Kubík štrudlik od kdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4596
11.10.20 15:19

Koukalas na slozeni? Bych sama nechtela jist. Treba “ovocnou napln” si predstavuju uplne jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
11.10.20 17:34

Složení: pečivo [pšeničná mouka (35%), cukr, rostlinné oleje: palmový olej, slunečnicový olej; pitná voda, sirup z invertního cukru, dextróza, vejce, sušená syrovátka, ječný sladový extrakt, jedlá sůl, kypřicí látky: uhličitany amonné, uhličitany sodné; emulgátory: sójový lecitin, mono- a diglyceridy mastných kyselin; aromata]; ovocná náplň min. 30 % (cukr, pitná voda, ovoce min. 12% (jablka 4,5%, višně 2,5%, švestky 2,5%, meruňky 2,5%), glukózový sirup, zahušťovadlo: pektiny; regulátor kyselosti: kyselina citronová).

COŽE??? Já dávám do štrůdlu mouku, máslo/olej, vejce a jablka. Příp. tvaroh, když ho dělám z tvarohového těsta. Na druhou stranu, ten můj štrůdl by určitě neměl trvanlivost třeba rok.
Takovou lahůdku bych pro jistotu nekoupila ani sobě, natož dítěti. Babičku bych poprosila, ať mu štrůdl radši upeče. Nebo aspoň ať mu takové „dobroty“ nekupuje. Jestli je rozumná a přečte si složení, tak se určitě nebude zlobit.

• Citovat
  • Upravit
pet p
11.10.20 17:38

Vzpomněla jsem si na jeden komiks Garfielda:
Garfield stojí a čte složení granulí pro kočky - nad ním velká bublina s předlouhým textem, každé druhé slovo cizí…
Garfield odhazuje krabici s granulemi a řve na Johna „Chceš mě otrávit???“

• Citovat
  • Upravit
167
11.10.20 18:53

Moc všem děkuji za rady. Řeknu babičce ať nic takového nekupuje.. Jsem na jídlo právě celkem přísná, přítel i jeho máma (ta babička) si myslí, že už to přeháním ale co tady tak čtu, tak jsem ještě celkem v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.10.20 01:48

Dávala jsem cca od roka. Brumika o trochu dřív.

• Citovat
  • Upravit
167
12.10.20 10:06

@lucenka děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22944
13.10.20 16:27

Já byc to mimču nedala ani omylem, my na sladké najely u první dcery až skoro ve 3 letech, u druhé bohužel dřív, protože to viděla u sestry.
Tchýni příšti řekni, ať radši koupí ovocnou kapsičku nebo ty slisované ovocné tyčinky, ty mají moje děti rády i teď v 6 a 3 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí