Rozhovor k bakalářské práci

Anonymní
10.11.22 15:09

Rozhovor k Bakalářské praci

Zdravím,

myslíte, že výzkum k bakalářské práci se dá napsat jen poctivě, nebo i trochu s vlastním výmyslem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20976
10.11.22 15:19

Kdyz si to vymyšlený dokážeš obhájit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.22 15:24

:mrgreen: co myslíš?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.22 15:26

Už jsi četla o tom pánovi, co si vymyslel, že MMR způsobuje autismus? S výmyslem se toho píše… Někomu to projde, někomu ne. U bakalářky je šance slušná. Ale nechápu, proč si někdo něco vymýšlí, není zajímavější udělat ten výzkum?

• Citovat
  • Upravit
16302
10.11.22 15:33

Co znamená „trochu i“?
Znala jsem střelce, který kvantitativní výzkum (jednalo se o počty článků na konkrétní téma v různých periodikách atd.) napsal odhadem od stolu. Vedoucí práce to nerozporoval, ale oponent se s vedoucím neměl moc rád… Příbuzná oponenta pracovala v Národní knihovně a donesla mu data, kterými oponent práci totálně rozcupoval. Je to ale víc než 20 let zpátky.
Můj kamarád učil na VŠ a hrozná kvalita prací byl jeden z důvodů, proč ukončil kontrakt na UJAKu a nechal si jen státní VŠ. Pár těch kousků jsem měla možnost číst a fakt velká bída.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
10.11.22 15:54

Jakože si vymyslis celý kvalitativní výzkum? U nás by to neprošlo. Chtěli nahrávky zápisky, cokoliv.
Kdo mel dotazníky, musel donést dotazníky. Mé dotazníky byly černé od sazi z údržby a některé i od svačiny. Nebyl nejmenší pochyb, že bych cokoli vymyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
10.11.22 16:12
@Limi123 píše:
Už jsi četla o tom pánovi, co si vymyslel, že MMR způsobuje autismus? S výmyslem se toho píše… Někomu to projde, někomu ne. U bakalářky je šance slušná. Ale nechápu, proč si někdo něco vymýšlí, není zajímavější udělat ten výzkum?

No právě. Zvlášť, když u toho vymyšleného je riziko, že to bude někde skřípat a zbytečně si zkazí obhajobu. Ale jako ano, stojí to čas a energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.22 16:17

A proč myslíš, že to nezvládneš nebo nestihneš poctivě? Třeba se nám podaří vymyslet, jak se s původní překážkou poprat. Co máš za téma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
10.11.22 16:27

A tak vznikají dezinformace… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20976
10.11.22 16:57
@Kejm píše:
A tak vznikají dezinformace… 8)

Jaká dezinformace? Je to právo mít jiný názor! A není vůbec potřeba jej ničím podložit, protože je to můj názor a ten můžu mít jaký chci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.22 17:02
@MartinaIrena píše:
No právě. Zvlášť, když u toho vymyšleného je riziko, že to bude někde skřípat a zbytečně si zkazí obhajobu. Ale jako ano, stojí to čas a energii.

Hele ale jako reálně si myslím, že do bakalářky si můžeš vymyslet, co chceš a nikdo na to nepřijde. Jen já si tedy volila téma, co mě zajímalo, tak mě pak nenapadlo si něco vymyslet.

• Citovat
  • Upravit
153
10.11.22 18:22

@Cenarius pokud píšete odbornou práci, Váš názor není úplně relevantní, pro danou věc. Ale zajímavá myšlenka, ten váš názor.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
10.11.22 19:06

U rozhovoru me nenapada jak, dokladaji se prepisy (coz by nebyl problem :D ), ale nekde asi i nahravky. Ja jsem mela dotazniky a protoze jsem je nestihla posbirat vsechny, mela jsem zhruba pulku od obou skupin, zbytek jsem si doplnila sama. Tak nejak odhadem a podle uz predeslych vyplnenych.

Samozrejme neni to vubec ferove, vubec vysokoskolke atd atd., ale ten prostor na nejake lehke podvadeni a usnadneni prace tam je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
11.11.22 21:40

Mně by to nedovolilo svědomí. Pokud tobě ano, tak vzhůru do “výzkumu”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze