Který byt koupit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
18.10.17 11:28
@Bábrdl píše:
O tom neni sporu. Pro kazdeho Prazaka to jsou Bohnice…
:mrgreen: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
Hanka1
18.10.17 11:32

@Kaliopa ja odkazy nerozklikavam, takze neporadim. Mmch jestli parkovaci stani myslis místo na ulici, tak na to potrebujes TP, coz s najemni smlouvou není problém, ale nemas jistotu, ze zaparkujes primo u domu, ale ze zaparkujes ve ctvrti. Jestli myslis parkovaci stani v garážích v dome, tak s tim moc v puvodni zastavbe nepocitej a když, tak jsou byty v uplne jinych cenovych relacích (10 mio a vys). Jdu hodit něco na plotnu. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3087
18.10.17 11:33
@Kaliopa píše:
Tak tohle není myšleno jako byt pro rodinu s dětmi. Pronajímala bych ho bezdětným. Když jsme bydleli v bytě, tak jsme balkon využívali akorát na sušení prádla, jinak jsme tam neseděli snad nidky.

Ani jako bezdětná bych do takového bytu nešla ani zadarmo. Bratránek s přítelkyní si teď brali hypo na byt bez balkónů a pak hodně rychle zjistili, jakou chybu udělali. Byt prodávají a budou kupovat jiný jedině s balkónem. Zrovna včera jsem se o tom bavila s tetou a taky říkala, že bez balkónů nikdy. A říkají to všichni. Ale tak je to na vás. Určitě je hodně lidí, který by raději garáž :) Jen píšu svou zkušenost, protože teď jsme řešili bydlení, budeme se stěhovat a říkali nám všichni, že jedině do bytu s balkónem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
18.10.17 11:51
@Hanka1 píše:
To smrdi, radeji si to poradne prover. Mmch ani u notare to není vždy v bezpeci, cca loni probehla kauza, kdy notar zdrhnul s miliony fuc a spolupracoval s relativne známou realitkou.

Prave, ja letos pri prodeji sjednala misto advokatni uschovy bankovni, zaplatila jsem za to 6 tis. Kc, kupujici se na tom nepodilela, ale stalo mi to za to. A advokat sprateleny s RK byl z toho nejdriv nastvany, ze mu neverim, podezrivam ho, a ze vse jen zhorsuji, ze to bude obtiznejsi, tezsky a hlavne zbytecne, a ze kdyby byl podvodnik, tak ani ta hypotecni banka mu ty penize neprevede, ze maji v bance na to nejaky pojisteny ucet…pak nastesti prestal takhle blbe kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
18.10.17 11:53
@Terezxx píše:
Ani jako bezdětná bych do takového bytu nešla ani zadarmo. Bratránek s přítelkyní si teď brali hypo na byt bez balkónů a pak hodně rychle zjistili, jakou chybu udělali. Byt prodávají a budou kupovat jiný jedině s balkónem. Zrovna včera jsem se o tom bavila s tetou a taky říkala, že bez balkónů nikdy. A říkají to všichni. Ale tak je to na vás. Určitě je hodně lidí, který by raději garáž :) Jen píšu svou zkušenost, protože teď jsme řešili bydlení, budeme se stěhovat a říkali nám všichni, že jedině do bytu s balkónem :lol:

Tak pro sebe bych taky kupovala s balkonem, ale ja nevim, jak dloho ten byt mit budeme, minimalne bychom ho meli 5 let, pak se da zase prodat a koupit jiny apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116385
18.10.17 11:56

My jsme bydleli deset let v bytě bez balkonu a žádný problém. Koupila jsem sušičku a vyřešeno. A v Praze bych teda spáše ocenila to garážové stání. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.10.17 12:47
@Kaliopa píše:
Bábrdl - co říkáš na tohle jako znalkyně Prahy? Muselo by se tedy o milion připlatit https://www. sreality. cz/detail/prodej/byt/3+kk/praha-vinohrady-na-folimance/2074222940#img=0&fullscreen=falseJe to lepší než ta Trója?

Z pohledu pronájmu je centrum vždycky lepší než okraj.

Pamatuj si - malý, s balkonem, v širším centru nebo u metra (tím se myslí v docházkové vzdálenosti, žádné „jen dvě zastávky“).

Pokud máš hodně peněz a chceš je uložit, proč je.

Jinak je na pronájem zbytečně velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.10.17 12:49
@Hanka1 píše:
To smrdi, radeji si to poradne prover. Mmch ani u notare to není vždy v bezpeci, cca loni probehla kauza, kdy notar zdrhnul s miliony fuc a spolupracoval s relativne známou realitkou.

Pokud vím, ještě nikdy v historii ČR notář peníze nezpronevěřit.
Advokát ano, notář nikoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
18.10.17 12:52
@Kaliopa píše:
Ten druhy byt je opravdu prvni patro. Ta terasa je ten vyfoceny balkon.

V tom případě je to „zvýšené přízemí“, protože první podlaží je prostě přízemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116385
18.10.17 13:02
@Hanka1 píše:

to nebyl notář ale advokát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11326
18.10.17 13:11
@aiwwa píše:
My jsme bydleli deset let v bytě bez balkonu a žádný problém. Koupila jsem sušičku a vyřešeno. A v Praze bych teda spáše ocenila to garážové stání. :kytka:

Presne, vzdy jsme vyuzivali balkon jen na suseni pradla a se susickou to neni treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35912
18.10.17 13:40
@jita22 píše:
Presne, vzdy jsme vyuzivali balkon jen na suseni pradla a se susickou to neni treba.

Já využívám balkon na kouření :mrgreen: mám tam pár kytek, pak máme velkou terasu, ale protože je z ložnice a nesvítí tam sluníčko, tak tam máme taky akorát krámy :jazyk: a prádlo co nemůže do sušičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.10.17 13:57
@Kaliopa píše:
Prave, ja letos pri prodeji sjednala misto advokatni uschovy bankovni, zaplatila jsem za to 6 tis. Kc, kupujici se na tom nepodilela, ale stalo mi to za to. A advokat sprateleny s RK byl z toho nejdriv nastvany, ze mu neverim, podezrivam ho, a ze vse jen zhorsuji, ze to bude obtiznejsi, tezsky a hlavne zbytecne, a ze kdyby byl podvodnik, tak ani ta hypotecni banka mu ty penize neprevede, ze maji v bance na to nejaky pojisteny ucet…pak nastesti prestal takhle blbe kecat.

Řekla bych, že jsi ho naštvala tím, že přijde o prachy, oni z té vratné kauce dostávají u banky úroky, když ji mají nějakou dobu na účtě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
18.10.17 14:09
@welovefashion píše: Řekla bych, že jsi ho naštvala tím, že přijde o prachy, oni z té vratné kauce dostávají u banky úroky, když ji mají nějakou dobu na účtě :-)

To je možné, nevím, říkal mi, že z toho nic nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.10.17 14:16

@Kaliopa jo to oni říkají, ale pak mají v bance nějaký úrok a čím déle tu jistinu mají na účtu a čím větší častka, tím víc z toho mají… úrok je sice malé procento, ale oni na tom vydělávají, protože se jim tam protáčejí ročně miliony :-)

tebe to zajímat jako kupující samozřejmě nemusí, jen je to taková zajímavost o který se nahlas moc nemluví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí