Kurz asistentka pedagoga v Praze?

227
16.11.22 17:23

Kurz asistentka pedagoga v Praze?

Ahoj,

Potřebuji prosím poradit levný kurz asistentka pedagoga v Praze do mateřské školy? Stačí mi když mám vyučení list jiného oboru? Děkuji za informaci. Prosím nějaký odkaz mi sem hoďte děkuji. Já nic zatím nenašla. Případně je tu určitě pár učitelů, ale já v těch diskusích nenašla odkaz na stránky.

Mám 2 děti 4 a 7 a tato práce by mě bavila, mám ráda děti a i by mi vyhovovala časově kvůli dětem. To co dělám teď a ještě 2 práce děti 4 dny mě nevidí při 12 hodin. Děkuji za odpověď a informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
227
16.11.22 17:25

Když je praxe, je to placené mzdou nebo musím mít k tomu jinou práci aby jsme se uzivili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
16.11.22 17:27
@Veju3 píše:
Když je praxe, je to placené mzdou nebo musím mít k tomu jinou práci aby jsme se uzivili?

praxe je zdarma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
16.11.22 17:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
16.11.22 18:01
@Veju3 píše:

Praxi vykonáváš v dané škole zdarma, ta se neplatí. Výuční list Ti stačí, jedno z jakého je oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
16.11.22 18:03
@Alladina píše:
Praxi vykonáváš v dané škole zdarma, ta se neplatí. Výuční list Ti stačí, jedno z jakého je oboru.

zatím, chystá se změna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
16.11.22 18:04
@vokishka píše:
zatím, chystá se změna

Slyšela jsem, ale zase se v tom tolik neorientuju. Teď snad stačí jenom základní vzdělání, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
16.11.22 18:06
@Alladina píše:
Slyšela jsem, ale zase se v tom tolik neorientuju. Teď snad stačí jenom základní vzdělání, že?

jo, stačí. Ale jen k některým pozicím, ta školka, někdy škola, ale tam spíš výjimečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
16.11.22 18:07
@vokishka píše:
jo, stačí. Ale jen k některým pozicím, ta školka, někdy škola, ale tam spíš výjimečně

A to se bude měnit? Základka ani výuční list nebude stačit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
16.11.22 18:08
@Alladina píše:

ne, bude třeba maturita a kurz o určité délce, dokonce mám dojem, že chtějí jen ty v rámci celoživotka, co pořádají vysoké školy. ALe to si nejsem jistá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
16.11.22 18:10
@Alladina píše:

Má se tlačit na vyšší vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
16.11.22 18:10
@vokishka píše:
ne, bude třeba maturita a kurz o určité délce, dokonce mám dojem, že chtějí jen ty v rámci celoživotka, co pořádají vysoké školy. ALe to si nejsem jistá

Ale o tom už se mluví delší dobu, ne? A pořád se nic neděje. Mně přijde osobně fakt ujetý, že asistenta pedagoga může dělat člověk se základkou a kurzem o pár desítkách hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65677
16.11.22 18:12
@Alladina píše:
Ale o tom už se mluví delší dobu, ne? A pořád se nic neděje. Mně přijde osobně fakt ujetý, že asistenta pedagoga může dělat člověk se základkou a kurzem o pár desítkách hodin.

no mně to právě přijde taky divné. Mluví se o tom už dlouho, ale ted přijde do schvalování to nové rozdělování asistentů a nevím, jestli to není právě v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.11.22 18:12

A máš spočítáno kolik si vyděláš? AP opravdu moc nemají. Když máš jen výuční list, tak budeš v té nejnižší třídě a stupni. Často nemají ap ani plný úvazek, protože jsou různě psaní k dětem. No a samozřejmě je tu ta avizovaná nastávající změna. Kdo ví, jak to nakonec bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.11.22 18:15
@Alladina píše:
Ale o tom už se mluví delší dobu, ne? A pořád se nic neděje. Mně přijde osobně fakt ujetý, že asistenta pedagoga může dělat člověk se základkou a kurzem o pár desítkách hodin.

Jj tohle je dost ujetý! Děti se speciálními potřebami a pomáhají jim často lidé, kteří by sami potřebovali pomoct… :nevim: bez urážky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze