Studium medicíny, vyhazov po prvním ročníku, zkusit to znovu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Studium medicíny, vyhazov po prvním ročníku, zkusit to znovu?
Myslíte si, že je ostuda být vyhozen po prvním ročníku medicíny? Nepovedlo se mi letní zkouškové, protože jsem nezvládla histologii a na anatomii potom už nezbyl čas ani síla. Nějak se s tím nedokážu smířit, protože jinak se mi celkem dařilo, z ostatních předmětů jsem měla nejhůř za B. Chtěla bych to zkusit příští rok znovu, ale po této zkušenosti si nejsem jistá, že na to mám. Znáte někoho, koho vyhodili z medicíny, on se vrátil a úspěšně dostudoval? Nebo máte podobnou zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak sama musíš vědět, jestli jsi to nedala pouze tím, že jsi to flakala a dokážeš makat víc a nebo jestli na to fakt nemáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někde o ostudu. Ale o promarněný čas. Když se ti nepovede znovu, tak máš několik let v prčicích.
Našla bych si jiné zaměření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak už to umíš, ne? Třeba ti některá cvíčka a zkoušky uznají. Ten první ročník je nejhorší. Já bych zkusila opakovat. Nešlo třeba rozložit ročník?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A třeba raději fyzioterapii…,.nebo dcera známých šla po nepovedené medicíně na biochemii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neznám nikoho takového. Kamaráda vyhodili z mediny v prváku, tak se na to vykašlal, vystudoval něco jiného, má nějaké tituly taky a teď dělá ředitele nemocnice- ne že by ny mu bylo co závidět teda
medicinu musíš fakt milovat, krom toho, že na to musíš mít. Je to blbé povolání pro ženu, hlavně co se týká mateřské a dětí. To jen co vidím u nás ve špitále. A k tobě- No nevím jestli bych to nebrala jako znamení, že se mám vydat jiným směrem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna nedávno jsem slyšela, že histologie je dost prosévací. A není tam náhodou něco jako meziročník, tzn. věnuješ se tomu předmětu, který jsi neudělala, abys pak mohla zkoušku opakovat? Nebo proč tě vyhodili?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží jaký ty máš z toho pocit. Máš na to? Chceš to opravdu dělat? Pokud ano, klidně to zkus znovu. Ale medina je fakt mrtě biflování, žádná sranda. Já mám sice veterinu, ale taky žádné lehárko. Kamarádku vyhodili ve třeťáku, už nevím co to bylo za předmět, ale rok měla pauzu, tak měla brigádu, pak se hlásila znovu, snad vše jí uznali, ona si dodělala ten předmět a pokračovala dál.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych to nebrala nijak tragicky. Zkusila bych to znova. V podstate o nic nejde. Vsecko ti uznaji, takze ti studiem projdes rychleji a prijdes akorat ted o tento rok, kdy nestudujes, jak jsem pochopila. Jsou horsi veci. Nekteri lidi, kteri medicinou prosli, teda fakt lumeni nejsou. Neni duvod, proc bys to nemela zvladnout, ledaze bys to nedavala psychicky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EllaHa píše:
Myslíte si, že je ostuda být vyhozen po prvním ročníku medicíny? Nepovedlo se mi letní zkouškové, protože jsem nezvládla histologii a na anatomii potom už nezbyl čas ani síla. Nějak se s tím nedokážu smířit, protože jinak se mi celkem dařilo, z ostatních předmětů jsem měla nejhůř za B. Chtěla bych to zkusit příští rok znovu, ale po této zkušenosti si nejsem jistá, že na to mám. Znáte někoho, koho vyhodili z medicíny, on se vrátil a úspěšně dostudoval? Nebo máte podobnou zkušenost?
Ne, ostuda to není, za mně tak necelé třetině se povedlo jít do druháku, necelá třetina opakovala ročník, zbytek byl vyhozen. Ano, znám někoho, koho vyhodili, na medicínu šel znova, sem tam opakoval ročník, ale nakonec dokončil. Víc je těch, co si nějaký ročník zopakují. Pokud tě to bavilo a máš opravdu velkou motivaci, neumíš si představit co jiného bys dělala, tak to ještě zkus. Je to někdy těžké si zvyknout, že to, co vyžadují na medicíně mnohonásobně převyšuje to, co znáš ze střední, ale to už teď víš. Jenom počítej, že histolka a anča nejsou nejbrutálnější zkoušky na medicíně. Jedna věc je naučit se, druhá pak zvládnout to psychicky a „vypadat“ že to opravdu umíš. Znám pár lidí, co po neudělani medicíny šli jinym směrem, a jsou spokojeni. Kdyby mně vyhodili po prvaku, určitě bych se nevracela, mně totiž bavili i jiné věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, pokud tě baví i „jiné věci“, tak bych se jim věnovala a na medicínu se vykašlala. Proč ji vlastně studuješ? Je přeci jasné, že je to 6 let odříkání, učení, sezení na zadku, zklamání atd…není to pro každého i z té psychické stránky. Osobně si myslím, že takové ty jedničkářky jdoucí na medicínu, protože „na to mají/ neví co jiného/ chtějí to rodiče/ možná by je to bavilo“ zkrátka odpadnou, není tam ta vyšší motivace. Medicína není sranda obor, který si tak studuješ bokem, uvědom si, že těch 6 let studia ti nikdo nevrátí. Není to filda nebo peďák.
- Citovat
- Upravit
Kamarádka kvůli histole opakovala. Udělala ji až na pošesté, tj na poslední možný termín opakovacího prváku. Dneska je z ní šikovná PL. Svou práci miluje, zvládla i rodinu a fakt by byla škoda, kdyby to tenkrát vzdala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EllaHa píše: Nepovedlo se mi letní zkouškové … Chtěla bych to zkusit příští rok znovu …
Na vysokých školách je to zpravidla tak, že student který nezakončil některý předmět pokračuje normálně v druhém roce studia. Podmínkou pro pokračování ve studiu je získání minimálního počtu kreditů, což je uvedeno ve studijním a zkušebním řádu. Neúspěch v jednom předmětu zpravidla nemá za následek ukončení studia pro nesplnění studijních poviností.
Ty jsi studovala nějakou exotickou vysokou školu? Nebo tam byla podmínka tzv. postupové zkoušky?
V každém případě počítej s tím, že po přijetí ke studiu Ti budou na základě Tvé žádosti uznány úspěšně absolvované předměty, jestliže jsi neměla klasifikaci horší než B.
- Citovat
- Upravit
@Tala20 píše:
Na vysokých školách je to zpravidla tak, že stuent který nezakončil některý předmět pokračuje v druhém roce studia. Podmínkou pro pokračování ve studiu je získání minimálního počtu kreditů, což je uvedeno ve studijním a zkušebním řádu. Neúspěch v
jednom předmětu zpraidla nemá za následek ukončení studia.Ty studuješ nějakou exotickou vysokou školu?
Taky je mi to divné. Já sice nemám medicínu, ale znám lidi, co jí studovali a taky nějak nechápu, jak se jí toto povedlo hned v prváku. Leda, že by neměla ty kredity…
A k dotazu, zkusila bych to znovu. Co jsem slyšela, anatomie i histologie patří k těm těžším. Patologie je ovšem potom mazec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na medicíně se jedná o navazující předměty. Tuším, že se dá opakovat při 2 nesplněných studijních povinnostech
. Takže opakuješ předměty, ale nepostupuješ. Bez hotové anatomie a histologie nemůžeš dělat fyziologii, což celkem dává logiku
.
Ale možná je to úplně jinak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit