Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mě se to nelibi, naštěstí to nemáme, hlavně přesně jak tu uz někdo psal, vadily by mi ty pachy
@Su601 píše:
Zdravím
Chci se zeptat máte někdo kuchyň společně s obývacím pokojem myslím tím třeba v obývacím pokoji kuchyňskou linku?![]()
![]()
.
Dostali jsme byt od manzelovích rodičů jenže byt má opravdu špatné jádro jsou to dvě místnosti ložnice a obývací pokoj spojený právě s zmíněnou kuchyní.
Přijde mi to strašné nevzhledné mít kuchyňskou linku v obýváku kde máme televizi gauč a vše ostatníale manžel stále říká že na tom není nic divného.
Mě to teda přijde divné dost jak by jste se na to tvářili přijít takle k někomu na návštěvu kdo má kuchyň vlastně v obývacím pokoji
Normální +KK. Co je na tom divného?
Nemáme a naopak mě to přijde Škoda, mít kuchyň a obývák v jednom má výhody. Rodina je víc pohromadě, vidím na děti co dělají a když to nějak šikovně oddelis třeba barovym pultem, tak to i pěkně vypadá. Když mám kuchyň extra, tak vařím a sem tam odříznutá a musím porad odbihat a kontrolovat děti ![]()
Dnes už je to všude norma, ale mně osobně to vadí. Pachy mi ani tak nevadí, vadí mi hluk. U vaření prostě je hluk, i když se jen vaří kafe v rychlovarce, potom různé krájení, klepání masa, pouštění vody, zapínání mixéru a šlehače apod. A my jsme všichni v rodině nastavení na to, že když se na něco soustředíme, třeba sledujeme dokument nebo něco, tak chceme mít klid. A já se nechci neustále otáčet, jestli třeba můžu zapnout šlehač, protože když to udělám, děti/manžel zastavují dokument, aby jim něco neuteklo (nebo zvyšují hlasitost a řve to), a já se pak cítím pod tlakem, jako narušitel. V opravdu velkém prostoru se to asi ztratí, v menších prostorech mi kuchyň v obýváku fakt vadí.
Máme to oddělené velkými šoupačkami, takže propojit to můžeme, když chceme a kuchyň se nepoužívá.
Já třeba byla svědkem toho, jak u kamarádky tatínek dětem něco pouštěl a já koukala přes rameno, do toho kamarádka pustila kávovar a chvilku nebylo nic slyšet. Já jsem upozornila, že jsem teď neslyšela, že nevím, co ten pán říkal (bylo to o stavbě nějaké lodi a bylo to zajímavé), a on a děti automaticky „my taky ne“ a koukali dál. Pro ně už to je norma, že prostě občas mají ruch, přes který něco nechytají. Pro mě je to zběsilé a nedávám to. Já už z tohoto důvodu ani nechci chodit do kina, protože mě děsně rozčiluje, když si tam lidi otevřou telefon a zírají do něj. Tohle dělání všeho najednou pro mě není. ![]()
Je fakt, ze vsichni se mi slizaji v te mrnave kuchyni.
Ale v obyvaku mam zaroven pracovni stul, kam si v prostojich sednu k pc, a velkou knihovnu, a tam bych proste varit nechtela.
Takze mi prijde asi nejlepsi mit obytnou kuchyn - linka, stul, sedacka.
A pak zvlast obyvak - gauc, televize, pocitac, knihovna, herna - proste kde se lidi slezou, kdyz se nevari, my vlastne z tohoto obyvaku mame rovnou dvere do pokoju, zadna chodba, takze je to vlastne takove spolecne rozsireni tech pokoju (ktere uz pak mohou byt mensi).
Prijde mi to takhle nejlepsi.
@Su601 píše:
Zdravím
Chci se zeptat máte někdo kuchyň společně s obývacím pokojem myslím tím třeba v obývacím pokoji kuchyňskou linku?![]()
![]()
.
Dostali jsme byt od manzelovích rodičů jenže byt má opravdu špatné jádro jsou to dvě místnosti ložnice a obývací pokoj spojený právě s zmíněnou kuchyní.
Přijde mi to strašné nevzhledné mít kuchyňskou linku v obýváku kde máme televizi gauč a vše ostatníale manžel stále říká že na tom není nic divného.
Mě to teda přijde divné dost jak by jste se na to tvářili přijít takle k někomu na návštěvu kdo má kuchyň vlastně v obývacím pokoji
Jak bych se tvářila? Nejspíš bych trochu záviděla. Vždyť je to dnes už normální rodinný standart. Jediné co mě kolikrát udivuje na kuchyni je to, že nemají dostatek pracovního místa. Vypadají krásně, prostorné ale nepraktický. Např. Připraví ať jídlo na 30 centimetrech a ještě k tomu válčit s varnou konvicí, není praktické. Mít pěknou, funkční kuchyň v obýváku a být tak všichni spolu, to by se mi líbilo. Takhle, přes dveře, neslyším (vaření, myčky, digestoř)když se po ne něco chce a musím od práce odbihat.
@Sonmi píše:
Vždyť to je dnes úplně běžné a má to tak většina nových bytů/domů.
I těch hodně starých, například panelákových.
@Kriss Tina píše:
Nemáme a naopak mě to přijde Škoda, mít kuchyň a obývák v jednom má výhody. Rodina je víc pohromadě, vidím na děti co dělají a když to nějak šikovně oddelis třeba barovym pultem, tak to i pěkně vypadá. Když mám kuchyň extra, tak vařím a sem tam odříznutá a musím porad odbihat a kontrolovat děti
A my to tak máme a radši bych oddělenou kuchyň.
vždycky chceme to, co nemáme
@Lucie_Sx píše:
Je fakt, ze vsichni se mi slizaji v te mrnave kuchyni.
Ale v obyvaku mam zaroven pracovni stul, kam si v prostojich sednu k pc, a velkou knihovnu, a tam bych proste varit nechtela.Takze mi prijde asi nejlepsi mit obytnou kuchyn - linka, stul, sedacka.
Prijde mi to takhle nejlepsi.
A pak zvlast obyvak - gauc, televize, pocitac, knihovna, herna - proste kde se lidi slezou, kdyz se nevari, my vlastne z tohoto obyvaku mame rovnou dvere do pokoju, zadna chodba, takze je to vlastne takove spolecne rozsireni tech pokoju (ktere uz pak mohou byt mensi).
Tak ono v bytě si většinou nemůžeš moc vybírat, aby se do kuchyně vešla ještě sedačka a jídlení stůl
Taky bych ráda jen kuchyni 30m2, ale to v bytě ani omylem
Mám spojeno, ale my to máme do L a tak je kuchyň vlastně za rohem. A vzdálenost od kuchyňské linky k Tv je třeba 14 metrů, takže pohoda. Jako já když pustím v kuchyni digestoř, tak oni Tv slyší dobře, ale já v kuchyni neslyším, co se tam děje i bez zapnuté digestoře. Často jsem volána k Tv, takže jdu s tím co mám v ruce
nůž, mísa…
Nicméně jinak mi to neva, máme to velké a vadí mi to jen, když vařím něco aromatického. Třeba lák na okurky. To pak smrdí všude.
@pikola píše:
Tak ono v bytě si většinou nemůžeš moc vybírat, aby se do kuchyně vešla ještě sedačka a jídlení stůlTaky bych ráda jen kuchyni 30m2, ale to v bytě ani omylem
My máme v baráku kuchynku 9m2 a přijde mi to v pohodě
aspoň nemam nutkání tam shromažďovat zbytečné kramy ![]()
Obecně tedy mám radši více malých pokojů a každý pokud možno na svůj vlastní účel (jako na zámcích to bylo), než jeden velký multifunkční prostor. Zvlášť kuchyn, pracovna, sklad, obývák, jidelna.
@pikola píše:
Tak ono v bytě si většinou nemůžeš moc vybírat, aby se do kuchyně vešla ještě sedačka a jídlení stůlTaky bych ráda jen kuchyni 30m2, ale to v bytě ani omylem
My ji ted mame 12 m 2
. Sedacka se nevejde. Ale mit misto na malicky Ikea gaucik a kresilko, tak ho tam soupnu a byla by to kuchynka akorat.
Vyrostla jsem v panelákovém bytě (3+1) s oddělenou kuchyní, respektive z předsíně vedly jedny dveře do kuchyně a hned vedle druhé dveře paralelně do obýváku. Kuchyň a obývák byly sice oddělené zdí, ale na konci už byla zeď zkrácena, takže v tomto prostoru se dalo volně přecházet mezi oběma místnostmi.
Dnes bydlím v menším bytě (3+kk), kde se vejde jedněmi dveřmi do celého prostoru. Vpravo podél zdi je linka, vlevo obývák a mezi nimi stůl pro čtyři.
Upřímně, kdybych si dnes mohla zvolit, rozhodně bych byla pro oddělenou kuchyň. A ideálně tou příčkou, jako v prvním bytě.
Je to tak v pohodě i pro návštěvy. Mají možnost si buď sednout k jídelnímu stolu u průchodu, kde na sebe v kuchyni vidíme, nebo když je víc lidí, tak si sednou další ještě i do obýváku, odkud je na jídelní stůl vidět a do kuchyně aspoň slyšet. Za mě naprostý ideál.
Mít to spojené mi z praktického hlediska vůbec nevyhovuje. Vadí mi, že se do celého prostoru linou pachy z vaření, a stejně tak hluk - robot, sekání, mixování, i smažení, do toho puštěná digestoř, konvice a myčka. Naprostá hluková katastrofa. Takže když se chce někdo dívat v obýváku na telku, tak to musí dávat nahlas. Tím pádem já nemám klid na vaření, a dotyčný nemá klid na sledování pořadu. Tohle řešení je pro mě naprostý nesmysl. Když je tam aspoň ta příčka, tak tam tolik nelezou pachy a vzájemně se nerušíme. Přesto se oba slyšíme, když někdo něco řekne.
Oddělené řešení mi také přijde lepší z hlediska soukromí. Jedni se můžou bavit tlumeně v kuchyni a druzí v obýváku. A vzájemně se nemusí slyšet. Ne vždy taky člověk chce, aby bylo v druhé místnosti slyšet každé slovo.
Spojené místnosti bych nechtěla už ani omylem. Navíc je to nepříjemné i z hlediska akustiky - v tom velkém prostoru je větší ozvěna a když se sejde třeba 10 lidí a jedenáctý chystá něco v kuchyni, tak je to naprostá hrůza.
Překvapuje mě, že se tomu tak divíš. V dnešní době je to většinové řešení, třeba v takových novostavbách bytů to ani jinak řešené už nebývá. No ale k věci. V pronajatém bytě jsme to tak měli, k tomu taková ta klasická velikost do 30 m2. A strašně mě to vytáčelo. Nebylo to ani máma ani táta. A za mě je to prostě nepraktické i když uznávám, že jisté výhody to také má. Jsem dost detailista a nesnáším vytahané věci po bytě, takže… V tomto případě je fakt hodně potřeba vymyslet celkový design, aby to spolu bylo v harmonii (a obývák prostě nevypadal jako kuchyň)a taky vybrat opravdu kvalitní spotřebiče. No a maximálně dbát na úklid.