Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My ještě nemáme ani vymyšlenou, ani koupenou dovolenou na léto. Počítám, že se rozhodneme koncem května
.
My zásadně cestujeme na poslední chvíli bez ohledu na politickou situaci, protože já jsem prostě „vybíravka váhavá“, takže pro mě je uspokojující, abych náhodou něco lepšího z toho úplně nejlepší nepřehlédla, bookovat tak nejdřív týden předem.
![]()
Ale za současné situace bych se v předstihu nebála určitě Evropy, ani takové té méně divoké Afriky, jak např. Egypt, Tunisko, Maroko. Max. se bude šibovat s časy letu, což bývá i za normálnějšího stavu světa, při větší krizi se zájezdy ruší úplně.
Asie nebo USA - no, nevím, tady bych asi váhala nyní dost.
USA už u nás v rodině odpískali i loni, kvůli situaci s vládními útoky na migranty. A Asii mommentálně díky zkušenosti kolegy, který měl fakt problém odcestovat nějak elegantně z Vietnamu. ![]()
Anglie asi v klidu, děcka teď mají za sebou 3 dny letecky v Londýně a moc si celou akci chválily.
Poprvé v životě jsem koupila dovolenou už loni v říjnu na Mallorcu teď v červnu za celkem pěkný peníz pro čtyřčlennou rodinu. Loni jsme nebyli vůbec nikde, protože muž změnil práci a neměl dovolenou. Dceři 10 let se dost zhoršil ekzém, až jí krvácí klouby prstů u ruky a myslím, že moře by jí pomohlo. Strašně se těšíme, ale mám trochu strach, abychom vůbec odletěli.