Kurz asistentka pedagoga v Praze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@janickaIII píše:Na naší škole je těch hodin vaření docela dost.
Vaření už snad ani na školách nemají. Na začátku 90. let jsem chodila do úplně nové školy. Měli jsme velké kuchyňky, velikánské specializované učebny na chemii, přírodopis, fyziku, dílny. No a jak roste počet dětí, tak kuchyně, dílny a jedna specializovaná učebna byly zrušeny ve prospěch tříd.
@vokishka píše:
U nas se vari v poctu 24deti naraz. To bych mela pred kazdou hodinou hodne spatne spani
no to asi jo, to musí být masakr. Ale já mám pocit, že u nás se nějak dělí, ale ruku do ohně bych za to nedala. Jen vždy zaregistruju, když jdu kolem, že to tam voní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Vy to ucivo mate osekane, ne
Ano, máme. Ale neumím porovnat o kolik, na normální ZŠ jsem nikdy neučila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si dělala kurz asistentky na Visku, koukám, že teď za to chtějí 8.000,– Kč. Já ho dělala před třemi lety. Nám tvrdili, že z Visku mívají o asistenty celkem zájem, že je to kvalitní kurz. A je fakt, že ti nedají papír zadarmo.
https://visk.cz/…ani-pedagogu?…
Tak teď jsem koukla, že pro Prahu už je kapacita naplněná, tak jedině si tam zavolat, jestli někdo nevypadne, nebo si počkat na další termíny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
Máme v žáka s minimálními výstupy na klasické ZŠ. Je to hodně osekané. Na ČJ a M chodí s asistentkou do knihovny, protože učivo je úplně odlišné. V matice zaokrouhluje, v češtině rozpoznává ve větě sloveso a podstatné jméno.
V RVP jsou napsané výstupy i minimální výstupy, lze to porovnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
strasne moc, ja se s paragrafovymi ucebnicemi setkavam. Druhy stupen je na urovni prvniho. V dějepise je to vlastiveda 4. a 5. tridy, podobne v cejaku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
strasne moc, ja se s paragrafovymi ucebnicemi setkavam. Druhy stupen je na urovni prvniho. V dějepise je to vlastiveda 4. a 5. tridy, podobne v cejaku.
No a stejně to většina v pohodě nezvládá. Teď nás docela děsí ta nová informatika, protože ty výstupy minimální úrovně jsou psané tak, že tomu kolikrát pořádně nerozumíme ani my učitelé, natož ta děcka. Fakt si někdo na MŠMT myslí, že budou chápat algoritmy a programovací jazyky? U některých jsme rádi, když si zapamatují heslo do Teamsů. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
No a stejně to většina v pohodě nezvládá. Teď nás docela děsí ta nová informatika, protože ty výstupy minimální úrovně jsou psané tak, že tomu kolikrát pořádně nerozumíme ani my učitelé, natož ta děcka. Fakt si někdo na MŠMT myslí, že budou chápat algoritmy a programovací jazyky?U některých jsme rádi, když si zapamatují heslo do Teamsů.![]()
jsme běžná základka a tak půlka není schopna se přihlásit do Teamsů, nepamatují si heslo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
No a stejně to většina v pohodě nezvládá. Teď nás docela děsí ta nová informatika, protože ty výstupy minimální úrovně jsou psané tak, že tomu kolikrát pořádně nerozumíme ani my učitelé, natož ta děcka. Fakt si někdo na MŠMT myslí, že budou chápat algoritmy a programovací jazyky? U některých jsme rádi, když si zapamatují heslo do Teamsů.
co si budeme povidat, je to jenom papir, nikdo to overovat nebude
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
co si budeme povidat, je to jenom papir, nikdo to overovat nebude
No s tím počítáme. Prostě to do ŠVP tak napíšeme, ale učit to budeme dál po svém - prostě běžnou obsluhu PC a věci, co opravdu v životě uplatní. Ale kdo ví, co bude dál, až vydají to komplet nové RVP pro ZŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: **
jsme běžná základka a tak půlka není schopna se přihlásit do Teamsů, nepamatují si heslo.
No vidíš. Já jsem to psala samozřejmě v nadsázce, oni se i nakonec přihlásí, ale to další užití už vázne. Naštěstí to moc nepotřebujeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
No s tím počítáme. Prostě to do ŠVP tak napíšeme, ale učit to budeme dál po svém - prostě běžnou obsluhu PC a věci, co opravdu v životě uplatní. Ale kdo ví, co bude dál, až vydají to komplet nové RVP pro ZŠ.
ona ta nova informatika je na hlavu. Zaci se v ni maji ucit programovat, offisy se maji ucit v ostatnich predmetech. Takze ja je mam v dejaku ucit delat prezentace, ale diky navyseni hodin informatiky se nedostanu do ucebny it. Takze rozumni ajtaci uci nadale decka to, co budou v zivote potrebovat-bezne uzivatelske zalezitosti. Samo, musi mit v rukavu nejakou potemkinovu vesnici pro pripad inspekce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
ona ta nova informatika je na hlavu. Zaci se v ni maji ucit programovat, offisy se maji ucit v ostatnich predmetech. Takze ja je mam v dejaku ucit delat prezentace, ale diky navyseni hodin informatiky se nedostanu do ucebny it. Takze rozumni ajtaci uci nadale decka to, co budou v zivote potrebovat-bezne uzivatelske zalezitosti. Samo, musi mit v rukavu nejakou potemkinovu vesnici pro pripad inspekce
Tak tak. To je vidět, že jsou tam nahoře samí odborníci na slovo vzatí.
My naštěstí hodinovou dotaci máme správně už z minulosti, kdy se dělalo nové ŠVP, vizionářsky jsme zařadili INF i na 1. stupeň, což se teď moc hodí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit