Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To sklo se jmenuje myslím conex a máme ho i ve skříňce v kuchyni a také v obýváku pod televizí. (máme to propojené). A desku máme žulovou a to je sice dražší, ale fakt si to taky nemohu vynachválit (měla jsem klasickou kuchyňskou a po půl roce jsme měnili)
Kačko, kuchyň máte krásnou a to sklo je fakt parádní.
Já o něm taky uvažovala, ale přítel mi to rozmluvil, že neví jak by to řešil u okna a navíc máme jednu stranu linky dlouhou 3,5m, že takový kus tam nedostane. Ale když to vidím na té fotce od tebe, jdu ho přesvědčit znova
Prosím tě, kdo vám to sklo dělal? Máte celou plochu na jedné stěně z jednoho kusu skla, nebo tam jsou nějaké spáry? A jak je to řešené? Vůbec netuším, kde se takové sklo dá objednat, jestli u sklenáře, nebo v kuch. studiu?
Gino, tak sklo a okno taky manžel řešil. Kačko, určitě odpověz, protože je to fakt úžasný a ani manžel se nezdá proti a to se ještě ani nekouknul na fotky ![]()
Gino a jjeleno, dam Vam sem odkaz, studovala jsem to zrovna nedavno - asi nekdo si to umi udelat i sam, ale vetsinou si myslim, ze na to prijdou profici, na to musi byt asi i specialni nastroje a tak, takze pro priklad kouknete sem, je tam toho hodne vysvetleno
Tak manžela jsem, zdá se, zlanařila. Už to prý s tím sklem vidí. Tak uvidíme ![]()
jjelena píše:
Tak manžela jsem, zdá se, zlanařila. Už to prý s tím sklem vidí. Tak uvidíme
Drzim palce ![]()
Holky, ještě se zeptám na detaily.
Kačko, ty máš nejspíš mléčný sklo, vid? A pod tím máš bílou stěnu nebo taky nějakou tapetu se vzorem? A jakým, v jaký barvě?
Rozumbrado, ty budeš mít přes tu tapetu desku čirou nebo mléčnou? Já si vybrala světlounkou tapetu - růžovotyrkosovožlutou a to by pod mléčným asi moc nevyniklo.
A nebo a ta se kupodivu líbí i manželovi, s čímž jsem nepočítala, červenobílou ve stylu retro a tam si nejsem jistá tím sklem. Určitě si vezmeme kousek do sklenářství a vyzkoušíme.
http://www.e-color.cz/page/shop.php?…
Díky za názory ![]()
jjeleno, a Vy si tam budete teda davat sami nejaky sklo od sklenare ?? Ja myslela, ze to jsou specialni skla, odolna i vuci zaru (plyn.varne desky napr) apod.
Jinak si myslim, ze Kacka25 ma sklo v provedeni „float“, na bile stene, jak totiz psali na tech strankach, na ktere jsem davala odkaz, tak se vzdy zabarvi mirne do zelena (rozdil oproti drazsimu provedeni „extra clear“… ale nevim, nechci odpovidat na Kacku, jen mi to tak pripada.
Jen mi prekvapilo, ze s tim mirite ke sklenari, ja se chystala do toho studia … (teda puvodne, ja pujdu do tech obkladacek)
Nakukovatelko, já nevím, kam s tím půjdeme, to mě taky napadlo až ted, jestli to nemusí být speciálně upravený. My ještě nemáme předaný barák, tak až to tam naměříme, tak vyrazíme zařizovat. To by měl být červen-červenec.
Našla jsem ale jednoho sklenáře u nás v Kladně a ten má v popisu práce i kuch. obklady, tak uvidíme.
jjeleno, aha, tak mate jeste cas na rozmysleni.
Specialne upraveny to musi byt urcite, ale kdyz to ten Vas sklenar dela, tak snad vi, co dela ![]()
Jinak, my mame na rekonstrukci bytu firmu, ktera ma remeslniky fakt na vsechno, a sef tehle firmy (nas znamy) si ted taky predelava byt a i jemu (a to ma pod palcem chlapy jak rikam fakt na vsechno) na to prisla odborna firma. Tak z toho soudim, ze to nejde do kuchyne soupnout jako treba obkladacky.
Tak at si dobre vyberete, ten vzorek, cos davala odkaz, se mi moc libi.
Mne se hrozne libi to tmave cerveny sklo, ktery je hned na uvodni strane tech sklenenychobkladu.cz, co jsem davala odkaz.
JJ, to červený sklo je moc pěkný. No ted jsem ještě jednou jukla na ten odkaz a řeknu it teda,že ta spec. skleněná deska ze studia, je teda dost drahá. To nevím,jestli bysme zvládli, když budeme dělat kompletně celej barák.
Jsem koukala, že m2 stojí cca 3000,– a to by nás vyšlo na cca 20tisíc, což už mi přijde na obklad celkem dost.
Někde jsme ještě viděli, že měli za sporákem jakoby nerezovou desku, spojenou s nerez digestoří, což stejně chceme, např. z IKEA a pak všude jinde sklo, tak možná bysme to udělali taky tak.
To jsou dilemata a to už jsem měla jasnou představu, co a jak.
Hlavně at vám ta rekonstrukce taky dobře dopadne. My si zrekonstruovali komplet celý byt a cca měsíc potom jsme se rozhodli pro barák, tak nás to čeká zase, ale už naposled ![]()
Holky, v podstatě jsou dvě základní varianty - jednak barevné sklo (Lacobel apod.) co umí v téměř každém sklenářství, pod toto sklo se nedává tapeta a na zeď se lepí.
Druhá varianta je čiré sklo - to se upevňuje buď pomocí lišt (dřevěných/nerez) anebo se dá připevnit šrouby. Jedná se samozřejmě o sklo určité tloušťky - existuje tzv. kalené sklo 6mm a o něco levnější a tenčí connex. No a pod to lze nalepit tapetu. To ale zdaleka v každém sklenářství nedělají.
Co se týká působení tepla, pokud nemáte plyn, tak asi není co řešit, u elektrického nebo indukčního sporáku se stěna za ním nijak neohřívá. Problémem bývá počet otvorů pro el. zásuvky a různé nepravidelnosti kuchyňské linky - ideální je, kdyby se do skleněného obdélníku nemuselo nijak vrtat a zůstal obdélníkem, jinak sklo díky svým fyzikálním vlastnostem může prasknout a je po parádě.
jjeleno, ta červená tapeta je moc pěkná, přiznám se, že ta byla u mě taky jeden z horkých kandidátů.
Jo a nejlíp je namontovat to sklo ještě předtím než se zavěsí kuchyňská linka. Což já jsem nevěděla, líná huba, holé neštěstí.
Co se financí týká, mám dlouhou linku, celkem délka toho skla bude 5-6m (2 kusy, je to do L), výška nějakých těch 55cm, budu tam mít connex a šrouby a bude to stát 8500,–
Rozumbrado, díky za odpověd. To mě napadlo hned, že nejdřív přidělat spodní skřínky, pak sklo a pak horní. Hraje tam roli i mm a pak to tam rvát pod tlakem??? No nevím, jak by to dopadlo.
Ta tapeta se líbí i manželovi a nejspíš jí nakonec koupíme a dáme i 2 pruhy do obýváku na červeně vymalovanou stěnu, aby to ladilo, když je to propojený. Kuchyn bude na 99% černohnědá s keramickým bílým dřezem.
Překvapila mě ta cena, bud jsem to špatně spočítala já a nebo jsem se dostala na nějaký hooodně drahý stránky. No ale až ted jsem si uvědomila, že jsem počítala celou kuchyn a ne jen tu plochu mezi skřínkama. Matematika nikdy nebyla mým velkým koníčkem a taky byla noc a pivko na stole
. Jinak to budeme mít jako vy, cca 5metrů, tak to vychází na cca 2,5m2, tak to je pohoda
Není zač.
Tak pak pošli fotku jak to celé dopadlo. I s obývákem. Já to budu mít hotové doufám do 14 dnů. ![]()
Teda holky, sklo mě vážně nenapadlo a vypadá to fakt moooooc moc dobře a začínám na to tlačit manžela. Kuchyn plánujeme nejspíš taky tmavou, jako má Kačka, ale dala bych pod to spíš nějakou tapetu, jak už tu někdo psal.
Díky za tip