Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A co tu máte všichni zrovna s Václavakem, to je snad nejhorší část centra ![]()
Hehe, úplná klasika.
Každý má ten pohled ovlivněný tím, kde sám bydlel, kam jezdí, jak dobře různé čtvrti zná… a může se tu na 10 stránek rozvíjet diskuse, kde někdo vypíše čtvrti, kam se určitě nestěhovat, aby to mohl někdo jiný rozporovat, že je to tam úplně v pohodě. Mohla bych se přidat (třeba že Modřany taky považuju za díru a naopak nevím, co je špatného na Holešovicích
) ale už by to bylo asi zbytečné… Spíš se opravdu řiď tím, kam budete potřebovat dojíždět a jaká je vůbec dostupnost bytů v přijatelně blízké lokalitě (ke koupi? k nájmu?), pokud potřebujete, tak zkouknout, jak jsou na tom kapacity škol, školek (https://www.seznamzpravy.cz/…lkach-224844)… Ve výsledku si myslím, že bude důležitější výběr konkrétního bytu nebo konkrétní ulice, než čtvrť. Ve všech koutech Prahy žijí rodiny s dětmi a všude to má výhody a nevýhody.
@Anonymní píše:
Po Praze cestuji každý den.A znám MHD lépe než kdejaký místní. Protože dost lidí do MHD nesedne a jezdí autem.
Modřany opravdu nyní nejsou z hlediska dopravního spojení nejvýhodnější lokalita v Praze.
V tom případě nechápu, proč bys na Václavák chtěla jezdit s přestupem na Můstku
Ale možná jsem se jen ztratila v tom, kdo tu trasu vymýšlel..
Jo, nebo i třeba zvážit váš životní styl. Jestli chceš raději les a cyklostezku za domem, nebo naopak divadla, herničky, kavárny…
@astoret píše:
A co tu máte všichni zrovna s Václavakem, to je snad nejhorší část centra
No to jen tak, když jsme se bavili o tom, jak dlouho to trvá „do centra“. Tak ten Václavák a okolí se všeobecně považuje za centrum nejcentrovatější ![]()
@klamonožka Je to tak. Já bydlím v Praze přes 35 let, vystřídala jsem 5 různých lokalit a prostě a jednoduše všude je něco. Vesměs nelze mít vše ideální, vždy musíš udělat nějaký kompromis a je na dané rodině, jaké má požadavky, hodně také ty finanční.
@welovefashion píše:
a zrovna od Anděla nahoru na Santošku, Malvazinky je té zeleně dost, je tam Mrázovka a další 2 parky… ono v každé městské části najdeš, jen to chce trochu hledat…Vinohrady Riegrovy sady, Vršovice tuším Grébovka?? Letná tam je to super…Malešice, Petřiny, Barrandov je fajn tam je to kousek od Prokopáku… já taky nemusím Leňany, přijde mi to tam jak na větrné hůrce…S čím souhlasím je ta Palmovka a čerňák to jsou fakt hnusný místa
Tak tam mi neslo o zelen, ale o to místo k ziti. Prokopak, Riegrace, Šárka, Grebovka… jo, to jsou hezky parky.. ale vylézt na Vinohradech na ulici… fujky
@unuděná píše:
V tom případě nechápu, proč bys na Václavák chtěla jezdit s přestupem na MůstkuAle možná jsem se jen ztratila v tom, kdo tu trasu vymýšlel..
Nevím, jestli tu zakladatelka psala, jak staré má děti, ale s kočárkem lézt do metra na Smíchovském nádraží nechceš, fakt nechceš.
Já bych si vzala knížku, nasedla do trojky a nechala se dovézt až na ten Václavák, kdybych tam tak moc chtěla.
Jo, jestli máte, zakladatelko, ještě kočárkové dítě, tak to taky můžeš do úvah zahrnout - aby byla v rozumné vzdálenosti možnost bezbariérového cestování. Třeba my máme sice metro do 10 minut pěšky, ale bohužel starou stanici s dlouhým rychlým eskalátorem, výtah žádný, takže jí s kočárkem nevyužívám.
@unuděná píše:
V tom případě nechápu, proč bys na Václavák chtěla jezdit s přestupem na MůstkuAle možná jsem se jen ztratila v tom, kdo tu trasu vymýšlel..
Trasu jsem nevymýšlela.
To byla reakce na to, kdo vymýšlel trasu s 2 přestupy.
Je mně jasné, že přes Václavák se dá z jednoho konce na druhý projít, jenže než vylezeš a přejdeš ho, tak zase je to časová ztráta. Musí se počítat skutečný čas ode dveří ke dveřím. To já taky můžu říct, že od nás je to do Prahy do Dejvice 17 minut, ale vůbec nic to neříká o tom, jaký bude skutečný čas dojezdu do práce.
@unuděná píše:
Můstek = Václavák
@welovefashion píše:
Můstek = Václavák
No právě, proto mi to přišlo vtipné ![]()
@klamonožka Tak tak, ideální. Trojka jezdí skoro vždy bezbariérová, sedneš a jedeš vyhlídkovou jízdou po nábřeží a na ten vysněnej Václavák například ![]()
@klamonožka píše:
Jo, nebo i třeba zvážit váš životní styl. Jestli chceš raději les a cyklostezku za domem, nebo naopak divadla, herničky, kavárny…
ano, je to tak, případně i vytipovat si školy, pokud na tom záleží a není jedno kam a která bude zrovna spádová, mně by zajímalo dostupnost školek a škol a uroven, to se dá krásně zjistit, plus muj životní styl, kam se tam dá zajít, co je v okoli, spor, kultura, abych jen celý den necestovala po Praze, z práce, domu, jak daleko byh chtěla dojíždět do práce, manžel jak to bude mít na dojíždění..pak jestli víc mestskou část nebo blíž k přírodě, domeček, panelák nebo cihlový byt..vytipovala bych si pár čtvrtí a jela se tam kouknout..jaká skvadra obyvatel tam je atd..
ono i dost záleží, já znám spoustu lidí, co žijí takhle v nějake čtvrti na okraji Prahy a dojíždí max za praci, někdy ani to ne..a vlastně si vystačí s tim co mají v okoli a pak lidi, kteří do centra míří často, mají tam různe podniky kam chodí, kulturu, umení nebo za přáteli..a bydlí jinde třeba jen kvůli levnějšímu najmu nebo prostě lidi co radší dají víc za najem, ale chtějí byt právě z nějakeho duvodu v tom centru a nedojíždět.
@hospodki píše:
Tak tam mi neslo o zelen, ale o to místo k ziti. Prokopak, Riegrace, Šárka, Grebovka… jo, to jsou hezky parky.. ale vylézt na Vinohradech na ulici… fujky
Jenže právě okolí Riegráčů je fakt pěkný, od Náměstí Jiřího z Poděbrad k Riegráčům, až přes Vozovou k Rajské zahradě, a z druhé strany od Italské dolů ke trati, hodně domů je zrekonstruovaných, výhled do parku, klid… Vinohrady jsou čisté, asi ses nikdy neprošla třeba po Koněvce nebo Sokolovské ![]()
@Anonymní píše:
Trasu jsem nevymýšlela.To byla reakce na to, kdo vymýšlel trasu s 2 přestupy.
Je mně jasné, že přes Václavák se dá z jednoho konce na druhý projít, jenže než vylezeš a přejdeš ho, tak zase je to časová ztráta. Musí se počítat skutečný čas ode dveří ke dveřím. To já taky můžu říct, že od nás je to do Prahy do Dejvice 17 minut, ale vůbec nic to neříká o tom, jaký bude skutečný čas dojezdu do práce.
já takhle dojížděla k příteli, co měl byt na |Břevnově, na Kajetánce..ono se řeklo 13 min na metro Hradčanská, že super..ale pro mě to byl voser, z 15 minut bylo 25, někdy v zácpě i víc, pre u vozovny střesovice to začlo jen popojíždět, pak teda na metro a přesun ještě někam, plus docela dlouhé intervaly byly, vystoupíš z metra a jdeš na bus a nevim jak to jezdí ted, ale tenkrát to jezdilo třeba 1×15 min večer kolem 18 třeba, ještě často zpoždění, pak to jelo krokem a z Hradčanský co je 13 min od metra to bylo i 45 min nez tam z metra člověk s čekáním a s jízdou se dojel..dnes je to možná už lepší, je to už 10 let..ale že i často něco vypada dobče je to kousek a ve vysledku řasto to tak není…