Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to možné, může to už být MS. Na kontrolu bych jela kdyby se to krvácení nějak výrazně rozjelo.
Nemám sice za sebou abrupci placenty ani akutní císař, ale také jsem měla v šestinedělí několikrát pocit, že je od krvácení již konec, kdy pak to znovu začalo. Břicho mě bolelo snad 2 měsíce semtam, jak se stahovala děloha. Tedy to asi také není tak neobvyklé. Celkově vše u mě ustalo po 2 měsících, menstruace přišla až po ukončení kojení. Ale těžko říct, třeba je to po císaři jinak, pokud se ti to nezdá, nech se raději vyšetřit.
Taky jsem to tak měla, bylo mi řečeno, že jak se děloha postupně zavinuje, krvácení se může objevit znovu. Po první sekci jsem dostala ms po 8 t i když jsem kojila.
Ale když se bojíš, dej se radši zkontrolovat.
Příspěvek upraven 27.12.22 v 15:36
Vzhledem k té velké ztrátě krve bych raději zajela na vyšetření.
@Capelucia píše:
Taky jsem to tak měla, bylo mi řečeno, že jak se děloha postupně zavinuje, krvácení se může objevit znovu. Po první sekci jsem dostala ms po 8 t i když jsem kojila.
Ale když se bojíš, dej se radši zkontrolovat.Příspěvek upraven 27.12.22 v 15:36
Já už mám dělohu zavinutou, kontrolovala mi to PA 14 dní po sekci. Teď už krvácím tři dny v kuse, i ty očistky to bylo chvíli víc chvíli míň
@kaja00 píše:
Vzhledem k té velké ztrátě krve bych raději zajela na vyšetření.
kdybych neměla za sebou to co mám, tak bych asi mávla rukou, asi zítra raději zajedu. Spíš jsme myslela jestli někdo nemáte zkušenost
Jenže se o mě ještě trochu pokouší viroza od staršího syna, moc se mi nechce cestovat do fakultky a ještě tam sedět než přijdu na řadu ![]()
@Anonymní píše:
kdybych neměla za sebou to co mám, tak bych asi mávla rukou, asi zítra raději zajedu. Spíš jsme myslela jestli někdo nemáte zkušenost
Proto Ti to píšu. Sestra to taky zažila, bohužel se špatným koncem (ségra to naštěstí přežila, ale ztratila 1,5 litru krve…). Takže v tomto případě určitě raději zajít na kontrolu
![]()
@kaja00 píše:
Proto Ti to píšu. Sestra to taky zažila, bohužel se špatným koncem (ségra to naštěstí přežila, ale ztratila 1,5 litru krve…). Takže v tomto případě určitě raději zajít na kontrolu![]()
Tak to jsme na tom s tvojí sestrou stejně
moje miminko už nežilo při příjezdu do porodnice a ztratila jsem prý 2,5l krve. Byla jsme 31tt. Mužu se zeptat, jestli u tvé sestry našli nějakou příčinu a jestli byla znovu těhotná? Děkuji
Zítra ráno tedy na kontrolu radši zajedu
@Anonymní píše:
Tak to jsme na tom s tvojí sestrou stejněmoje miminko už nežilo při příjezdu do porodnice a ztratila jsem prý 2,5l krve. Byla jsme 31tt. Mužu se zeptat, jestli u tvé sestry našli nějakou příčinu a jestli byla znovu těhotná? Děkuji
Zítra ráno tedy na kontrolu radši zajedu
@kaja00 píše:![]()
![]()
To mě moc mrzí, nevím jak to bolí z pohledu matky, ale z pohledu tety posílám velké objetí
Sestra byla ve 36. týdnu těhotenství, normálně začala rodit, jelikož to bylo ještě snesitelné, tak byli doma, pak začala krvácet, než dojeli do porodnice, tak synovec byl už mrtvý. Stihli zachránit ségru naštěstí. Těhotná zatím znovu nebyla, je rok a půl co se to stalo. Jelikož neteř už měla skoro 3 roky, tak ségra začala chodit do práce, neteř do školky a do toho staví dům. Ale hlavně ji doporučili, aby min. rok neotěhotněla. Plus teda její gynekolog ji to už vůbec nedoporučuje, ale ona měla již 2. akutní císař (s neteří kvůli preeklampsii, na tu se synovcem brala léky, jinak měla těhotenství normální). Příčinu ji nezjistili, prostě smůla. O to je to horší, když jsme se bavily asi 2 měsíce po úmrtí synovce, tak mi říkala, že má strach že se to stane znovu… Jak to bere teď, netuším, moc se o tom nebavíme…
Ale miminko si moc přejí, jen počkají na přestěhování do domu, takže příští rok snad…
Achjo, úplně mě to bolí i za tvojí sestru
já mám taky hrozný strach, že se to stane znovu, proto se ptám na vaší zkušenost. I když už jsem hodně četla a i od doktorů slyšela, že se to prakticky neopakuje. U mne to byl první císař, před tím porody přirozeně. Řešila jsem těhotenství ihned v porodnici, pro mne to bylo takové světlo na konci tunelu. Jeden doktor mi to sice nezakázal, ale nedoporučil, kvůli rizikům po tom komplikovaném císaři. Druhý doktor, navíc přednosta kliniky a uznávaný profesor mě v dalším těhotenství naopak podpořil, půjdu k němu na kontrolu po šestinedělí, kdy to ještě doprobereme a taky musíme rok počkat, kvůli jizvě a porod jedině cisařem
Na kontrolu bych raději zajela. Kamarádka takto začala silněji krvácet, ukázalo se, že v sobě měla kus placenty (rodila klasicky, placenta potrhaná, nebyli s to určit, jestli odešla celá), která se dále prokrvovala. Při sekci by toto hrozit nemělo, předpokládám, že doktoři vše „vyčistili“, ale raději bych se doktorovi šla ukázat.
Moc mě mrzí, co se Ti stalo! Moje maminka měla podobnou anamnézu s mým starším bratrem, ten ale jako miminko přežil. Otěhotnět se jí podařilo i podruhé a i když musela znovu rodit sekcí (a díky jizvám už jí třetí těhotenství zakázali), narodila jsem se já. Držím Ti pěsti, ať jsi v pořádku, a pokud budeš uvažovat o dalším děťátku, aby se to povedlo.
@Anonymní píše:
Achjo, úplně mě to bolí i za tvojí sestrujá mám taky hrozný strach, že se to stane znovu, proto se ptám na vaší zkušenost. I když už jsem hodně četla a i od doktorů slyšela, že se to prakticky neopakuje. U mne to byl první císař, před tím porody přirozeně. Řešila jsem těhotenství ihned v porodnici, pro mne to bylo takové světlo na konci tunelu. Jeden doktor mi to sice nezakázal, ale nedoporučil, kvůli rizikům po tom komplikovaném císaři. Druhý doktor, navíc přednosta kliniky a uznávaný profesor mě v dalším těhotenství naopak podpořil, půjdu k němu na kontrolu po šestinedělí, kdy to ještě doprobereme a taky musíme rok počkat, kvůli jizvě a porod jedině cisařem
@kaja00 píše:
Jo, ségra si pak taky na netu zjišŤovala jak to s tím dalším těhotenstvím je, když ji to ten náš gynekolog nedoporučil a většinou s tím není problém. Já předpokládám, že bude asi na rizikovém a rodit císařem, plánovaným, ale nevím. Ale když si vzpomenu, tak až to ségra bude řešit a bude těhotná, případně již po císaři, tak můžu napsat
Ahoj, jsem po abrupci placenty a akutním císaři, ztratila jsem hodně krve. Třetí týden už mi neodcházely očistky, jen jsem slabě špinila, stačila slipová vložka. V sobotu večer mne začalo pobolívat břicho a od neděle, tedy už třetí den středně silně krvácím, je možné, že už by to byla menstruace, nebo mám jet raději na kontrolu do porodnice? Děkuji za vaše zkušenosti