Kupujete teď vajíčka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44173
9.3.12 21:14

Kupujeme, ale omezili jsme jejich spotřebu. Prostě smaženice, topinka ve vajíčku nebo volské oko u nás bude vzácnější jídlo :mrgreen:
Ale peču buchty, tam to vajíčko dát musím, to samé do obalování(řízky máme rádi), nebo ke špenátu.
My jsme vajíčkama nešetřili, protože já je považuju za zdravou potravinu(v nesmažené úpravě), přidávala jsem i do polévky, dělala jsem noky z vajíčka a krupice jako zavářku.
Teď to budeme muset trochu omezit, ale jak píšu, omezíme míchaná vajíčka,topinku,omeletu. Ve vařené podobě se snažím neomezovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
9.3.12 21:23

Kupuju a budu kupovat dal. Ale primarne kupuju od „vesnickych“ dodavatelu.
Vajicka podle mne zdrazila kvuli zakazu dovozu levnych polskych vajec, kteri nepresli na tzv. euroklece, ktere maji zajistit slepicim „lepsi“ zivotni standart. A dobre ze se nedovazi, po polskem skandalu, kdy se odhalilo, ze pridavali do potravin technickou sul a ted nejnoveji rakovinotvorny vajecny nahrazky si rikam, ze buhvi, cim ty chudatka slepicky krmili… Radsi si priplatim za domaci kvalitu a budu podporovat „domaci“ vyrobce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
10.3.12 01:36

Ha, tak měním odpověď na nekupuju, páč jsem je dneska nesehnala…Budu muset popohnat tchýni, ať zkoupí krámy v Německu :cert:

A začínám taky hooodně uvažovat o slípkách, jen kdo má stavět ten kurník a dělat oplocení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
10.3.12 02:01

Teď jsem koupila 10ks za 40kč.Taky omezíme spotřebu.Sice jsme na vesnici,ale slepice nechci.Chlap prohlásil,že nechce mít pos..ný schody u baráku :mrgreen: Lidi tady dost nadávaj,že jim je sbírá jestřáb.Sousedi už maj jen čtyři slípky.Maj vůbec smůlu,posledně je navštívila liška.A když sousedka přišla z práce tak na dvoře jen kohout.Tak ať vám to holky s tím chovem výjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
10.3.12 09:29
Milkiway píše:
Teď jsem koupila 10ks za 40kč.Taky omezíme spotřebu.Sice jsme na vesnici,ale slepice nechci.Chlap prohlásil,že nechce mít pos..ný schody u baráku :mrgreen: Lidi tady dost nadávaj,že jim je sbírá jestřáb.Sousedi už maj jen čtyři slípky.Maj vůbec smůlu,posledně je navštívila liška.A když sousedka přišla z práce tak na dvoře jen kohout.Tak ať vám to holky s tím chovem výjde.
:lol:

když máš oplocený kurník na schody neserou, a když je na noc zavíráš liška setam nedostane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
10.3.12 10:54

Kupujeme,bohužel se bez nich neobejdeme.
Na Velikonoce koupím čokoládové.. Čekáme až se víc oteplí a koupíme slepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
10.3.12 13:37

prýávě jsem se vrátila z „nákupu“
Tesco 129 za 30 ks, nebo 32kč za 6 ks
a v Německu asi 15 km od hranic E center: neklecovej chov 1,09 eur za 10 ks, volný výběh 1,79 Eura (nebo ak nějak) za 10 ks a bio kolem 3 eur za 10 ks
Aldi si nepamatuju,ale měli je dražší, přes 2 Eura volnej výběh,bio sand 4 - fakt si nepamatuju

ale ze tři marketů je měli jen ve dvou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1782
10.3.12 19:21

u nás v bille jsem dnes kupovala 6ks za 39,– je to hrozný, ale za chvilku bych nemohla kupovat nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
10.3.12 21:46

Vajíčka nekupujeme, už loni jsme měli strach, co přijde, tak jsme pořídili 15 slepiček a kohoutka, roznesly se krásně, takže máme denně cca 10 vajec, někdy víc, co nespotřebujeme prodáme mezi známé (za 3 Kč/ks), takže to hodí i nějakou korunu. Pěstujeme i králíky, protože brzy půjde do háje i maso…kdo má možnost, určitě slepičky pořiďte, ze začátku je to investice ale vrátí se to a hlavně, kupovaná vajíčka se s těmi domácími nedají srovnat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
11.3.12 11:11

Děsný ceny!Syčáci :poblion: Bydlím v Praze v paneláku,pěstovat asi nebudu :lol: :lol: ,ale vy co můžete,závidím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
11.3.12 15:37

německo 10vajec 1.10e

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
11.3.12 15:51

Nebojte už půjdou dolů.Včera měli v Bille hromadu vajec ve slevě.Ale už prošla lhůta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
11.3.12 16:00
Milkiway píše:
Nebojte už půjdou dolů.Včera měli v Bille hromadu vajec ve slevě.Ale už prošla lhůta.

Půjdou dolů?já jsem slyšela že to tam má být přinejmenším do května? :-O Se nedivím že jim prošly,to nikdo za tyhle ceny nechce.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.12 20:54

My teď nevaříme ani nepečem, zkrátka neděláme nic kde jsou potřeba vajca :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
11.3.12 21:02

My jsme ted s manželem povečeřeli 10 míchaných vajíček :D a zítra veze 30 vajec na prodej do práce…
Myslíte, že se nemusím bát přikoupit ještě 10 slepic? že se to prodá i když supermarkety vajíčka zas třeba zlevní? Ted mám zájemců moc a je to taková dobrá drobná brigádka při mateřské. Prodávám za 3 kč, když jsou vajíčka menší, tak za 2,50 kč. Nerada bych je koupila a pak za pár týdnů krmila psy, bud vajíčkama nebo dokonce slepicema :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák