Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky jsem 35+3 prvorodička, když jsem dneska lezla ze sprchy tak ze mě cosi vyteklo a teklo mi to po obou nohách…jestli to byla moč nevím nejsem si tím jistá, ale vyteklo to a pak to přestalo…
i když mi přijde, že dneska cely den ze mě něco pomalinku a po troškách,,teče" i když zase mám i hodně silný výtok, ale kalhotky mám dneska téměř cely den mokré, může to být plodovka? Mimi se normálně vrtí v bříšku a cca v pátek jsem si všimla, že se posunul níže a už pomalu klesá…
mám teď pro jistotu vložku, kdyby náhodou. A zdá se mi, že něco teče pořád, ale fakt malinko, nic hrozného, že by to bylo moc. Zatím mě nic neboli, jen ležím
jak se zvednu z postele, tak cítím mirný tlak v podbříšku, napadlo mě ještě, jestli to nemůže být tim jak moc mi ted naléhá na močový měchýř.☺ A ještě jsem chtěla doplnit, nevím zda to s tím nějak souvisí, ale hned potom jsem musela jít na WC na velkou… Děkuji za každou odpověď ❤
Na tvém místě bych nasadila vložku a jela pro jistotu na kontrolu do porodnice. Hlavu ti neutrhnou a hlavně z té vložky udělají test, jestli to je nebo není plodová voda. Tlak v podbřišku, to bych taky nebrala úplně jako že to nic není.
@Pepinka23 po odtoku plodovky bys mela byt do 2 hodin v porodnici! Vezmi tasku a jed. To, ze se mimco normalne hybe je fajn, ale hrozi infekce.
@luci.no
Jenomže já nevím jestli to byla plodovka to chvíli teklo a pak to přestalo
a co jsem četla tak plodová voda teče pořád ne?
@Pepinka23 Právě proto že nevíš jestli to je plodová voda. Mě když tekla tak mi odtekla najednou ale ucítila jsem takové lupnutí v břiše. Jeď do porodnice ať se na tebe podívaj, nikdo ti hlavu neutrhne. Při nejhorším pojedeš zase domů
@Simonkaa01
Jo já necítila ani lupnutí =) popravdě jsem v klidu a nechci zbytečně plašit. Problém je ten, že nemáme auto ☹️️ nu uvidíme dáme si večeři a uvidím jak bude, když se trochu rozhýbu… ☺️
@Pepinka23 jasne, riskuj zivot ditete. Zda se mi, ze z toho mas akorat legraci.
@Pepinka23 píše:
@luci.no
Jenomže já nevím jestli to byla plodovka to chvíli teklo a pak to přestaloa co jsem četla tak plodová voda teče pořád ne?
Nemusí. Mé napraskl plodový vak jen trochu a nahoře, takže to celý den jen trošku ucmrndávalo.
Hele to není sranda, vezmi si porodnickou vložku, tašku do porodnice, papíry a zavolej si příbuzné, souseda, kamarádku, taxík, kohokoliv… a nech se v porodnici zkontrolovat.
@Pepinka23 Tak si zavolej taxi. Tohle není sranda, třeba to plodová voda byla a ty takhle ohrožuješ dítě
@MartinaIrena píše:
Nemusí. Mé napraskl plodový vak jen trochu a nahoře, takže to celý den jen trošku ucmrndávalo.
Přesně tak, záleží kde a jak to odtéká, někomu se vyleje bazén, někomu to odchází v menších dávkách, někomu odtéká plynule…
Jako kdy jindy už se nechat zkontrolovat, když ne při odtoku plodovky?
Vem si vložku a jeď do porodnice. I kdyby to bylo nechtěné počurani tak budeš aspoň vědět. Radši být v klidu, než je pak nějaký problém. Mě se to stalo při procházce a naštěstí jsem se ”jen” pocurala
V porodnici mi řekli, že se to proste stává.
Mě taky začala plodovka odtékat velmi pomalu, nevěděla jsem jestli je to voda nebo výtok. Na porod je ještě brzy, tak pádej do porodnice ať v případě problému zachrání, co můžou. Přístup dám si večeři a uvidím, to je na pár facek. Uvědomuješ si, že to dítě nemusí mít dozrálé plíce a budeš potřebovat převoz na specializované pracoviště?
Jeď do porodnice proboha. Je krásné že jsi v klidu ale abys nelitovala potom. Však na tom nic není.