Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Denisah7 Několik měsíců doktor čekal, jestli se tělo samo srovná. Nesrovnalo. Říkal, že to špinění a někdy slabé krvácení je už problém, takže mi na 3 měsíce nasadil Norethisteron. Po jeho dobrání tělo naskočilo jak švýcarské hodinky a já byla do 3 měsíců těhotná ![]()
@Denisah7 Doktorka Ti vezme krve na hormonalni profil a pokud Ti bude neco chybet, tak se to doplní
Mně nic nechybelo a stejně jsem špinila, pry to tak některé zeny mívají spíš jde o ten „komfort“ a nelitat porad s vložkou ![]()
On ne každý cyklus musí mít ovulaci, čas od času proběhne anovulační cyklus. To je úplně normální. Ale já je měla několik měsíců
Bylo to jasné i z BT, sliznice nízká. Když jsem i špinila a krvácela, tak to zarazil gynekolog léky, ty mi pomohly. Zkus si měřit bazální teplotu, z té hodně poznáš, jak funguje tvoje tělo. Kdy můžeš mít ovulaci, jak máš dlouhou luteální fázi atd. Jestli třeba nemáš málo progesteronu apod. ![]()
Jinak ovulace je 12 - 16 dnů před koncem cyklu, hraniční je 10 dnů. U kratšího cyklu (26 dnů) ji můžeš klidně mít i 10 - 12DC.
@bartsch Ja jsem vzdycky ze vseho hned vydesena. Kor kdyz jeste nemam deti a mam strach, ze tam bude nejaky problem a nebudu moct otehotnet. K doktorovi jdu pristi tyden ve stredu, driv nemohl.
Asi si uz priste nebudu nic cist, ty clanky me akorat vynervovaly😞
@Denisah7 Jo jo, moc raději nečti
Na netu najdeš kdejaké tragédie, které tě budou zbytečně stresovat
Dopředu se neděs. To víš, tělo není stroj a tak někdy si tak trochu dělá co chce a mimo náš plán
Ale nemusí to rozhodně znamenat nic hrozného.
Tak uz jsem doma od doktora, nakonec me vzal uz dnes. Krvaceni nevi z ceho je, protoze k ovulaci jeste nedoslo a pry mam 17cm vajecniky a mam mit 20cm, ze bude tezsi otehotnet. Bral mi vzorky na cytologii a jsem fakt nejaka vydesena z toho😞
@Denisah7 píše:
Tak uz jsem doma od doktora, nakonec me vzal uz dnes. Krvaceni nevi z ceho je, protoze k ovulaci jeste nedoslo a pry mam 17cm vajecniky a mam mit 20cm, ze bude tezsi otehotnet. Bral mi vzorky na cytologii a jsem fakt nejaka vydesena z toho😞
Neboj, je dobře, že jsi šla. On tě když tak bude sledovat i během cyklu. V dalším cyklu zkus měřit BT, Teď je otázka, jestli teď opravdu nemáš anovulační cyklus, když se to k ovulaci zatím nechystá
![]()
@bartsch mam hlavne strach z te cytolky, ale rikam si, ze to krvaceni mimo ma hodne zen, ze to nemusi nic znamenat. Kazdopadne miminko uz by jsme chteli.. A mas pravdu, mam po menstruaci znovu prijit, ze se podiva jak to tam vypada, jestli se to vajicko odloucilo
@Denisah7 píše:
@bartsch mam hlavne strach z te cytolky, ale rikam si, ze to krvaceni mimo ma hodne zen, ze to nemusi nic znamenat. Kazdopadne miminko uz by jsme chteli.. A mas pravdu, mam po menstruaci znovu prijit, ze se podiva jak to tam vypada, jestli se to vajicko odloucilo
Ono u té cytologie se spíš odhalí problém ještě před tím, než nastanou problémy s krvácením apod. Nejčastěji t´ty problémy se špiněním a krvácením bývají spíš nějaká hormonální nerovnováha.
@bartsch dekuji za uklidneni, ja doufam, ze to bude jen ta nerovnovaha. Koupila jsem si caj na upravu menstruace a pupalku. Tak snad to bude v pohode.
@Denisah7 píše:
@bartsch dekuji za uklidneni, ja doufam, ze to bude jen ta nerovnovaha. Koupila jsem si caj na upravu menstruace a pupalku. Tak snad to bude v pohode.
Přeji, ať je to OK.
Ahoj holky, chci se zeptat jestli se některé z vás dělo i krvácení po sexu po ovulaci? Včera mi musela proběhnout, dle hlenu i teploty to tak vypadá a dnes jsme měli sex a bezprostředně po něm jsem začala docela špinit a pak i trochu krvacet.. stalo se to poprvé. Je to v pohodě? ![]()