Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Clotrimazol AL je širokospektré antimykotikum, které se používá k léčbě infekcí způsobených kvasinkami, plísněmi a některými bakteriemi. Jak jsi přišla na to že je na močové cesty? Není to antibiotikum
Tak nebuď te jízlivá a když k tomu nic nemáte, tak se nevyjadřuje. Děkuji
@Anonymní píše: Více
Asi tam vylezlo něco citlivého právě na tohle. Pokud si nejsi jistá, zítra do ordinace zavolej a je to.
@Jazmine píše: Více
Tak nebuďte jízlivá a naučte se číst, než začnete urážet.
@Velryba černá píše: Více
Právě, že tam je až příští týden. Dohledala jsem, že je to dost silný lék.
Jsou mnohem horší. Nicméně i gynekolog pozná například zánět močového měchýře.
no ale já také nechápu, co řešíš, máš potíže, šla jsi na gynekologii, udělaly se stěry a podle výsledku ti doktorka napsala atb cotrimoxazol - tak asi tomu lékařka rozumí a ví, co dělá, tak začni atb užívat, ať jsi co nejrychleji zdravá
Z kultivace mohla vyjit treba nespecifická bakteriální vaginitida (aerobní vaginitida) a zmineny lek může být účinný podle citlivosti bakterii.
Není to žádné vzácné léčivo. Biseptol. Není pouze na močové cesty. ATB se ordinují podle bakterií a jejich (těch ATB) průniku do dané oblasti, ne podle orgánové soustavy.
Bývá po něm špatně od žaludku. Užívejte ho při jídle, to je pro žaludek lepší.
@stinga no ja si myslim, ze autorce jde predevsim o to, ze nevi, na co presne ty antibiotika dostala, a rada by znala svou diagnozu… na druhou stranu, tady jí nikdo neodpovi, na co presne je bere, a nejspis se to dozvi az dodatecne ![]()
@tgg91 píše: Více
Když dělala dr. výtěr z vagíny, je to poměrně jasné.
Hezký den, o Velikonocích jsem měla svědění okolo a v pochvě. Na radu zdravotní sestřičky u gyn. jsem si koupila vaginální tablety. Ty jsem zaváděla šest dní. Ty mi nepomohly, tak jsem po týdnu šla k doktorce. Ta mu minulý týden udělala stěr z pochvy. S tím, že si za týden mám zavolat na výsledky. Včera jsem tam volala, sestřička mi řekla, že tam něco je. Že mi dr zavolá. Paní dotorka se mi neozvala, jen mi večer poslala recept. Ten jsem si dnes vyzvedla a dostala jsem antibiotika na 10 dní. Cotrimoxazol Al. Ten se používá by zánět močových cest. Dá se z kultivace zjistit zánět v močový cestách? Lékař v ordinaci není, bude tam až příští týden. Tak nevím co tam mám za bakterii. Nebo bral jste někdo tyto antibiotika na gynek. potiže? Děkuji