly hodně do plastiky, tam berou, ale to je směna, takže to nic, pak jsem slyšela o noční v podnikové restauraci tady toho závodu, ježiš jak se jmenuje? tady na kaplance ta firma. Nevzpomenu si ted. Ale holky tu určitě budou vědět. Případně mě napadá akorát obejít různé butiky a prodejny apoptat se, jestli nebudou někoho hledat. zatím práci nehledám, což ale může být každým dnem jinak. a co budu dělat, až ji budu hledat nevím. No, ale já budu ráda, když z cestovního ruchu skončím jako uklizečka někde na pár hodin denně, během školky, školy. protože všechno co jsem kdy uměla, včetně jazyků už neumím. k tomu mám děti. takže naprosto neperspektivní. ![]()
Och, no ono taky záleží na těch nabídkách, protože prosadit se umím a pracovat taky. Vzdělání mám a myslím, že ho má každý, kdo má více než to základní. Proč si vysokoškoláci o těch co mají střední nebo učňák, myslí, že nemají vzdělání
Já nejsem flink nebo negramotná, nemám jen devět třít. Jo, administrativa je něco, co bych dělat chtěla jasně
, ale neštítím se žádné práce
. A docela mě mrzí přístup k maminkám a jejich časové flexibilitě, v tomhle jsem názorově uvázla v komunismu, děti jsou naše budoucnost, tak proč být kvůli tomu znevýhodněná. Nicméně, jak sleduji nabídky, tak ani s VŠ bych se tu moc netrhla, tedy pokud bych neměla nějakou elektro ![]()
@Farllin Jo občas na obchodech je, ale je blby, že většina obchodů mají do 17 a školka je do čtyř
. A tam, kde to mají vylepené často, je vždy nějaké ale, jinak by tam pracovníci zůstali. Jo to já taky, anglicky jsem mluvila, teda né plynule, ale ještě v létě jsem se s ní domluvila na dovolené
, ale radči uvádím jen pasivně. Je to špatny, ale taky počítám, že skončím někde v hypermarketu jako doplňovačka zboží, nic proti teda, ale chtěla bych něco víc. No jo nemám vzdělání ![]()
Mi při nástupu do práce hodně pomohly kamarádky a občas placená chuva. Jinak by to nešlo. Manžel dělal na 3 směny a deti šly dost mimo něj.
Jsem prodavačka a byla jsem rada, že jsem nasla práci jakou mam
Dani a dobrý? ještě tě z těch vůní nebolí hlava?
J ási to nedokážu představit s hledáním práce. To bude masakr. Najít směnu dle školky, bez směn, pro matku tří dětí. nikde nikdo nebude chtít. k tomu chlap, co vydělává daleko víc, než můžu kdy já. takže ten kdyby zůstal doma, nebo šel dřív z práce, tak se to nevyplatí. právě přemýšlím nad nějakým žl. ale co bych tak mohla dělat. už jsem i přemýšlela, že bych hlídala právě děti takovým matkám. alle to chce vzdělání, prostory.
Farlin. tohle mi nevoni.Ja naše veci moc nejim
Můžu dotaz? Jsi těhotná, že pises o třech dětech?
Určitě obejdi velké markety a vyplň si přihlášky, někteří ti vyjdou vstříc s pracovní dobou, někde jsou i noční.
@LenaNell Záleží, co hledáš za práci, jakou máš kvalifikaci, co můžeš zaměstnavateli nabídnout a jestli by Ti nevadilo dojíždění.
Dej více info, pak mohu možná poradit.