Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ne proč? Co gynekolog jako udělá s tím, že si snědla syrové maso? Můžeš se akorát modlit, že v tom nebyl nějaký špatný kousek ![]()
Tak on tatarak a nedopecenej steak ma jednu vec spolecnou a to je syrovy maso
Ke gynekolozce se asi neobjednavej. Ted uz je to asi zbytecny, ale nevim ![]()
Už jsi to snědla, teď s tím nikdo nic neudělá. Teď můžeš jen doufat, že to bude ok.
Už jsi to snědla, tak co gynekoložka s tím? že by ti provedla výplach žaludku? ale to bys tam musela okamžitě a navíc na gynekologii nejsou na takový zákrok vybavení, než se objednáš, tak asi maso vyjde přirozenou cestou ven
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat. Jsem v 18tt a dnes jsme byli s rodinou na večeři v Ambiente, kde podávají krvavé maso, pár plátků jsem měla, ale doma jsem si na internetu našla, že konzumace krvavého masa v těhotenství je špatná. Jsem z toho teď ve stresu, věděla jsem akorát, že se vždycky říkalo, že se nesmí tatarak, ale o tomto jsem neměla tušení. Myslíte, že bych se měla objednat co nejdřív ke své gynekoložce?
Moc Vám děkuji.
Nečti takové věci na netu a začni myslet hlavou.
Nepanikař.
Ve slušné restauraci mají maso z rozumných zdrojů a dodržují hygienu, takže ti adekváně propečený steak, tedy krvavý není ničím kontaminovaný a nic ti neudělá.
Nepropečené maso není automatick jedovaté, ale je jen vyšší riziko kontaminace. Ovšem v realitě kde je maso, které se poráží na normálních jatkách za veterinární kontroly a následně se dodržuje hygiena při zrání, přepravě a přípravě, což se Ambiente dá předpokládat že to je v pohodě.
No tak když už jsi to snědla, tak jsi to snědla. Pravděpodobnost, že se v Ambiente masem šíří salmonela, listerióza a podobné srandičky, mi nepřipadne natolik závratná, abys kvůli tomu nespala. Příště už si to prostě nedávej a k doktorce určitě nevolej, nenadělá s tím nic a ještě si vysloužíš nálepku hysterky. Zhluboka se nadechni, pořádně vyspi a přestaň tolik číst, jinak se z toho zvencneš.
To, že z masa vytéká červená šťáva a uprostřed má červený pruh neznamená, že je syrové a nedopečené. To maso je hotové, akorát prostě není skrz naskrz totálně usušené ![]()
Takže se hod do klidu ![]()
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat. Jsem v 18tt a dnes jsme byli s rodinou na večeři v Ambiente, kde podávají krvavé maso, pár plátků jsem měla, ale doma jsem si na internetu našla, že konzumace krvavého masa v těhotenství je špatná. Jsem z toho teď ve stresu, věděla jsem akorát, že se vždycky říkalo, že se nesmí tatarak, ale o tomto jsem neměla tušení. Myslíte, že bych se měla objednat co nejdřív ke své gynekoložce?
Moc Vám děkuji.