Které značky UM je nejlepší?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4692
2.2.14 11:05

Udělej to jak píše @Teruna000 až pujdeš z porodnice, tak kup to co dostal tam. Nikdy nevíš jaké UM miminku „sedne“ takže dopředu bych určitě nekupovala nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
2.2.14 11:06

@cecil7 nic nekupuj, nema to predem zadny smysl, nas maly nakonec skoncil na UM, ale to jsme koupili az po ceste z porodnice a bylo to to, ktere dostal v porodnici a zustal na nem do 8 mesicu. Uvidis sama az v porodnici, ale sama ver ze budes kojit a UM absolutne predem neres :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
2.2.14 11:06

@Teruna000 no to je rozumný. Já si teď uvědomila co všechno mám vlastně doma v rámci příprav a nikdy jsem to nepoužila - super drahou odsávačku mlíka, sterilizátor na lahvičky, lahvičky s dudlíkama pro novorozence :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
903
2.2.14 11:07

No vida to mě vůbec nenapadlo :D líná huba - holé neštěstí :-) tak moc děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
2.2.14 11:09

@medun odsávačku jsem použila asi 14 dní, ale mlíka bylo málo a malej už v porodnici byl na UM, protože jsme odcházeli a pil 100ml :-D… v měsíci se mu stejně projevila ABKM, takže jsem musela změnit mlíko a teď pomalu přecházíme na HA mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru

Ahoj, pokud chceš kojit, tak si domů UM nekupuj vůbec. Bude tě to lákat, dát UM při sebemenším problému. A dneska UM seženeš i o víkendu v 8 večer.
Jinak bych rozhodně neměnila mléko, když se po první dávce poblinká. Děti si zvykají na UM 2-3týdny, dřív by se měnit nemělo.
Já dávám malé Sunar Nutrasense. Dávala jsem jí Nutrilon, ale měla po něm zácpu. Ná tom Sunaru je už přees 3 měsíce a v pohodě ;-)

• Citovat
  • Upravit
33005

@cecil7 Nic do fortoty nekupuj. Nejlepší je věřit si a kojit. ;) Pokud bude nutný dokrm už v porodnici, koupíš pak cestou z porodnice to, co tam mimčo dostávalo.

Pokud budeš klidnější, že máš přeci jen doma něco pro strýčka příhodu, kup si jenorázovou dávku v lékárně. Moc značek ale na výběr nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
2.2.14 11:15

Zatim nekupuj nic - pockej do porodnice, pokud ses rozhodla kojit, uvidis jak to pujde v porodnici a kdyz to nepujde kup to co miminko dostavalo v porodnici.

Ja sem mela jasno uz pred porodem (nebudu kojit) a kupovala sem Nutrilon (volala sem do porodnice jake UM pouzivaji) - nejdriv krabici, potom ve velkym :)

Vzorky snad dela jen Nutrilon - koupis v lekarne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
2.2.14 11:16

Nic nekupuj, vsak kdyby byl problem tak se UM prodava v kazdem supermarketu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.2.14 11:16

@cecil7 přidávám se s názorem, že pokud chceš kojit, tak nekupuj nic. NEmysli předem na to, že to nepůjde, nebo že budeš muset dokrmovat. Pokud opravdu kojení nepůjde, tak koupit se dá hned v každým obchodě nebo lékárně. Dají se koupit jednotlivé porce např. Nutrilonu, ale to opravdu zbytečné. Přeju ať jde kojení :)

• Citovat
  • Upravit
Kies
2.2.14 11:22

Syn byl 9,5m kojený, takže UM pije krátce a pouze ráno banánový sunar a někdy večer hami hajaju.. A nemá žádný problém.. Nutrilon, Hipp ani Bebu vůbec nechtěl!

A co se týče kojení, mohla bych vyorávět, jak mě v porodnici propustěli s tím, že určitě kojit nebudu a tak jsem poslušně v lékárně koupila nutrilon, ovšem druhý den doma jsem se v klidu a míru rozkojila a kojila jsem jako jediná ze všech mých ‚nadějných‘ kamarádek necelých 10m ;)
Pokud se rozhodneš kojit, musíš se furt snažit a překonat určité překážky (bolení, nejde to, zánět apod), ale po prvotních trablích to šlo a byla jsem šťastná, že jsem to nevzdala a nutrilon samozřejmě s chutí vyhodila :kytka:

Příspěvek upraven 02.02.14 v 11:25

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
2.2.14 11:22

Koupila jsem Bebu, mají tu jedničku menší balení za 140 kč myslím, stejně poznáš jestli prckovi mlíko sedí až tak po týdnu a do té doby to sděláš, takže bych koupila celou krabičku a na vzorky se vyprdla, podle nich nic nepoznáš. Nám Beba celkem sedla, ale za čas malej začal mít zácpu, tak jsme přešli na Sunar nutradefense a v pohodě. I když já teda kojila a po každém nakojení dokrmovala ;)

• Citovat
  • Upravit
280
2.2.14 11:23

My jsme kojili jen měsíc pak jsem přišla o mlíko a šla jsem do sunaru.. co jsem slyšela tak je to snad jediné mléko co chutná jako mléko.. nevím co na tom je ale malé chutnal.. my jsme na něm taky vyrostly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
2.2.14 11:27
@cecil7 píše:
Ahoj maminky, jsem prvorodička - prcek ještě není na světě, ale už se to blíží…říkala jsem si, že bych si domů koupila pro jistotu UM na případné dokrmování - ale asi se mi nechce kupovat celá piksla, když by prckovi potom neseděla - tak se chci zeptat jak jste to řešili vy? To jste koupili celou pikslu a když se vám po první dávce poblinkal(a), tak jste jí vyhodili a koupili další? Nebo jste dostali někde vzorky, popřípadě kde prosím? Děkuji všem za odpovědi :palec:

Ahoj, já v těhotenství věděla, že udělám vše proto, abych kojilla a nad UM jsem neuvažovala, ale do porodky jsem jela s kontakty na laktační poradkyně, kdyby něco.. NEbylo třeba.
Nicméně pár měsíců po porodu jsem znovu otěhotněla a první dítko se po určité době samo ze dne na den odstavilo, takže jsem tehdy šla do obchodu a tam strávila něco přes dvě hodiny porovnáváním složení různých UM. Nakonec jsem vybrala BEBA HA 1, i přes to, že dítě již věkem odpovídalo jinému číslu (toto mi doporučil sám pediatr s tím, že ta novorozenecká mají nejméně „nadbytečných“ přísad).
Složení co se přísad týká, měla většina značek víceméně stejné, rozdíly byly ve výživovém složení - čili v poměru sacharidů, tuků a bílkovin (což mě cekem překvapuje, když na výživu kojenců existují tabulky..) a také v poměru vitamínů a mineráů (ale to mě nezajímalo, ty mají děti z přírodního jídla).
BEBA to vyhrála proto, že byla nejmíň doslazovaná (ne, že měla nejméně sacharidů, ale že v rámci sacharidů obsahuje nejméně jednoduchého cukru, oproti Nutrilonu, který ho má zase nejvíce).
Doktor mi pak tento výběr schválil, že BEBA prý patří mezi ty kvalitnější UM.
No, realita byla taková, že dokud dítě pilo jen jednu lahvičku večer před spaním, tak dobré.. Jakmile jsme ho tím jednou krmili celý den, tak po pěti lahvičkách, když se pokakal, měl od zadečku ke kuličkám úplně krvavé vyžrané fleky, jako kdybych ho polila kyselinou 8o Tenkrát jsem to obrečela, kluka mazala a UM vyhodila do koše a najela na jiný systém stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
2.2.14 11:29
@medun píše:
@Teruna000 no to je rozumný. Já si teď uvědomila co všechno mám vlastně doma v rámci příprav a nikdy jsem to nepoužila - super drahou odsávačku mlíka, sterilizátor na lahvičky, lahvičky s dudlíkama pro novorozence :roll:

:lol: Úplně první, co jsem na mimi v těhotenství koupila, byly nebesa nad postýlku a povlečení s medvídky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová