Kuchyň propojená s obývákem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
23.7.14 20:25

@vanill My máme obývák s kuchyní vedle sebe a pořád otevřené dveře (manžel nechtěl kuchyň součástí, protože smrad atd… :lol: :roll: ), no nakonec to propojujeme takhle, a s dětma jako když to najdu. Stejně jsme pořád v kuchyni i obýváku vpodstatě současně, protože je doba zavařování. S dětičkama jsem pořád v kontaktu a ohlídám si i mimino. Dělat to znova, chci kuchyň součást obýváku, protože teď jsou slepá místa, kam nevidím a je to dost často o nervy (a o život, když o miminko pečují :zed: :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
23.7.14 20:47

Ahoj. Architekti radí, zamyslet se, co kdy a jak rádi děláme a podle toho tvořit bydlení. My rádi a hodně vaříme a jíme, také jsme často na počítači, koukáme na televizi… takže volba byla jasná, máme obývákokuchyň. V obýváku na sedačce a pod ní si hraje syn, já na něj od linky koukám. Je to středobod našeho bytu - jediné na co bych si dala větší pozor je tichost/hlučnost digestoře. Při vyšších otáčkách při sledování tv vadí.. ale to je opravdu jediná změna, kterou bych udělala.
 Bab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.7.14 20:52

Tady ve starém jsem měla kuch. s obývákem spojenou a bylo to super, pak se barák rozšířil a obývák se oddělil od kuchyně a mě to začlo štvát, když někdo dojde jsou dvě možnosti buď mi zaparkuje v kuchyni a tam sedí a nebo jde do obýváku a já něco v kuchyni chystám, tak si připadám odstrčená.
A teď se stěhujeme a už jsme rovnou vybírali barák, kde bude kuchyň s obývákem spojená, už to nechceme oddělené.
Někdo to nemá rád, nezvykne se, my preferujeme spojenou.
Jo a ještě tady mám i když oddělenou je kuch. vedle obýváku a oddělují to dvoukříd. dveře, dají se otevřít komplet, ale i tak mám raději celý spojený obývák s kuchyní.

Příspěvek upraven 23.07.14 v 20:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
23.7.14 20:54

Mame velky obyvak a kuchyn s jidelnou dohromady a jsem nadsena - vidim na malou jak si hraje, s navstevou si povidam pri priprave napoju. Ani zapach z jidla neni - mame prirozeny komin odvadejici vzduch nahoru do patra pres schody a ven (mezonet). Vse mam po ruce, v kuchyni se mi nevali kucharky, ale mam je hned v knihovne za sebou, gauc je v prostoru, vse je takove krasne vzdusne. A jsem zvykla mit hned uklizeno, takze mi nevadi ani necekana navsteva. :D

• Citovat
  • Upravit
231
23.7.14 20:57

Je to super, dřív jsme měli kuchyň oddělenou a nic moc, vadilo mi, jak tam pořád musím pro něco lítat, když u nás byla návštěva. Teď jak to máme propojené mi maximálně vyhovuje, že jsem pořád v centru dění. Taky když jsme s manželem, tak je fajn, když jeden vaří a druhý sedí v obýváku u bedny, že si můžeme povídat. No a v neposlední řadě je to super s dětma, pochybuju, že by se mnou vydržely zavřený v kuchyni, takhle je můžu mít krásně pod dohledem, když budu vařit a oni si budou hrát v obýváku.
Jediný co mi na tom celkem vadí je, když se vaří ve velkým, je to všude hodně cítit. Ale ty výhody převažují :-)
Jo a taky je to super v zimě, nemusíme tolik topit, protože když jede trouba nebo sporák, krásně se to tam vytopí a je tam teploučko :-)Horší je to teda teď v létě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
23.7.14 21:03

Máme velkou kychyni s jídelním stolem (kde často vaříme, jíme a přijímáme návštěvy) oddělenou od velkého obýváku (s knihovnou, akváriem, klecí s papouškem; jediná místnost s televizorem kde přijímají návštěvy děti na střídačku s dětským pokojem) velkou chodbou a naprosto nám to vyhovuje. Totální open space nemám ráda a dveře kromě vchodových u nás nemají klíče v zámcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
23.7.14 21:08

Máme kuchyň spojenou s jídelnou a obývákem, ale trochu oddělenou barovým pultem, takže případný nepořádek není vidět. Propojení je super, když přijde návštěva nebo se chceš při vaření koukat na telku, ale nevýhodou je hluk z kuchyně (papiňák, konvice), který může ostatní členy rodiny rušit, právě když čučí na televizi. Já jsem to takhle ale chtěla, neměnila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
23.7.14 21:17

Mame kkcko a ted se budeme stehovat a kuchyn bude samostatna a ja uz se na to tesim. Z jidelniho koutu se jde primo do obyvaku. Myslim, ze mi to tak bude vyhovovat. Deti uz jsou trochu odrostle, tak ani nepotrebuju mit na ne neustaly dohled. Ale kdyz byli malicci, tak jsem otevreny spojeny prostor hodne ocenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
23.7.14 21:22

Máme společný prostor, ale je dost malý. Už bych to nechtěla. Jakýkoliv kuchyňský hluk ruší TV. A protože v obýváku je i PC, tak to je moc věcí. Když by přišla návštěva jen za mnou, tak si nemáme kde zalézt, protože v kuchyni není místo k sezení a stejně je i na druhém konci vše slyšet. Takže bych hlasovala pro oddělené místnosti a větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
24.7.14 01:55

Tak ono je spojený prostor a spojený prostor… Jako mít jeden velký obdélník rozdělený jen barovým pultem nebo ostrůvkem bych nechtěla, protože digestoř ruší televizi, binec v kuchyni jde vidět ap. Ale jinak je spojený prostor fajn, my máme ale máme to jakoby kuchyň za rohem prostor do L, takže na sebe vidíme, můžeme si povídat, z jídelny jde vidět na televizi, ale nijak kuchyň obývací pokoj neruší když se vaří, binec v kuchyni nejde vidět až do obýváku, hosti mi nevidí pod ruku, když se mi něco nepodaří ap. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
24.7.14 10:11

Nedovedu si představit bydlet v obýváku s kuchyní. To vlastně úplně degraduje dům (nebo byt) - vařit v obýváku jen kvůli povídání s návštěvou mi nepřijde moc šťastné. To se skoro vyrovná záchodu v koupelně. Když jsou děti ještě malé, tak se to dá ještě tolerovat, ale počkejte až budou větší.

Takže za mě - nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
24.7.14 10:15

@Tomulisacek Když srovnáváte kuchyň se záchodem :mrgreen: Raději ani nechci vědět, co v kuchyni děláte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
24.7.14 10:21

Máme obývák spojený s kuchyní, chtěla jsem to, bourali jsme kvůli tomu příčku. A jsem spokojená. Nevím, co by to mělo degradovat. Nechci být někde odsunutá od ostatních, vzhledem k pětičlenné rodině trávím v kuchyni většinu času. Nejde jen o návštěvy. Pokoj je dost veliký, i když je jasné, že zvuky z kuchyně jsou slyšet i v obýváku, ale nic hrozného. Jen se těším na novou kuchyň, zatím máme provizorní, v nové mám naplánovaný ostrůvek, který lehce rozdělí prostor, chtěli jsme původně bar, ale máme úzkou dlouhou místnost, tak by to nebylo dost dobře proveditelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
24.7.14 10:22

A z kuchyně jdou francouzské dveře na zahradu, budoucí terasu, nádhera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
24.7.14 10:25

Jaké zvuky z kuchyně? Máme tichou ledničku, myčka jede jednou denně, taky tiše. Mikrovlnka je na pár minut, pekárna vydává zvuky jenom při míchání těsta, digestoř zapínám jen když nemám možnost větrání oknem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný