Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@NicknackEK píše: Více
Proto já na naše kufry dávám velkou pentli na rukojeť. A přesto, že jsou šedivé, tak dobrý. Ale pravdu máš, mamka má kufr s barevnými kolečky a je k nepřehlédnutelný.
@ugluk píše: Více
Napodobne, vyměnili mi stary Samsonite za novy. U neznackoveho kufru jsm dostali novy taky nejaky no name…
@NicknackEK píše: Více
Lítám, a tohle už fakt dávno neplatí. Dneska (protože všichni cestující vycházejí ze stejné úvahy jako ty) už je spektrum barev na pásu všemožné. Naopak černá začíná být vzácná
Já si svůj černý Samsonite spolehlivě v Dubaji mezi tím kýčem kanárkové, růžové a fosforeskově zelené právě že spolehlivě našla. Nevím kdy jsi tam byla ty
Možná náhoda. Ale obecně se na letištích setkávám s hodně barvami. Spíš se doporučují vlastní velké samolepky, nebo vlastní ušitý látkový potah se specifickým vzorem.
@Hanka1 píše: Více
Přesně tak. Vždy hlásit a reklamovat poškození. Nikdy bych necestovala s noname, Není totiž nic horšího, když ti přistane kufr bez koleček a ty s ním musíš ještě cestovat přes celé město ![]()
Ja dávam na kufr takovy barevný zacvakavaci popruh, ktery jsem kdysi koupila za par euro v rakouskem Primarku a v tom samém vzoru mam i obal na pas. Ja preferuji tmave kufry, neni na nich videt špína a odrene tmave šrámy.
Zalezi ako planujes cestovat. Ja som lietal cca 300-500 letov rocne a osvedcil sa mi nasledovny model:
Batozina do kabiny: Kupoval som vzdy velmi kvalitne kufre, so mnou chodili vsade a stale, takze museli bez problemov jazdit cez kocici hlavy a podobne. Paradoxne sa mi samsonite, ktory inak vsecia chvalili moc neosvedcil, pretoze po prejazde pieskom sa koliecka este niekolko dni zasekavali.
Kufor do podpalubia: Nebraval som kazdu cestu a ked som braval tak som vacsinou kupoval z tych najlacnejsich, je jedno ako drahy kufor kupis oni ti ho VZDY rozbiju, je to iba otazka casu. A ked pristanem o polnoci a viem ze ma este caka 5h autom, tak sa mi fakt nechce dalsie 2 hodiny travit reklamovanim, proste som ho vyhodil a zobral dalsi. Kvalita koliecok mi bola jedno, pretoze s podpalubnym kufrom som chodil iba po letistnej hale k autu alebo taxiku. Nikam dalej so mnou nechodil. Rozbili ho vzdy skor ako sa stihli pokazit koliecka.
Zvaz si svoje pozidavky a podla toho vyber…
@IcePlanet7 píše: Více
Já několikrát letěla z levným kufrem a rychle mě to přešlo. On totiž moc není rozdíl trávit 2 hodiny reklamací, nebo řešením jak všechno odtáhnu, protože je ten kufr rozmasakrovaný tak, že ten obsah nelze dále převážet. Dřív jsem opakovaně kupovala kufry typu Lidl a věř, že není nic horšího než vidět otevřený poprskaný kufr na pásu a řešit, jestli v něm půlka věcí nechybí a v čem to do taxíku odtáhnu. A nemyslím že zrovna Samsonite je kdoví jaký top kufr. Bohužel, v čr je brát jako to „lepší“ a je hrozně předraženej. Ty Samsonity se dají koupit třeba i druhojakostní se škrábanci a cena je v pohodě. Nebo na Ebayi.
Příspěvek upraven 20.05.24 v 16:42
@Jazmine Ale ved ten kufot ri nerozbiju hned… Stalo sa ze hned na prvej ceste ho rozmlatili, ale to bola fakt vynimka, ale normalne vydrzal jeden ten obyc kufor nejakych ~10 letov. Dokonca raz som mal jeden co vydrzal skoro cely rok.
@IcePlanet7 píše: Více
No ale stejně, já s tím mám tak otřesnou zkušenost, že už bych jí nerada opakovala. Na druhou stranu, dát do nich třeba 20 tisíc by se mi taky nechtělo.
Příspěvek upraven 20.05.24 v 16:43
Pevný skořepinový, aby se na něj dalo i v případě nouze sednout, a aby měl TSA zámek. A vytahovací teleskopické madlo.
@IcePlanet7 létal jsi každodenně jo, jednou až dvakrát denně? ![]()
To je ale moc hezká pohádka. Leda bys byl pilot, ale ani oni nemají tolik letů ročně. ![]()
Mám skořepinové Samsonite, jsou růžové
na letišti je vidím hned a zatím nemají v plánu se rozbít. Pro hledání pak doporučuji i ujetou jmenovku, mám zmrzliny a fakt je na pase vidím z dálky ![]()
Samsonite se nám i ztratily a byly v pořádku vráceny, to jsme je ještě měli látkové.
@aiwwa píše: Více
Někdy je fuška spočítat si, kolik dní má rok ![]()