Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Manžel pracuje přímo v centru, Praha 1 a ja si budu praci teprve hledat. Příbuzné máme kousek od Neratovic …takze tedy něco na sever
asi bychom meli uvazovat i s temi kriterii, to mate pravdu
@andreabak píše:
Ahoj jak už název napovídá, jaká část Praha je fajn pro rodinu s dětmi? Stehujeme se z menšího města do Prahy, ale vůbec nevíme po jaké lokalitě si dívat : požadavky: blízko nějaké přírodě, klidnější část, tak nějak vše blízko po ruce, zázemí pro děti-školky, škola (proste takový ten pocit, ze vlastně ani nejste v Praze a přitom je to Praha).
Jednoznačně Dejvice a ten jejich vršek Hanspaulka. Blízko do přírody, metro kousek. Ale když budeš pracovat někde na Praze 4 nebo 9, tak je to za trest.
Zminovana Palmovka je treba nic moc, ale kousek odtamtud jsme bydleli u parku Podvinny Mlyn a bylo to bezva bydleni. Cyklostezky ruznymi smery, velky park a dost zelene. Pesky na metro Ceskomoravska. Obchody kousek. Naprosto klidna lokalita. Pesky na bobovku. V tom parku pekne akce-festivaly. V blizkem okoli asi 5 krasnych novych hrist, venkovni posilovna, sportoviste kousek, pesky Saska arena(coz mi treba tolik nevyuzili). Autobusy ruznymi smery, tramvaj taky kousek a i nadrazi celkem blizko.
@andreabak píše:
Manžel pracuje přímo v centru, Praha 1 a ja si budu praci teprve hledat. Příbuzné máme kousek od Neratovic …takze tedy něco na severasi bychom meli uvazovat i s temi kriterii, to mate pravdu
Hm tak k Neratovicím máte nejblíže Střížkov, Prosek atd. Tak stejně bydlení asi seženete nejsnáze a poměrně levné. Možná ještě černý most. Ale tam je dost černo.
@andreabak píše:
Manžel pracuje přímo v centru, Praha 1 a ja si budu praci teprve hledat. Příbuzné máme kousek od Neratovic …takze tedy něco na severasi bychom meli uvazovat i s temi kriterii, to mate pravdu
To bych skutečně volila Letňany, Prosek, Střížkov, Kobylisy nebo ČM, poslední tří zmíněné ale za mě dost sídlištní králíkárny. Nevím, jak jste na tom finančně, ale tahle část Prahy je ještě celkem ufinancovatelná. Bydleli jsme 7 let v Letňanech a dodnes se mi stýská po tom, jak měl člověk vše na pár km2 - školy, školky, herny, OC, bazén, lední arénu, mraky hřišť, obchodů, poštu, solnou jeskyni. Prostě na co si vzpomeneš.
Troja, Bohnice, Čimice. Kousek dolů k Vltavě, kousek do přírody. V centru za 15 minut a naopak ven z Prahy (Krkonoše, Jizerky, Klíny..na lyže ve správném směru, nebo Pirna, Drážďany za hodinku a 15 minut).
Kdybych teda chtěla bydlet v paneláku.
Jinak se mi líbí třeba Břevnov u Břevnovského kláštera, nebo Vršovice u Grébovky, Záběhlice kolem Hamru…spoustu krásných míst je v Praze.
Z periferií Kbely, jede tam vlak na Masarycku, jsou tam dobré obchody, hezké cyklostrasy…
Příspěvek upraven 24.02.23 v 08:35
@Da12 No třeba takové Háje nebo Roztyly jsou pro mě úplně odstrašující místo
Chodov jak kde. Jak již zde padlo, v každé čtvrti jsou lepší a horší místa.
Tenhle směr prahy Kobylisy, Čimice, Bohnice, Troja. Jestli máte víc peněz, je tu i stará zástavba (rodinné domy).
Zeleň -cimicky, dablicky haj, Drahanské údolí.
Dá se už odsud vyrážet přímo na pěší výlety z Prahy nebo na dlouhé běhy či cyklovylety kolem Vltavy.
Přes Zdiby na dálnici za pár minut, je to směr na Ústí. Škol, školek dost, metrem z Kobylis za 10 minut v centru.
Ad paneláková džungle - ono se tu za posledních 20 let hodně věcí změnilo. Pamatuju si, jak jsem někdy kolem roku 2000 jela za kamarádem do Řep a byla jsem totálně znechucená, přišlo mi to jako z My děti ze stanice Zoo
Jenže ta celková revitalizace Prahy skutečně intenzivně probíhá skoro všude, udržuje a vysazuje se nová zeleň, hnusné paneláky se alespoň zateplují a opravují fasády, prosvětlují a rekonstuují riziková místa, opravdu málokde to dnes v Praze vypadá vyloženě odpudivě.
@smile_xxx píše:
Zrovna Střížkov je placka. Kamarádi se odtamtud odstěhovali do baráku se zahradou, protože tam bylo jen jedno hřiště a žádná zeleň, v létě na zdechnutí (cituji, proč se jim tam nelíbilo). Byla jsem tam párkrát na návštěvu, a taky bych korektně tam nechtěla bydlet. Kromě toho obrovský problém s parkováním, měli 2 auta, a hodně hlučná doprava v okolí, kde bydleli. Mi se tahle strana Prahy nelíbí, ale to je na vkusu každého soudruha 🙂. Za mě ideálně vilová zástavba se skvělou infrastrukturou ale zároveň zelení a klidem, jakože výhody vesnice a města dohromady (vtip, zatím jsem nic takového v Praze nenašla, vždycky tam bylo nějaké ale).
@Mamhlucnehosouseda píše:
Barrandov, Lhotka, Hostivař, Letňany. Tam chce někdo dobrovolně zit? Já jsem myslela, že v těchto čtvrtích žijí lidé jen že zoufalství, protože nemají na lepší pražskou čtvrť. Mě je zle, jen když tudy projíždím a lituji lidi, co tam žijí.
Třeba ta Lhotka a ty končiny, to je o strach. Bydlí tam sestra a je tam dost nebezpečno. V těch lesících a parcích se pohybují drogoví dealeři a tudíž i narkomani. A po setmění se bojí vyjít z domu. Už má svoje zkušenosti. Ale je to tam hezké, o tom žádná.
@smile_xxx píše:
To je právě to „ale“ 😃. A jaká je to lokalita, že jsem tak smělá? Ať můžu závidět 😃Příspěvek upraven 24.02.23 v 08:43
Jé, to bych nerada provařila veřejně ![]()
Ale ty staré pěkné zástavby jsou všude možně, mimo centrum třeba zmíněné Malvazinky, Krč, Hodkovičky, Braník apod. ![]()