Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj jak už název napovídá, jaká část Praha je fajn pro rodinu s dětmi? Stehujeme se z menšího města do Prahy, ale vůbec nevíme po jaké lokalitě si dívat : požadavky: blízko nějaké přírodě, klidnější část, tak nějak vše blízko po ruce, zázemí pro děti-školky, škola (proste takový ten pocit, ze vlastně ani nejste v Praze a přitom je to Praha).
Ja nedam dopustit na Řepy, pripadne Stodůlky. Hodne hrist, skolky, skoly, da se vypadnout smer Sobin na cyklo stezku, do centralniho parku, lesopark Motol, Ladronka je taky blizko, obora Hvezda…
Hele, já bych na to šla obráceně - vyber si místa, kde fakt být nechceš - centrum, Holešovice, Palmovka, Jižní město, Černý most, Zličín atd. Ty periferie jsou dnes už skoro všechny fajn. Od Barrandova přes Mořany, Libuš, Lhotku, Krč, Kunratice Hostivař až po Letňany. Ale jak někdo zmínil, zvážila bych místo práce - jednu dobu jsem například jezdila z Letňan do Suchdola do školy a řeknu ti, to denně dělat nechceš ![]()
1. záleží to na tom jak dlouho chcete dojíždět do práce.
2. záleží na tom kolik máte peněz
3. a pak je tu náhoda, jestli zrovna bude nějaký byt co dává smysl a je k zaplacení k dispozici.
Jinak to co popisuješ splňuje třeba Radotín. Ale doprava někam jinam, než kam dojdeš pěšky je peklo.
A třeba zrovna přímo na Praze jedna jsou fajn jak školky, tak školy a přetlak na ně je, ale lidí co nemají na praze 1 bydlíště, že.
@Ou Dobrej point s těmi penězi - taky by mi nevadilo bydlet třeba na Malvazinkách, ale kde vzít 12mio na 3kk, to teda nevím
Btw, Radotín je fajn, že má vlakové spojení, ale co se týče zrovna cen bydlení, tak je to skoro horší, než některé části Prahy na metru.
Třeba hezké bydlení je i na Zbraslavi. Ale doprava do centra dost peklo a byty tam téměř nejsou. Za zmínku stojí třeba i Košíře. Ale já bych se fakt zaměřila na práci a hledala bydlení v dobré dopravní dostupnosti. No a ceny jsou také zásadním parametrem. Ono hezké bydlení dostatečně velké pro rodinu není v Praze levnou srandou… No a školky a školy jsou obecně hodně nacpaný v celé Praze. Takže to, že je dobře dostupná školka ještě neznamená, že tam to dítě umístíš.
Barrandov, Lhotka, Hostivař, Letňany. Tam chce někdo dobrovolně zit? Já jsem myslela, že v těchto čtvrtích žijí lidé jen že zoufalství, protože nemají na lepší pražskou čtvrť. Mě je zle, jen když tudy projíždím a lituji lidi, co tam žijí.
Tak záleží, co si můžete finančně dovolit. Barrandov nebo Klánovice.
@andreabak píše:
Ahoj jak už název napovídá, jaká část Praha je fajn pro rodinu s dětmi? Stehujeme se z menšího města do Prahy, ale vůbec nevíme po jaké lokalitě si dívat : požadavky: blízko nějaké přírodě, klidnější část, tak nějak vše blízko po ruce, zázemí pro děti-školky, škola (proste takový ten pocit, ze vlastně ani nejste v Praze a přitom je to Praha).
Když ti řeknu, ze u nás v Cakovicich tak sem pujdes? Když nechci tak nevytahnu paty odsud několik mesicu. A když bude práce za Zličíně, tak je to denně skoro 1,5 hodiny MHD když to navazuje
Jestlize mate nejake pribuzne, ktere budete pravidelne navstevovat, tak bych vybrala cast Prahy v tom smeru, co oni bydli nebo s dobrym dopravnim spojenim, co bydli. Treba rodice bydli v Kralupech, tak si vyberu Letnany. Jak uz tu zaznelo, tak mit praci blizko je hodne fajn a informovat se na tu obsazenost skolskych zarizenich. Treba tady u nas jsou skolky/skoly narvane. Pak co si teda mohu financne dovolit.
Za mně - Zbraslav. Ve státních školkách je dost místa, (jsou tu i soukromé), celkem solidní základní škola, kroužky, hřiště, zeleň, spojení do centra v pohodě - od té doby, co je pruh pro autobusy skoro až na Smíchov. Do Modřan jezdí rovnou autobus 165. Bydlí tu slušní lidé.
Anonym kvůli bydlišti
@Mamhlucnehosouseda píše:
Barrandov, Lhotka, Hostivař, Letňany. Tam chce někdo dobrovolně zit? Já jsem myslela, že v těchto čtvrtích žijí lidé jen že zoufalství, protože nemají na lepší pražskou čtvrť. Mě je zle, jen když tudy projíždím a lituji lidi, co tam žijí.
A ty žiješ prosím kde? Já zas nechapu lidi v Holešovicích, Anděl, Vinohrady, Vrsovice, ty šílený brownfields u Zelivarny, Palma, Cernak, Letna a muzu jmenovat další a další… Barrandov byl vždycky Ok, Letnany taky - teda krom nove části za Avii kde jdeš skoro 2 km než se dostaneš na zastávku busu, Kbely jsou taky fajn, Cimice taky taková vesnic
Edit: preklep
Příspěvek upraven 24.02.23 v 08:37