Kruhy v obilí, díry v rohlíku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8112
25.1.16 11:45
@Tiger-lily píše: :lol: no právě, takhle seřazené nebývaly. tak mě zajímá, co to je za šméčko. A bohužel, dětem můj kváskový žitný chléb moc nejede :roll:

U nas jede jen synovi, ten sní všechno, starší dcera že prý fuj. A přitom ty domácí chleby jsou taková mnamina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.1.16 11:46
@myskalucka píše:
Dnešní z penny Praha, nevidím nic zvláštního :think:
:lol: :lol: ano, to je starý dobrý rohlík
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
25.1.16 11:46
@martina.se píše:
@Tiger-lily :mrgreen: :mrgreen: kurňa, ještě že peču domácí, takové ufo fakt nemám :lol:

Mě se domácí zatím moc nepodařily :-(, něco dělám špatně, ale jako z obchodu fakt nechutnaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.1.16 11:47
@myskalucka píše:
U nas jede jen synovi, ten sní všechno, starší dcera že prý fuj. A přitom ty domácí chleby jsou taková mnamina.

moje děti - čím větší chemie, tím jim to víc chutná :roll: snažím se dělat všechno možné domácí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
25.1.16 11:49

To je jiná technologie výroby. Není v tom celosvětové spiknutí dostat lilly do blázince, i když kdo ví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.1.16 11:50
@Tiger-lily píše: :mrgreen: počkej, třeba přiletí i k vám

nestraš, zrovna dělám chleba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8700
25.1.16 11:59
@suricata píše:
To je jiná technologie výroby. Není v tom celosvětové spiknutí dostat lilly do blázince, i když kdo ví…

jj, u nás se prodávají takové ty klasické, smotané, nebo jak to říct a pak tyhle s těma dírkama, přijde mi to že ten rohlík vyprdne v požadovaném tvaru nějaká linka, zkrátka není stočený, ty nekupuju vůbec, nechutnají nám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
25.1.16 12:09

@Tiger-lily napadá mne jen jedno vysvětlení. Někteří pekaři nepoužívají jen kvasnice na kynutí těsta, ale cpou tam tunu dalších věcí - vč. prášku do pečiva například. A prášek do pečiva by tenhle efekt mohl udělat.

Dříve obyčejný rohlík obsahoval jen tohle:
vodu, sůl, mouku, droždí, popřípadě olej

dneska je to až 30 různých látek - viz obr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.1.16 12:11
@suricata píše:
To je jiná technologie výroby. Není v tom celosvětové spiknutí dostat lilly do blázince, i když kdo ví…
:P :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
25.1.16 12:13
@suricata píše:

no hlavně, kdyby se rohlík vyráběl jen z kvalitních a základních surovin, musel by např. kynutou minim. 2×-3× déle než se dneska běžně děje. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.1.16 12:14

@Dundee2 @Amalthea Takže prostě místní pekárna nainstalovala novou linku nebo přidala nové éčko :think: technologie by mi nevadila, to, že tam sypou další sajrajt, to by mi vadilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
25.1.16 12:16

@Dundee2 a dříve byl rohlík 50ti gramový dnes váží pouze 43g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
25.1.16 12:17
@Tiger-lily píše:
@Dundee2 @Amalthea Takže prostě místní pekárna nainstalovala novou linku nebo přidala nové éčko :think: technologie by mi nevadila, to, že tam sypou další sajrajt, to by mi vadilo

pro mne je nejpravděpodobnější verzí toto:
nechtělo jim to vykynout v době, kdy to potřebovali (někdo zaspal, nebo přišla extra objednávka, nebo…), tak to něčím „popohnali“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
25.1.16 12:17

@Dundee2 To se ještě dá někde sehnat rohlík, co není z prášku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.1.16 12:18
@Dundee2 píše:
pro mne je nejpravděpodobnější verzí toto:
nechtělo jim to vykynout v době, kdy to potřebovali (někdo zaspal, nebo přišla extra objednávka, nebo…), tak to něčím „popohnali“ :mrgreen:
:mrgreen: tohle je ale už dlouhodobější jev, není to jen jeden rohlík, tak to tak asi o-ebávájí pořád :pocitac:
no nic, důvod naučit děcka číst, aby si přečetli, co všechno se do jejich oblíbených rohlíčků dává
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný