Kupní smlouva- jak ošetřit platbu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3040
16.2.14 20:03

@Anjes předběžně už se v bance jednalo. Jenomže ona dotyčná byla v listopadu nemocná a tak by nesplňovala potřebnou výši příjmu, proto se čeká, až bude moct předložit čtvrtletní příjem (prosinec, leden, únor), kde už je částka adekvátní k tomu, aby byla hypotéka schválena. sama úřednice jí řekla, že má s sebou v tom březnu přinést návrh smlouvy a příjem.
A já právě tady chystám ten návrh smlouvy a sakra nevím, jak tam napsat, do kdy má kupující cenu zaplatit. I když to bude platit banka. chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.2.14 20:06

@Kuku73 díky, takto to tam napíšu a a´t mi to pak klidně vrátí. to už se doladí. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
16.2.14 20:13

Holky, ale obecná rada: Jde Vám kolikrát o veškerý majetek, který třeba v rodině vlastníte, tak si nedělejte smlouvy sami, pokud to neumíte. Dejte smlouvu napsat advokátovi, který Vás zároveň upozorní na případná úskalí. Ono se totiž může kdykoliv stát něco neočekávaného v průběhu případu i pokud prodáváte v rámci rodiny a malér je na světě. Sepsání smlouvy Vás bude stát pár tisíc, ale budet vědět, že je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.2.14 20:16

@Anjes teď nevím, jak si myslela ty kolky apod. Dívala jsem se na Sazby správních poplatků a je tam pouze Přijetí návrhu na zahájení řízení o povolení vkladu do katastru nemovitostí a to za 1000,– Kč, ale nic o poplatku zástavního práva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
16.2.14 20:18

@Kuku73 jenom je teď mít. Ale říct někomu - sepiště mi to, peníze vám dám, až mi to přijde na účet. Šla bys do toho? Já tedy ne. A když ty peníze teď nemám, tak nemám jinou možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
16.2.14 20:27

@lemaz Já ikdybych si je měla půjčit, tak to udělám s odborníkem, už jsem viděla příliš moc smutných životních příběhů, když se něco po… Nebo se zkus domluvit s advokátem, že to zaplatíš, až ti to přijde. Podepíšeš s ním normálně smlouvu/objednávku, podle mě to není neobvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
16.2.14 20:31

Jinak poplatek 1000,– Kč je za každý vklad, t.j. jak za vklad zástavní smlouvy, tak za vklad kupní smlouvy. Zástavku by si měl platit kupující, kupní smlouva je na dohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
16.2.14 21:48
@Kuku73 píše:
@lemaz Já ikdybych si je měla půjčit, tak to udělám s odborníkem, už jsem viděla příliš moc smutných životních příběhů, když se něco po… Nebo se zkus domluvit s advokátem, že to zaplatíš, až ti to přijde. Podepíšeš s ním normálně smlouvu/objednávku, podle mě to není neobvyklé.

Já nějak nevím, co by se mělo stát, pokud si ty 2 strany věří :think: jasně, při koupi či prodeji s cizím může nastat problém ohledně případného odstoupení od smlouvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
17.2.14 19:59

@j.a.n.i1 stát se toho může spousta, navíc tady nebude úschova, tak v jednu chvíli vždy bude jedna strana ve větším riziku než ta druhá a v tu chvíli, když se něco semele, tak je problém. Nám třeba jednou uprostřed případu zemřela jedna účastnice smlouvy, což bylo smutné samo o sobě, ale v tu chvíli se musíš dohodnout hned s několika dědici, kteří nemusejí být ve shodě…
Holky, já tu ale nechci nikoho strašit, jenom si prostě myslím, že dobře napsaná smlouva je základ, navíc když je letos tolik změn v obč. zákoníku.
Teď je třeba i jiná definice nemovitosti a pokud si zakladatelka stáhne nějaký starý vzor, tak to buď ta její právnička stejně bude muset přepsat a stejně jí za to něco zaplatí, nebo to dá na katastr bez zásahu právníka a bude-li to špatně, katastr vklad zamítne a stejně si to bude muset nechat opravit a bude znovu platit kolek…atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101950
17.2.14 21:39
@Kuku73 píše:
@j.a.n.i1 stát se toho může spousta, navíc tady nebude úschova, tak v jednu chvíli vždy bude jedna strana ve větším riziku než ta druhá a v tu chvíli, když se něco semele, tak je problém. Nám třeba jednou uprostřed případu zemřela jedna účastnice smlouvy, což bylo smutné samo o sobě, ale v tu chvíli se musíš dohodnout hned s několika dědici, kteří nemusejí být ve shodě…

Ve chvíli kdy mám v ruce kupní smlouvu s ověřeným podpisem, tak už to můžu dát na katastr, takže se nemusím s nikým domlouvat…
Prostě si nemyslím, že by v případě 2 stran, které se dle popisu zakladatelky znají a důvěřují si bylo nezbytně nutné mít smlouvu od právníka. A když vezmeme znalost katastru ze strany mnoha právníků, tak to, že ji napíše on ještě neznamená, že ji katastr nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí