Kruhy v obilí, díry v rohlíku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5797
25.1.16 12:19
@suricata píše:
@Dundee2 a dříve byl rohlík 50ti gramový dnes váží pouze 43g.

jo, to je taky pravda - ale už jsme viděl i rohlíky, které ani těch 43g v syrovém stavu mít nemohly ani při hodně velkém zaokrouhlení - a přesto tam visela cedulka 43g :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.1.16 12:20
@suricata píše:
@Dundee2 a dříve byl rohlík 50ti gramový dnes váží pouze 43g.
:mrgreen: a co? eviduješ rozměry rohlíků za posledních 30 let? jak na tom byly rohlíky s délkou a obvodem? 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
25.1.16 12:20
@Dundee2 píše:
pro mne je nejpravděpodobnější verzí toto:
nechtělo jim to vykynout v době, kdy to potřebovali (někdo zaspal, nebo přišla extra objednávka, nebo…), tak to něčím „popohnali“ :mrgreen:
@Dundee2 píše:
pro mne je nejpravděpodobnější verzí toto:
nechtělo jim to vykynout v době, kdy to potřebovali (někdo zaspal, nebo přišla extra objednávka, nebo…), tak to něčím „popohnali“ :mrgreen:

Spíš mají jinou linku, která pravidelně nastřikuje těsto, kdyby to kypřili nemá lily bublinky zcela pravidelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
25.1.16 12:22
@Dundee2 píše:
no hlavně, kdyby se rohlík vyráběl jen z kvalitních a základních surovin, musel by např. kynutou minim. 2×-3× déle než se dneska běžně děje. :zed:

Pracuju v pekařství, máme tzv. omládkové rohlíky, prý se vyrábějí po staru, jako na firmě jsem to zkontrolovat nebyla, ale chuťově jsou moc dobrý.
@Tiger-lily pokud mi zítra zbyde čas, zkusím všech 350 rohlíků rozříznout a podrobit pečlivé analýze. Zákazníkům už to nějak vysvětlím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
25.1.16 12:23
@Litta píše:
@Dundee2 To se ještě dá někde sehnat rohlík, co není z prášku? :think:

asi už ne. tím spíše ne v malých pekárnách - kde by na to vzaly prostory, že?
mne na tom spíše překvapuje to, že ty směsi jsou levnější než klasické zadělání (čas je jasný, ale co už proboha může být levnější než mouka a kvasnice? - tohle mne děsí)

a kde sehnat? no doma ;) když si je upečeš :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale moc často to nedělám, neb toho upeču plech a do večera není ani jeden :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
25.1.16 12:24
@Tiger-lily píše:
rohlíreen: a co? eviduješ rozměry rohlíků za posledních 30 let? jak na tom byly rohlíky s délkou a obvodem? 8)

Délky a obvody eviduji nejen u rohlíků, ale to je mimo téma, tak abych se ho držela, ano s váhou se snížil i obvod a délka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
25.1.16 12:24

@lleennttiillkkaa Tak asi ještě dobří rohlíci nevymřeli. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
25.1.16 12:26
@suricata píše:
Délky a obvody eviduji nejen u rohlíků, ale to je mimo téma, tak abych se ho držela, ano s váhou se snížil i obvod a délka.

i bochníky chleba jsou menší - rozhodně nemají 4,2kg a chuťově čím dál tím horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
25.1.16 12:28
@Litta píše:
@lleennttiillkkaa Tak asi ještě dobří rohlíci nevymřeli. :palec:

Jojo máme i dobrý chleba, ručně zadělávaný, což se teda pozná podle toho, že má mít tvar jakés kytičky a ne vždy to vyjde, takže co kus, to originál a je to přesně ten chleba, který v pátek koupíš a ještě v pondělí je chuťově dobrý, možná by vydržel i dýl, ale nikdy se u nás delší štace nedožil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
25.1.16 12:28

@Dundee2 a hašlerky budoz za chvíli na pinzetu, dřív byly dvojnásoné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.1.16 12:29
@lleennttiillkkaa píše:
Pracuju v pekařství, máme tzv. omládkové rohlíky, prý se vyrábějí po staru, jako na firmě jsem to zkontrolovat nebyla, ale chuťově jsou moc dobrý.
@Tiger-lily pokud mi zítra zbyde čas, zkusím všech 350 rohlíků rozříznout a podrobit pečlivé analýze. Zákazníkům už to nějak vysvětlím :)
:D :D že jsi dělala kontrolu kvality - speciálně pro ně. a zajímalo by mě, jak vypadají ty „dobré, po staru dělané“, když je cvičně fikneš
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5797
25.1.16 12:32
@suricata píše:
@Dundee2 a hašlerky budoz za chvíli na pinzetu, dřív byly dvojnásoné!

taky souhlas - nikdy nebyly tak malinké, že si na ně pomalu musíš brát lupu.
dtto bonpary - taky jsou menší
víc papíru v sáčku s bonbóny = vyšší zisk
a i balení bonbónů je celkově menší
tatranka/horalka má taky tak poloviční tloušťku než za komančů

atd. atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.1.16 12:33
@Dundee2 píše:
asi už ne. tím spíše ne v malých pekárnách - kde by na to vzaly prostory, že?
mne na tom spíše překvapuje to, že ty směsi jsou levnější než klasické zadělání (čas je jasný, ale co už proboha může být levnější než mouka a kvasnice? - tohle mne děsí)a kde sehnat? no doma ;) když si je upečeš :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale moc často to nedělám, neb toho upeču plech a do večera není ani jeden :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:
:think: a to jí i děti? nebo si to upečeš pro sebe?
tak právě asi jde o to, že zpracování kvůli času vyjde o tolik levněji. stejně jako proč vyjdou levněji just in time dodávky než skladování, i když to jakoby nedává smysl :nevim:

nějaké zdraví lidí, kteří to jí, to je všem šumafuk, že

Příspěvek upraven 25.01.16 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
25.1.16 12:34
@suricata píše:
Délky a obvody eviduji nejen u rohlíků, ale to je mimo téma, tak abych se ho držela, ano s váhou se snížil i obvod a délka.

copak jiného ještě eviduješ? 8)
no a to by neměl být problém, hustota rohlíku je tedy zachována

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
25.1.16 12:35

@Dundee2 A někteří se to ještě nestydí nazvat jako zájem o naše zdraví. :pocitac: Zmrzliny Magnum a Cornetto se zmenší. Prý kvůli zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný