Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tiger-lily píše:no právě, takhle seřazené nebývaly. tak mě zajímá, co to je za šméčko. A bohužel, dětem můj kváskový žitný chléb moc nejede
U nas jede jen synovi, ten sní všechno, starší dcera že prý fuj. A přitom ty domácí chleby jsou taková mnamina.
@martina.se píše:
@Tiger-lily![]()
kurňa, ještě že peču domácí, takové ufo fakt nemám
Mě se domácí zatím moc nepodařily
, něco dělám špatně, ale jako z obchodu fakt nechutnaji.
@myskalucka píše:
U nas jede jen synovi, ten sní všechno, starší dcera že prý fuj. A přitom ty domácí chleby jsou taková mnamina.
moje děti - čím větší chemie, tím jim to víc chutná
snažím se dělat všechno možné domácí
To je jiná technologie výroby. Není v tom celosvětové spiknutí dostat lilly do blázince, i když kdo ví…
@Tiger-lily píše:počkej, třeba přiletí i k vám
nestraš, zrovna dělám chleba ![]()
@suricata píše:
To je jiná technologie výroby. Není v tom celosvětové spiknutí dostat lilly do blázince, i když kdo ví…
jj, u nás se prodávají takové ty klasické, smotané, nebo jak to říct a pak tyhle s těma dírkama, přijde mi to že ten rohlík vyprdne v požadovaném tvaru nějaká linka, zkrátka není stočený, ty nekupuju vůbec, nechutnají nám
@Tiger-lily napadá mne jen jedno vysvětlení. Někteří pekaři nepoužívají jen kvasnice na kynutí těsta, ale cpou tam tunu dalších věcí - vč. prášku do pečiva například. A prášek do pečiva by tenhle efekt mohl udělat.
Dříve obyčejný rohlík obsahoval jen tohle:
vodu, sůl, mouku, droždí, popřípadě olej
dneska je to až 30 různých látek - viz obr.
@suricata píše:
@suricata píše:
no hlavně, kdyby se rohlík vyráběl jen z kvalitních a základních surovin, musel by např. kynutou minim. 2×-3× déle než se dneska běžně děje. ![]()
@Dundee2 @Amalthea Takže prostě místní pekárna nainstalovala novou linku nebo přidala nové éčko
technologie by mi nevadila, to, že tam sypou další sajrajt, to by mi vadilo
@Dundee2 a dříve byl rohlík 50ti gramový dnes váží pouze 43g.
@Tiger-lily píše:
@Dundee2 @Amalthea Takže prostě místní pekárna nainstalovala novou linku nebo přidala nové éčkotechnologie by mi nevadila, to, že tam sypou další sajrajt, to by mi vadilo
pro mne je nejpravděpodobnější verzí toto:
nechtělo jim to vykynout v době, kdy to potřebovali (někdo zaspal, nebo přišla extra objednávka, nebo…), tak to něčím „popohnali“ ![]()
@Dundee2 To se ještě dá někde sehnat rohlík, co není z prášku? ![]()
@Dundee2 píše:
pro mne je nejpravděpodobnější verzí toto:
nechtělo jim to vykynout v době, kdy to potřebovali (někdo zaspal, nebo přišla extra objednávka, nebo…), tak to něčím „popohnali“