Poraďte odolnou nepřilnavou pánev

14592
2.10.23 18:31

Poraďte odolnou nepřilnavou pánev

Ahoj ženy, prosím mate pro mě některá tip na nějakou odolnou neprilnavou pánev, která vydrží intenzivní časté používání a mytí v mycce déle než par měsíců? Měla jsem teď Tefal excelence, a už je zas po ni :roll: dobra byla, a hlavně velká, průměr 32 cm. Děkuji. Co mate doma vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20889
2.10.23 18:38

Hledám to stejný. Zatím nejdýl vydržela nějaká Tescoma dražší řada. I-premium stone

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TaTamta
2.10.23 18:48

Mám tescomu GrandCHEF. Možná i nějakou premium. Nejstarší odchází teď, po cca 5ti letech. Ale je fakt, že je téměř nedávám do myčky. Výjimečně ji tam dají mládežníci.

• Citovat
  • Upravit
68943
2.10.23 18:51

Já jsem teď zakotvila u klasika litiny, není to teda žádná spešl nepřilnavá vrstva, těžký je to jak kráva, ale nestála úplně majlant a zatím statečně drží už pomalu tři roky velmi intenzivního používání a mytí v myčce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
2.10.23 18:55

Hmmm hmmm děkuji. Na tu lepší Tescomu zkusim kouknout :think:

@ugluk a lepí se na tu litinovou to jídlo? Já jsem měla kdysi nějakou smaltovanou, ta teda byla porad jako nová, i když jsem ji drela prismahlou kdoví čím :P, ale smazit nebo restovat se na tom moc nedalo, protože se všecko chytalo :lol: hlavně manzela ta pánev stvala, tak jsem ji v zájmu zachování vztahu nakonec raději vyhodila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7317
2.10.23 19:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
2.10.23 19:33

@Semtex nelepí :-) Třeba palačinky na tom teda nedělám (na to je moc těžká a hluboká), ale řízky nejradši na ní, i mi stačí nižší teplota než u jiných pánví. To, co popisuješ, jsem mívala taky, poděděnou po babičce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
2.10.23 19:45

A ty dáváš teflon do myčky? To bych nedělala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
2.10.23 19:53

Teflon do myčky nepatří. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115919
2.10.23 21:24
@Semtex píše:
Ahoj ženy, prosím mate pro mě některá tip na nějakou odolnou neprilnavou pánev, která vydrží intenzivní časté používání a mytí v mycce déle než par měsíců? Měla jsem teď Tefal excelence, a už je zas po ni :roll: dobra byla, a hlavně velká, průměr 32 cm. Děkuji. Co mate doma vy?

Tak teflon do myčky nepatří. Umýt v ruce je otázka půl minuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
2.10.23 21:52
@aiwwa píše:
Tak teflon do myčky nepatří. Umýt v ruce je otázka půl minuty.

Takových pulminutovych otázek mám doma spoustu :lol: a na mytí nadobi tu mycku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak prave hledám něco, co by vydrželo. Je fakt, ze jsem kdysi měla nějakou od Tescomy, a ta se celkem držela. Třeba budou mít nějakou i v té moji velikosti. Nebo aspoň 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
3.10.23 14:06

Mám nerezové pánve Fabini, nic jiného nepoužívám. Když se správně vypálí, jsou nepřilnavé, normálně na nich otáčím palačinky švihem. Jakákoli nepřilnavá úprava je zdraví velice škodlivá, nesmrtelné plasty a tak dále. Fakt nechápu, že to ještě někdo kupuje a vaří na tom, když ten nerez je fakt alternativa a praktický nesmrtelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
3.10.23 14:11
@ProfZav píše:
Mám nerezové pánve Fabini, nic jiného nepoužívám. Když se správně vypálí, jsou nepřilnavé, normálně na nich otáčím palačinky švihem. Jakákoli nepřilnavá úprava je zdraví velice škodlivá, nesmrtelné plasty a tak dále. Fakt nechápu, že to ještě někdo kupuje a vaří na tom, když ten nerez je fakt alternativa a praktický nesmrtelná.

No ale ty vypalovací pánve nemohou přece do myčky, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68943
3.10.23 15:51

Já mám nerez jednu a asi jsem na to příšerné líná, ale čištění je pro mě vždycky za trest. Návodu se snad držím, vypálena je, neprilnava více méně, ale stejně se na to mistama občas něco přichytí… No na půl minuty to bohužel není. A to se taky snažím teflonu a spol. vyhýbat, tak jsem to musela zkusit a kamarádi nejsme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
3.10.23 15:55

Hledám taky, tak si tady s dovolením přisednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák