Krvavé maso - maso v těhotenství

Anonymní
5.9.21 20:43

Krvavé maso maso v těhotenství

Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat. Jsem v 18tt a dnes jsme byli s rodinou na večeři v Ambiente, kde podávají krvavé maso, pár plátků jsem měla, ale doma jsem si na internetu našla, že konzumace krvavého masa v těhotenství je špatná. Jsem z toho teď ve stresu, věděla jsem akorát, že se vždycky říkalo, že se nesmí tatarak, ale o tomto jsem neměla tušení. Myslíte, že bych se měla objednat co nejdřív ke své gynekoložce?
Moc Vám děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37144
5.9.21 20:45

Ne proč? Co gynekolog jako udělá s tím, že si snědla syrové maso? Můžeš se akorát modlit, že v tom nebyl nějaký špatný kousek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
5.9.21 20:48

Tak on tatarak a nedopecenej steak ma jednu vec spolecnou a to je syrovy maso :) Ke gynekolozce se asi neobjednavej. Ted uz je to asi zbytecny, ale nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
5.9.21 20:52

Už jsi to snědla, teď s tím nikdo nic neudělá. Teď můžeš jen doufat, že to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
5.9.21 21:02

Už jsi to snědla, tak co gynekoložka s tím? že by ti provedla výplach žaludku? ale to bys tam musela okamžitě a navíc na gynekologii nejsou na takový zákrok vybavení, než se objednáš, tak asi maso vyjde přirozenou cestou ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
5.9.21 21:03

V klidu. Bude to v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
3032
5.9.21 21:04
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat. Jsem v 18tt a dnes jsme byli s rodinou na večeři v Ambiente, kde podávají krvavé maso, pár plátků jsem měla, ale doma jsem si na internetu našla, že konzumace krvavého masa v těhotenství je špatná. Jsem z toho teď ve stresu, věděla jsem akorát, že se vždycky říkalo, že se nesmí tatarak, ale o tomto jsem neměla tušení. Myslíte, že bych se měla objednat co nejdřív ke své gynekoložce?
Moc Vám děkuji.

Nečti takové věci na netu a začni myslet hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.9.21 21:25

Nepanikař.

Ve slušné restauraci mají maso z rozumných zdrojů a dodržují hygienu, takže ti adekváně propečený steak, tedy krvavý není ničím kontaminovaný a nic ti neudělá.

Nepropečené maso není automatick jedovaté, ale je jen vyšší riziko kontaminace. Ovšem v realitě kde je maso, které se poráží na normálních jatkách za veterinární kontroly a následně se dodržuje hygiena při zrání, přepravě a přípravě, což se Ambiente dá předpokládat že to je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
5.9.21 21:31

No tak když už jsi to snědla, tak jsi to snědla. Pravděpodobnost, že se v Ambiente masem šíří salmonela, listerióza a podobné srandičky, mi nepřipadne natolik závratná, abys kvůli tomu nespala. Příště už si to prostě nedávej a k doktorce určitě nevolej, nenadělá s tím nic a ještě si vysloužíš nálepku hysterky. Zhluboka se nadechni, pořádně vyspi a přestaň tolik číst, jinak se z toho zvencneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
5.9.21 21:49

To, že z masa vytéká červená šťáva a uprostřed má červený pruh neznamená, že je syrové a nedopečené. To maso je hotové, akorát prostě není skrz naskrz totálně usušené ;)

Takže se hod do klidu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
7.9.21 15:22

A četla jste také, proč by se to nemělo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí