Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:Řešení, řešení, řešení!!!
Milé dámy a pánové, kufr je otevřen!![]()
jsem nejšťastnější člověk na celém světě.
díky moc za rady a užívejte víkend.
@jege píše:
Jak chceš přestřihnou zámek na kufru a vyměnit jej za nový? Zkus to rozvést!
@jege píše:
Jak chceš přestřihnou zámek na kufru a vyměnit jej za nový? Zkus to rozvést!
Zakladatelka pisala, ze kufor ma cca 25 rokov, nema teda ziadnu tech novinku… Predpokladam preto, ze ma kufor zamknuty klasickym visiacim zamkom na 3 ciselnu kombinaciu.
Nieco taketo… https://m.alza.sk/…d5098695.htm ![]()
@guudy píše:
Zakladatelka pisala, ze kufor ma cca 25 rokov, nema teda ziadnu tech novinku… Predpokladam preto, ze ma kufor zamknuty klasickym visiacim zamkom na 3 ciselnu kombinaciu.
Nieco taketo… https://m.alza.sk/…d5098695.htm
Je to číselný kód/zámek, který je zabudovaný přímo v kufru. Podobné jako na tom obrázku, jen bez zipu. Díky za radu. Ale už je otevřeno.
@jege píše: Řešení, řešení, řešení!!!
Otočit kufr dnem vzhůru a dívat se na kolečka, kterými se točí kód a měly by tam být malé dírky. Do minuty otevřeno.
@Anonymní píše:
Je to číselný kód/zámek, který je zabudovaný přímo v kufru. Podobné jako na tom obrázku, jen bez zipu. Díky za radu. Ale už je otevřeno.
Oki
![]()
@guudy píše:
Nieco taketo… https://m.alza.sk/…d5098695.htm
Já si připadám jako dinosaurus, ale už před dvaceti rokama měly kufry normální číselný vestavěný zámky a rozhodně to nebyla novinka. Měl ho i ten můj, v té době fakt starej a otřískanej, který mi před těma 20 rokama na letišti zničili a vyměnili za jiný. Kufr s visacím zámkem mohla vozit tak možná moje babička.
Zakladatelko, gratuluji a díky za tip! ![]()
@ugluk píše:
Já si připadám jako dinosaurus, ale už před dvaceti rokama měly kufry normální číselný vestavěný zámky a rozhodně to nebyla novinka. Měl ho i ten můj, v té době fakt starej a otřískanej, který mi před těma 20 rokama na letišti zničili a vyměnili za jiný. Kufr s visacím zámkem mohla vozit tak možná moje babička.Zakladatelko, gratuluji a díky za tip!
Ja som mala pred cca 15 rokmi latkovy samsonite, tie vtedy robili este s obycajnym zipsom, takze tam sa potom pripadne pouzival visiaci zamok…z toho som aj vychadzala u zakladatelky
![]()
@guudy tak asi jo, ale pak by se asi zakladatelka neptala, jak otevřít zámek na kufru Samsonite, kdyby se jednalo o obyčejný visací zámek, který by mohl být naprosto kdekoliv ![]()
@ugluk A také visací zámek na kufru by byl natolik malý, a tudíž i fórový, že by se dal jednoduše vypáčit a vyhodit. U vestavěného to také sice není nějaká extra bezpečnostní třída a vypáčit by asi šel také, ale již by se nedal opravit a znovu použít. Pokud by se jím zamykal přímo zámek kufru, a ne jenom zip, tak by kufr nešel zavřít vůbec.

Ozivuji diskusi s opacnym problemem. Kufr Samsonite nejde zamknout. V nici jsme leteli z Antalya, v praze jsem kufr vyzvedla a ted zjistila, ze je odemčený a s jakoukoliv ciselnou kombinaci jde otevřít. Hraju si s tim uz hodinu… nějaký nápad?