Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To vycisteni zatim odmitni, je to velky zasah do tela a ve vetsine pripadu si s tim telo poradi samo. Lepsi si to odkrvacet v klidu doma i kdyz na to muzes chvíli cekat, nez jit hned na vyskrab, potom musis i dyl cekat nez to zacnete zkouset znovu.
@Kriss Tina Pokusím se v úterý s doktorem domluvit že bych počkala ještě aspoň týden
Tak to odmitni, že chceš ještě počkat. Na to máš právo. Nenech se odbýt nebo do něčeho nutit.
Ahoj kočky, omlouvám se za anonymitu, ale chápejte..
Loni v říjnu jsem si porodila prvního syna. Bohužel se v bříšku zamotal do pupeční šňůry a narodil se ve 22. tt mrtvý. Byla to pro mě šílená zkušenost (první těhotenství) a celkově jsem se z toho asi ani ještě nevzpamatovala.. Ale o co jde teď - s manželem jsme se začali snažit znovu. Poslední menstruaci jsem měla 22.01.20 tudíž to vypadá, že bych měla být někde v 7 tt. V sobotu jsem začala trochu špinit, v neděli to pokračovalo a tak jsem volala na pohotovost, jestli s tím mám přijet nebo počkat do pondělí a pak hned běžet k doktorce. Na pohotovosti mě vzali, udělali mi stěry, vzali moč a na ultrazvuku jsme viděli tlouct srdíčko
díky bohu.. V pondělí jsem volala svojí doktorce, co a jak a ta mi řekla, že mne chce taky vidět. Včera jsem tam byla, dělala mi opět ultrazvuk (opět se srdeční akcí), prý těhotenství úplně v pohodě, jen podle ultrazvuku jsem 5+3 tt. Asi je to možné, protože po porodu ještě nebyla MS úplně pravidelná.. Řekla mi, že krvácení je „normální“. Je možné, že jsem se v sobotu přetáhla, hodně chodila atd. a sliznice je z toho podrážděná. Prý ještě budu krvácet, nemám si dělat starosti a zůstat do konce týdne doma. Další termín mám 24.3. prý jako první těhotenskou kontrolu… Jenže!
Od dnešního rána krvácím jako při normální MS - čerstvá, čirá krev a já prostě mám bobky, že je něco špatně
Bolesti břicha mám takové normální, někdy víc, někdy míň. Je tu někdo, kdo by mi dodal trochu naději? Prošla jste si někdy některá krvácením v začátku a pak měla stejně zdravé mimčo? O tom, že jsem těhotná ví jen manžel, šéf a nejlepší kamarádka. Ani mamce jsem to neřekla, protože by určitě měla (možná zbytečný) strach.
Omlouvám se za román. Děkuju! ![]()
Jestli krvácíš tak jdi k dr, treba se to bude dat zachránit. Ja mam bohužel zkusenost jen spatnou, jak prislo silne krvaceni v prvnim trimestru, tak byl konec.
@Anonymní píše:
Ahoj kočky, omlouvám se za anonymitu, ale chápejte..
Loni v říjnu jsem si porodila prvního syna. Bohužel se v bříšku zamotal do pupeční šňůry a narodil se ve 22. tt mrtvý. Byla to pro mě šílená zkušenost (první těhotenství) a celkově jsem se z toho asi ani ještě nevzpamatovala.. Ale o co jde teď - s manželem jsme se začali snažit znovu. Poslední menstruaci jsem měla 22.01.20 tudíž to vypadá, že bych měla být někde v 7 tt. V sobotu jsem začala trochu špinit, v neděli to pokračovalo a tak jsem volala na pohotovost, jestli s tím mám přijet nebo počkat do pondělí a pak hned běžet k doktorce. Na pohotovosti mě vzali, udělali mi stěry, vzali moč a na ultrazvuku jsme viděli tlouct srdíčkodíky bohu.. V pondělí jsem volala svojí doktorce, co a jak a ta mi řekla, že mne chce taky vidět. Včera jsem tam byla, dělala mi opět ultrazvuk (opět se srdeční akcí), prý těhotenství úplně v pohodě, jen podle ultrazvuku jsem 5+3 tt. Asi je to možné, protože po porodu ještě nebyla MS úplně pravidelná.. Řekla mi, že krvácení je „normální“. Je možné, že jsem se v sobotu přetáhla, hodně chodila atd. a sliznice je z toho podrážděná. Prý ještě budu krvácet, nemám si dělat starosti a zůstat do konce týdne doma. Další termín mám 24.3. prý jako první těhotenskou kontrolu… Jenže!
Od dnešního rána krvácím jako při normální MS - čerstvá, čirá krev a já prostě mám bobky, že je něco špatně
Bolesti břicha mám takové normální, někdy víc, někdy míň. Je tu někdo, kdo by mi dodal trochu naději? Prošla jste si někdy některá krvácením v začátku a pak měla stejně zdravé mimčo? O tom, že jsem těhotná ví jen manžel, šéf a nejlepší kamarádka. Ani mamce jsem to neřekla, protože by určitě měla (možná zbytečný) strach.
Omlouvám se za román. Děkuju!
Tak je to těžko říct já krvácela hodně a miminko čekám každým dnem takže u mě to dobře dopadlo teda ještě ne ale snad dopadne nevím uvidíš
Děkuji za reakce holky. Dopadlo to, tak jak to asi dopadnout mělo. Dnes jsem byla na kontrole a děloha je čistá. Jsem ráda, že nemusím na žádnou operaci. Prý jednu menstruaci počkat a pak můžeme znovu zkoušet. Doufám tedy, že na potřetí už nám to výjde ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, měla bych dotaz jsem v 6+3tt včera a jsem začala krvácet jeli jsme ihned do nemocnice lékař mě vyšetřil a řekl že to není dobré těhotenství protože ve vacku ještě není srdíčko nic. Chtěla jsem se optat ma s tím někdo z vás zkušenost? Dostala jsem utrogestan a v úterý jdu na kontrolu. Dr. Mi to už chtěl vzít včera ale pak jsem se rozhodli že počkáme do úterý.
Ahoj, můžu se zeptat jak jsi dopadla?