Kurz asistentka pedagoga v Praze?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.11.22 20:10
@Veju3 píše:
@andelka83 tak pro mě to zahul není když je manžel nepracujici invalidní v insolvenci, já mám dost času na učení, to není problém, jen potřebuji co nejrychleji změnit práci, 12 hodin kdy mě děti nevydi mi nevyhovuje a zase potřebuji dobrý plat a dělat ve fastfood nebo škole je pro matku nejlepší časově. Ale zase ikdybych vystudovala učitelku mé schopnosti a znalosti stačí do druhé třídy ZŠ, víc bych učit ani s VŠ nesvedla. A já mám ty maličké nejradši a nejvíce jim rozumím u starších bych neměla autoritu.

Omlouvám se, pokud to vyzní nehezky. Ale prosím, moc prosím, neber jako motivaci k pozici AP potřebu změnit práci. Dokonce ani argument „mám ráda děti“ není, dle mě, dostačující. Ty děti opravdu potřebují někoho s dostatečnou kvalifikací. To, že nyní stačí kurz, neznamená, že to je pro tuto činnost vyhovující. Všichni mi napíši, že někdo s VŠ tuto práci dělat nepůjde. Ale ze zkušenosti vím, že vzdělaný asistent je pro děti přínos. Asistent, který „chce sladit práci s rodinou“ a navíc nemá dostatečné vzdělání, může být někdy jen do počtu, nebo i více přitížit. Syn měl od první třídy asistentku -magistru speciální pedagogiky- a vím, že to bylo to nejlepší, co ho/nás mohlo potkat.
Navíc podle tvých příspěvků mám dojem, že si to představuješ trošku nereálné - jít studovat pedagogiku a učit do druhé třídy, protože na víc nemáš znalosti???

• Citovat
  • Upravit
10651
16.11.22 20:10
@Veju3 píše:
Asistent pedagoga Smolkova Praha 31000 nabízí, a někde jsem ten inzerát četla natech práce cz Jobs a podobně, MS pro Family 34000 Kč a podobně, speciální pedagog Žižkov centrum Martin nabízí 40000 Kč. No soukromé platí i více
:potlesk: směle do toho. :palec: ty speciální pedagogu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.11.22 20:11
@janickaIII píše:
Co máš v plánu dělat? Výchovného poradce? Nebo něco jiného mimo školu?

Mám vystudované učitelství. Takže nejspíš učit. Nejmladší bude mít příští rok 10r., tak nepotřebuje, abych se dál pohybovala blízko. Je dost velký. Už zvednu kotvy a půjdu jinam. Zas nechci být v očích ředitelů podivín, že jsem se držela asistence, když můžu dávno učit. Ať to nevypadá, že si nevěřím nebo jsem neschopná. Zatím to bylo, že jsem se držela blízko bydliště, abych byla blíž vlastním dětem. A muž za práci cestuje do zahraničí. U nás není volný ani poloviční uč. úvazek. Kdyby byl. Tak se mi bude tlouct k družině. Od oběda mám družinu. To nejde skloubit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.11.22 20:11

@andelka83 jo chápu, že každému vyhovuje pracovat s jinak věkovou kategorii, já se cítím max 2 třída a to mám doma prvňáčka a školku.
Co se týče platu, je mi jasné, že každý vzdělání a rozdílná praxe má jiný plat. S nulovou stěží 20000.

Holky prosím vás, to co tu uvádím jsou různé nabídky na portálech s pracovními nabídky, já bych to měla jako druhé zaměstnání. Měla bych 2 práce, protože je mi jasné, že abych brala za to 40000 musím si doplnit vzdělání a praxi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.11.22 20:13

Proboha nemějte se mi a neurazejte, já jsem tu uváděla pracovní nabídky, je mi jasné že s 0 praxi stěží 20000 proto mám i 2 práce.
Je mi 26 dělám security Amazon a KFC pokladní. Jsem mladá máma a mám čas tu praxi a vzdělání dohnat a získat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.11.22 20:13
@Kelsey píše:
Mám vystudované učitelství. Takže nejspíš učit. Nejmladší bude mít příští rok 10r., tak nepotřebuje, abych se dál pohybovala blízko. Je dost velký. Už zvednu kotvy a půjdu jinam. Zas nechci být v očích ředitelů podivín, že jsem se držela asistence, když můžu dávno učit. Ať to nevypadá, že si nevěřím nebo jsem neschopná. Zatím to bylo, že jsem se držela blízko bydliště, abych byla blíž vlastním dětem. A muž za práci cestuje do zahraničí. U nás není volný ani poloviční uč. úvazek. Kdyby byl. Tak se mi bude tlouct k družině. Od oběda mám družinu. To nejde skloubit.

Budeš to pak stíhat? Máš 1. stupeň nebo 2.? Mít odpoledku do 15:30 a rychle letět někam do druhé školy pro děti, to musí být zahul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.11.22 20:15

@janickaIII já jen uvedla pracovní nabídky a tady v té diskuzi se ptám na to kde to vzdělání kurzy škola získat protože na internetu nic nevidím a to hledám celý den a prosím Praha jsem z Modřan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
16.11.22 20:17

@Veju3 ani se vzděláním vs a praxí ( já mám 3 stupeň 6-12 let praxe a do dalšího stupně se dostanu někdy po roce 2028 a plat se zvedne o pár stovek) 40 tis mít nebudeš. Nejvyšší třída pro AP je 8. Ale v MŠ a pro méně kvalifikovanou práci může být i 5.
A plný úvazek je spíše méně pravděpodobný. V ZŠ se někdy spojuje AP a vychovatelka v družině, ale na to musí být kvalifikace. Nebo občas může mít dítě napsaného AP i do družiny. Nicméně i tak tvoje cifry jsou daleko od reality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.11.22 20:18
@Veju3 píše:
@janickaIII já jen uvedla pracovní nabídky a tady v té diskuzi se ptám na to kde to vzdělání kurzy škola získat protože na internetu nic nevidím a to hledám celý den a prosím Praha jsem z Modřan

Když si dám do googlu studium asistent pedagoga, tak mi vyjede několik možností studia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
@Veju3 píše:
Proboha nemějte se mi a neurazejte, já jsem tu uváděla pracovní nabídky, je mi jasné že s 0 praxi stěží 20000 proto mám i 2 práce.
Je mi 26 dělám security Amazon a KFC pokladní. Jsem mladá máma a mám čas tu praxi a vzdělání dohnat a získat.

Se dvěmi zaměstnáními a dvěma dětmi? Jo, studovat je strašná pohoda… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227

Dobře tak vidím, že mě tu učitelé ani jiné mámy neporadí s odkazy, tak já se zeptám nejlépe našich učitelek třídních z MŠ a ZŠ kde je nějaký kurz, případně dálkový studium s maturitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.11.22 20:19
@janickaIII píše:
Budeš to pak stíhat? Máš 1. stupeň nebo 2.? Mít odpoledku do 15:30 a rychle letět někam do druhé školy pro děti, to musí být zahul.

Mám pedagogiku pro SŠ. Ale šel by najít i blízký předmět na ZŠ. Jenže není volný. A dlouho nebude. Tak dlouho čekat nemůžu. Moje děti zůstanou doma. Školu mají v místě bydliště. Pohybují se sami. Nepotřebují vyzvedávat. Družinu mám do 16h. Odcházím mezi 15-16h, jak mi odejde poslední dítě. Letos nejčastěji 15:30 jsou všechny děti pryč. Mám léta úvazek dopoledne AP a od oběda vychovatelka. Takže práce do odpoledne není neznámé překvapení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
16.11.22 20:19

Opravdu mi neporadite název kurzu ani školy prosím? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
16.11.22 20:23
@Veju3 píše:
Opravdu mi neporadite název kurzu ani školy prosím? Děkuji.

https://www.asistentpedagoga.cz/

Desný problém vyhledávat na webu a případně hodit dotaz do diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
16.11.22 20:23
@Veju3 píše:

Zadala jsem a vyjelo mi toho hodně.
Hodně známý je Scholaservis.
Zrovna v Praze toho musíte mít mraky.
Cena se pohybuje kolem 8-10 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení