Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den jsem měsíc po operaci hysterektomie a začla jsem lehce špinit je to normální
@Anonymní píše: Více
Je to jen lehký špinění četla jsem že to může být ta jizva uvnitř není to krvácení jako u menzes
To ziram
mne to tedy delali laparo, ale zadne krvaceni..
Já taky nekrvacela ale teď po měsíci špinění
Je to normální. Také jsem to tak měla. A bylo to docela silné špinění 4 týdny po operaci. Lékař řekl, že to je v pořádku a že to může být. Ten poševní pahýl se hojí - jizva pracuje.
Známá to měla taky.
Z té dokonce šly kusy, opakovaně.
1× si volala i zachranku, pak byla 2× u lékaře.
A byl to nějaký pooperační hematom. Řekli ji, že je to v pořádku.
Ano, jako šestinedělí. Je to dost velký zásah a tělo se hojí.
Toto ji řekli nezavisle dva lékaři.
Tak hysteroktomie je jen jedna, ale rozhodne nechci zakladatelku desit. Asi to ma kazda fakt jinak.
Já byla na laparoskopicky asistované vaginální hysterektomii v Podolí a v informacích bylo toto:
V prvním týdnu po výkonu je běžné slabé vaginální krvácení či zakrvavělý výtok, což je způsobeno sešitím
pochvy po odstranění dělohy. Tento výtok není nebezpečný a měl by ustat do 2-3 týdnů od provedené operace.
Stehy v pochvě jsou vstřebatelné, jejich konce se však mohou z pochvy uvolnit i 4-6 týdnů od operace – nejedná
se o nic nebezpečného.
Takže bych si možná aspoň zavolala, jestli nemáš přijít na kontrolu ![]()
@terbucha Snad to už bude dobré. Po odstranění dělohy můžete absolvovat pobyt v lázních - návrh vypisuje gynekolog. Pobyt trvá čtyři týdny. Můžete jet např. do Františkových Lázní nebo Klimkovic. Nastoupit na léčení musíte do tří měsíců od operace.