Kurz asistentka pedagoga v Praze?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
227
16.11.22 19:35

Já mám ráda děti, bude mi pracovní doba vyhovovat, a budu to dělat ráda, hlavně i pokud se najde v bydlišti místo, nebojte to, že říkáte to dítě ze stárne a odejde, tak přijde jiné… omlouvám se, že jsem to řekla nechci samozřejmě nikomu nepřeji problémové dítě nebo znevýhodněných, ale ono se nějaké najde se speciálním zacházením. Uvidím ještě to doma proberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.11.22 19:45

@andelka83 však já mám dítě co chodí na logopedie, je hodně živí a potřebuje speciální dohled, druhá vůbec před cizími ani slovo. Jako rodič mám výhodu, pak mám několik povolání manažerka, security, skladník, pokladní, Kaufland lahůdky, servírka, kuchař. Samozřejmě budeli potřeba dle časových možností zkusím v Praze najít dálkové studium myslím, že ta Evropská je zdarma škola střední nebo spíš gympl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
16.11.22 19:48
@Veju3 píše:
No u nás je nabídka 30000-40000 ale asi záleží na vzdělání, je mi jasné, že někteří postižení potřebují speciální zacházení výjimečné. Třeba paní učitelce se nepodařilo ve školce rozmluvit moji dceru chodí druhým rokem a doma je ukecaná v autě pak spustí a je k nevydržení. Je jasný, že více živé což je můj 7 lety syn a hyperaktivní, každé dítě je jiné a ty asistenti tam jsou od toho aby pomohli učitelům a více se věnovali dětem co to potřebují.Děkuji za rady a hlavně odkazy.
Případně to půjdu v Praze 6 dálkově studovat na učitelku, to není problém, což si asi bude muset každá asistentka doplnit, když to změní a budou jiné nároky a nebude stačit nejnižší klasifikace.
Děkuji zítra se na to podívám.

30-40000 čeho? Jako plat? Tak to vyděl dvěma.
Nemusíš studovat vyloženě na učitelku ( myslíš tím co? SŠ, VŠ? To zabere opravdu dost času a energie, se dvěma malými dětmi dost zahul).
Nejnižší kvalifikace kterou uznali neměla stačit nikdy, to nemělo projít. Teď to vidí a bude se to asi měnit. Uvidíme co z toho nakonec bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
16.11.22 19:50

@Veju3 dobře to promysli. V nabídce vzdělání v Praze se bohužel nevyznám. Záleží opravdu kudy by ses chtěla ubírat. Jakou SŠ vybrat. Gympl fakt ne, to je k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.11.22 19:53
@Veju3 píše:
No u nás je nabídka 30000-40000 ale asi záleží na vzdělání, je mi jasné, že někteří postižení potřebují speciální zacházení výjimečné. Třeba paní učitelce se nepodařilo ve školce rozmluvit moji dceru chodí druhým rokem a doma je ukecaná v autě pak spustí a je k nevydržení. Je jasný, že více živé což je můj 7 lety syn a hyperaktivní, každé dítě je jiné a ty asistenti tam jsou od toho aby pomohli učitelům a více se věnovali dětem co to potřebují.Děkuji za rady a hlavně odkazy.
Případně to půjdu v Praze 6 dálkově studovat na učitelku, to není problém, což si asi bude muset každá asistentka doplnit, když to změní a budou jiné nároky a nebude stačit nejnižší klasifikace.

Nabídka na AP za 40000? To bych chtěla vidět kde. :lol: kolik tam tedy berou učitelky, to musí být ráj. To bych si kvůli takové nabídce snad i ten krátký kurz ap udělala. :lol:
A jaké je tvoje současné vzdělání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.11.22 19:53

@andelka83 tak pro mě to zahul není když je manžel nepracujici invalidní v insolvenci, já mám dost času na učení, to není problém, jen potřebuji co nejrychleji změnit práci, 12 hodin kdy mě děti nevydi mi nevyhovuje a zase potřebuji dobrý plat a dělat ve fastfood nebo škole je pro matku nejlepší časově. Ale zase ikdybych vystudovala učitelku mé schopnosti a znalosti stačí do druhé třídy ZŠ, víc bych učit ani s VŠ nesvedla. A já mám ty maličké nejradši a nejvíce jim rozumím u starších bych neměla autoritu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.11.22 19:54

@janickaIII vyučená servírka je mé současné a přerušení dálkový podnikání maturitní obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
16.11.22 19:55
@Veju3 píše:

Tím je asi myšlena cena kurzu, viď?
Mně teda tahle práce přijde docela pohodová, pokud člověk chytí rozumné dítě/třídu. Občas vidím u nás i takové děti, kde bych fakt s nimi být celý den nechtěla, přijde mně to děsně psychicky vyčerpávající :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
16.11.22 20:01
@Veju3 píše:
@andelka83 tak pro mě to zahul není když je manžel nepracujici invalidní v insolvenci, já mám dost času na učení, to není problém, jen potřebuji co nejrychleji změnit práci, 12 hodin kdy mě děti nevydi mi nevyhovuje a zase potřebuji dobrý plat a dělat ve fastfood nebo škole je pro matku nejlepší časově. Ale zase ikdybych vystudovala učitelku mé schopnosti a znalosti stačí do druhé třídy ZŠ, víc bych učit ani s VŠ nesvedla. A já mám ty maličké nejradši a nejvíce jim rozumím u starších bych neměla autoritu.

Chápu. Jsem na 1 stupni a vyhovuje mi to. Aktuálně ve 3 třídě a jako zatím co jsem viděla u dětí, tak do 6 třídy jsem nezažila nic s čím bych měla problém. Ani s angličtinou. Je potřeba to fakt umět. AP nepředává, nevysvětluje nové učivo, ale musí ho umět, znovu vysvětlit, znát příklady, kontrolovat, pomáhat..( já jsem si musela na začátku osvěžit jen některé grafémy, psacím písmem z písanky jsem léta nepsala)
Plat v 8 třídě ( což je tak max a ne všechny AP jí mají, hlavně v MŠ) a do 6 let praxe ( uznává se RD do 6 let) je cca 24 tis hrubého. Za plný úvazek ( který bývá max v MŠ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
16.11.22 20:02
@kolibrik1 píše:
Tím je asi myšlena cena kurzu, viď?
Mně teda tahle práce přijde docela pohodová, pokud člověk chytí rozumné dítě/třídu. Občas vidím u nás i takové děti, kde bych fakt s nimi být celý den nechtěla, přijde mně to děsně psychicky vyčerpávající :nevim:

Je vyčerpávající i když chytis fajn třídu a třídní učitelku.
Kurzu ne, ty jsou levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
@Kelsey píše:
Chtějí udělat změny, ale zas je udělají bez spravedlivého a rozumného řešení. Do školky často stačí i asistentka, která má nižší vzdělání + kurz. I tyhle holky jsou třeba. Dělají spíš pomocné práce. Je tlak, ať je asistent studovaný. Preferují, ať máme VŠ. To je hezké. Ale studovaných si MŠMT absolutně neváží a neumí nás finančně ohodnotit. Takže většina studovaných jim uteče, jak bude příležitost. Mám to taky velmi brzo v plánu. Protože za 8. platovou třídu odmítám dál pracovat.

Co máš v plánu dělat? Výchovného poradce? Nebo něco jiného mimo školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
@Veju3 píše:

Ty tady trollíš? Co napíšeš. To je perla.
Máš představu, jaký je plat AP při půl úvazku a v 5. platové třídě, kde budeš pravděpodobně zařazena? To raději zůstaň v Kauflandu. Tam si vyděláš víc. Jestli tvůj muž nepracuje. Může hlídat děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.11.22 20:03

Asistent pedagoga Smolkova Praha 31000 nabízí, a někde jsem ten inzerát četla natech práce cz Jobs a podobně, MS pro Family 34000 Kč a podobně, speciální pedagog Žižkov centrum Martin nabízí 40000 Kč. No soukromé platí i více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.11.22 20:08

@Veju3 no jen, aby tě práce s malými dětmi v MŠ nevyléčila z představy. Třeba moje dítě má ve třídě spolužáka, který se v 5 letech pokakava a dělá to zřejmě asi naschvál. Pokadi se do trenek, stoupne si doprostřed třídy, sáhne si do toho a volá na učitelku. Ohrožuje děti, neustále je surove napadá, křičí atd. To dítě není hloupé, ale jen nemá z domova nastavené hranice. Schaneji k němu asistenta už 3/4 roku. Tak jestli máš zájem, předám ti kontakt. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.11.22 20:09
@Kelsey píše:
Ty tady trollíš? Co napíšeš. To je perla.
Máš představu, jaký je plat AP při půl úvazku a v 5. platové třídě, kde budeš pravděpodobně zařazena? To raději zůstaň v Kauflandu. Tam si vyděláš víc. Jestli tvůj muž nepracuje. Může hlídat děti.

Jj buď je to troll nebo neví, která bije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze