Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My jsme probourali zeď, abysme to spojili, ale máme taky kuchyň a obývák v jednom, nedá se to zavřít a je to v pohodě. Nejsme namačkaní všichni v kuchyni a přesto jsme spolu.
Na pohled to je hezké, spousta znamych to tak má, ale já osobně mám raději, když jde kuchyň oddělit třeba velkymi posuvnými dveřmi. Hodně vařím, pecu a puch z kuchyně v obýváku nemám ráda, kuchyň máme oddelenou. Kamarádka to má taky tak, hodně vaří, peče, digestoř výkonná do komínu, ale prostě ten puch neodstrani. Bordel na lince při vaření a pečení neskutečný. Stačí dělat 3 věci současne (polévka, hlavní jídlo a dezert) a ani myčka to nezachrani. Nedej bože, když se něco připáli, pripece. Je to o preferencích, ale bát se spojené kuchyně s obývakem nemusite. Má to své výhody.
Mi se jednou jedinkrát něco opravdu nesnesitelně připálilo. To jsme tady bydleli krátce. Snad měsíc nebo dva. Dala jsem vařit brambory a šla na zahradu něco. Malý měl rok a půl. Tak asi za ním jsem šla. A zapovídala jsem se u plotu se sousedem. Takové to družení. Pak slyšíme pípání. On co to je? Smrad doma bylo to poslední, co jsem řešila. Nedařil se mi vypnout požární hlásič. Ten tak hlasitě houkal, že jsem měla strach, ať nějaký jiný soused nezavolá hasiče. To muselo být slyšet do ulice přes cestu. Až jsem to nějak vypla. Teprve jsem řešila smrad a vyvětrání. Od té doby se mi takového nestalo. Raději používám časocač na indukci, když něco vařím a jdu ven.
Já to tak mám a moc mi to nevyhovuje jenže to jinak u nás řešit nejde. Na něco je to dobré, třeba když vařím, mám to kousek od gauče a dohlizim si na to. Hloupé je to na to že když se vaří, je smrad a bordel v celém obýváku. Jinak je mi jedno kdo to jak ma. Žijí v tom oni.
@Kelsey píše:
Jaký binec? Dneska je běžná myčka. Nic neobvyklého. Při vaření se rovnou odklízí nádobí. Po jídle taky. Nemám ráda výstavu čehokoli zbytečného na lince. My máme opravdu vše krom rychlovarky a zásobníku na jar schované. Nemám ráda otevřené police a skleněné skříňky. Vlastně tablet tam je, který ukazuje kamery před domem. Ale ten je v rohu nenápadný. Prostě čistá plocha na lince. To samé na opačné straně v obýváku. Ale my jsme trošku minimalistický extrém. Sedačka, malý konferenční stolek, televize na stěně. Dekorace místnosti dělaji doplňky polštář nebo speciálně udělaná betonová stěrka na stěně. Žádné cetky a pracholapy.
Jak si to každý udělá, tak to má.
Co k tomu dodat…tvoje SE je vykonnejsi nez moje ![]()
Cetky a pracholapy nevedu taky, ale provozni bordel vytvarime a SE se flaka ![]()
@PETRAKIM píše:
Na pohled to je hezké, spousta znamych to tak má, ale já osobně mám raději, když jde kuchyň oddělit třeba velkymi posuvnými dveřmi. Hodně vařím, pecu a puch z kuchyně v obýváku nemám ráda, kuchyň máme oddelenou. Kamarádka to má taky tak, hodně vaří, peče, digestoř výkonná do komínu, ale prostě ten puch neodstrani. Bordel na lince při vaření a pečení neskutečný. Stačí dělat 3 věci současne (polévka, hlavní jídlo a dezert) a ani myčka to nezachrani. Nedej bože, když se něco připáli, pripece. Je to o preferencích, ale bát se spojené kuchyně s obývakem nemusite. Má to své výhody.
Taky mame oddelenou kuchyn a je to fajn, na druhou stranu chapu, ze pokud je obyvak velky, kuchyn se da tam a usetri se tim dalsi mistnost.
Máme. Chtěla jsem to tak a máme to tak. Kuchyně je do tvaru U, takže je to jakoby rozdělené, ale v jedné místnosti.
Mně to přijde lepší. Když vařím, nejsem sama a koukám u toho na TV. Nebo si dítě hraje a já na něho dobře vidím. Vše mám po ruce.
Ale taky nemám na lince vůbec nic, jen kávovar.
V těhle diskusích je hezky vidět, jak “každá kočka chválí svůj ocas” ![]()
Většinou Ti nikdo neřekne, že to co má je na ho*** - takže bych se moc neridila ostatnima, ale rozhodla bych se podle toho, jak to cítím já.
Já mám oddělené a teď mě to mrzí, mohla jsem nechat aspoň dveře a mít to průchozí.
Nejhorší co jsem viděla byl záchod a sprchac v kuchyni.
A nešlo by to třeba oddělit aspoň do půlky stěnou? Já v tom ale problém nevidím
Rodiče měli kuchyň a obývák oddělené a strašně mě to jako malou i puberťačku štvalo. V domě už byl obývák a kuchyň spojená. V bytech máme kuchyňské kouty.
@Semtex píše:
Mi se to třeba moc nelibi, mám rada ty provozní záležitosti schovanéale tak už jsem videla i reseni, ze v centrální místnosti byla vystavena satna, nebo ze vana byla vystavena uvnitř ložnice. Vystavena kuchyně je celkem běžná záležitost, ale nemám to rada. Zatím jsem ještě nepostrehla, ze by si někdo doma vystavil bojler s kotlem a tlakovými nadobami, přitom ta symfonie trubek okolo bývá často doslova dechberouci
Nevidela si kotel v obyvaku? Fakt? A co treba ruzna kamna v obyvaku v novostavbach
No to je neco co bych nechtela ani zadara.
@Plain Jane píše:
V těhle diskusích je hezky vidět, jak “každá kočka chválí svůj ocas”
Většinou Ti nikdo neřekne, že to co má je na ho*** - takže bych se moc neridila ostatnima, ale rozhodla bych se podle toho, jak to cítím já.
Ja to klidne napisu.
Mame obyvak s kuchynskym koutem (jinak to bohuzel vyresit neslo) a vadi mi to. Hlavne v zime kvuli vetrani. Radeji bych uzavrenou kuchyn kvuli pachum z vareni.
@Plain Jane píše:
V těhle diskusích je hezky vidět, jak “každá kočka chválí svůj ocas”
My jsme měli v minulém domě obývák a kuchyň zvlášť. Kuchyň byla obrovská místnost. Asi 30 m2. Možná i víc. Byla větší, než byl samotný obývák. Dopadlo to tak, že se tam dala sedačka a malý konferenční stolek. Protože kdo přišel, tak mi zaparkoval v kuchyni u stolu. Obývák byl po staru nový parádní pokoj. Kde se moc nechodilo. Takže v novém domě jsme to tak nechtěli. Mohla být kuchyň zvlášť. Ale takhle vzniknul pokoj pro hosty na přespání. Kočky tam mají své hračky a škrabadla.
Ona píše o malém bytě. Neubírala bych si prostor rozdělením kuchyně a obýváku. Když i tak je ten prostor malý.