Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já jsem příznivce skořepinových Samsonitů a preferuji kufry s dvěma zapuštěnými kolečky oproti čtyřem vystouplým.
U velkého souhlasím s @ugluk ; u příručního nedám dopustit na 4 kolečka a snadno dostupnou venkovní kapsu. Příruční Samsonite mám cca už 13 let relativně intenzivního používání a drží se v pohodě. Až odejde, tak ho snad obrečím.
@broskvová zmrzlina tak ten příruční si člověk ohlídá. Velký když vidím, jak s tím třískají a nemám na to nejmenší vliv, tak se divím, že na tom pásu ještě přijíždějí komplet… ale přijíždějí ![]()
Náš velký skořepinový Samsonite (se zapuštěnými kolečky) už mám přes 20 let a taháme ho naprosto všude. Nový sice stojí majlant, ale šla bych do něj zase.
Ahoj, já mám klasický skořepinový a cestuju s ním už nějakou dobu.
Já osobně bych do skořepinového zase nešla, nemám s ním moc dobrou zkušenost, posledně se mi na letišti rozbil. Už jedině s klasickým z textilu.
Ahoj, poradite prosim?
Jaky vetsi kufr koupit? Mam mensi od Samsonite, velikost prirucniho zavazadla, textilni, dve kolecka. Ted bych potrebovala vetsi, 4 kolecka. Koukala jsem na Samsonite, ale pripadaji mi zbytecne drahe, zas tolik necestuji, abych do toho moc investovala - 2-3× rocne sluzebka (zridka letadlem, spis vlakem) plus dovolena, deti pobyty se skolou.
Mam teda textilni, pripada mi to lepsi nez skorepinovy, ale kdo vi? Nikdy jsem skorepinovy nemela, je to lepsi? Mam obavu, aby nebyl tezky, ze bych si s ve vlaku neporadila…
Klidne poradte konkretni znacku, cenove idealne do 3-4 tis ![]()
@J_Doe píše:
Ahoj, poradite prosim?Jaky vetsi kufr koupit? Mam mensi od Samsonite, velikost prirucniho zavazadla, textilni, dve kolecka. Ted bych potrebovala vetsi, 4 kolecka. Koukala jsem na Samsonite, ale pripadaji mi zbytecne drahe, zas tolik necestuji, abych do toho moc investovala - 2-3× rocne sluzebka (zridka letadlem, spis vlakem) plus dovolena, deti pobyty se skolou.
Mam teda textilni, pripada mi to lepsi nez skorepinovy, ale kdo vi? Nikdy jsem skorepinovy nemela, je to lepsi? Mam obavu, aby nebyl tezky, ze bych si s ve vlaku neporadila…Klidne poradte konkretni znacku, cenove idealne do 3-4 tis
Já teda bych do skořepinového nešla už nikdy. Měla jsem malý a byl hned poškrábaný.
Ja teda skorepinu preferuju hlavne z hlediska hygieny. Vystrikam ho doma desinfekci ( pak vapkou
)… treba stenice udajne do svu v latkovych nalejzaj.. a i kdyby - predstava ze se kufr vali kdekoliv a ja to pak taham domu a nemuzu to vyprat.. kazdopadne skorepiny tezke nejsou. Ted jsem kupovala moc fajn ve wittchen. Uvidime, co vydrzi ![]()
Máme velkou cestovní tašku s kolečky od American tourister a jsme s ní moc spokojení, ale má jen dvě kolečka. Asi budu dokupovat ještě střední velikost jen pro děti nebo střední látkový kufr. Taška se rozkládá na dvě půlky, takže v pokoji je třeba víc místa pro přístup, to u toho látkového kufru odpadá.
Máme skořepinové kufry od vietnamců, létáme 1× ročně a jsou už 4.rokem v pohodě.
Máme Samsonite a jsou dost kvalitní a drží dlouho. Ale pokud je použijete jednou za rok, tak bych tolik peněz nedávala a koupila klidně levnější.
@Xmichaelah Tyjo, to mě nenapadlo. jsem teda zastánce kufru z textilu, ale je pravda, že když člověk cestuje, neví, co všechno si v kufru přivezl zpět domů, že… A kufr z textilu člověk nevypere v pračce… Asi si teda taky pořídím ten skořepinový. Nevíte, kde nějaké najdu? Ale kvalitní, aby vydržel?
@Evelinka554 ja jsem spatny vzorek- me se skorepina rozpadne cca do 8 letu 😂 😂 a je jedno odkud je.. ted naposledy jsem kupovala velky skorepiny ve wittchen. A teda vcera jsem koupila prirucaky v Action 😂 za ty penize jsem si rikala ze to zkusim, ale zas u tech prirucaku neni takovy problem, tak ty urcite vydrzej dlouho
Ahoj, ráda bych si pořídila nějaký hezký a hlavně kvalitní kufr na dovolenou, co vydrží víc než jeden let. Máte nějaké tipy, prosím?