Kurz asistentka pedagoga v Praze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kolibrik1 píše:
Týjo, jímá mě hrůza, že bych měla jít učit děják, matiku, chemii a podobné věci, které fakt nemám v malíku. Na druhou stranu vaření by mně nevadilo, až na to, že to je vždy až později odpoledne
Tím reaguji na zrušení aprobací.
Vaření už snad ani na školách nemají. Na začátku 90. let jsem chodila do úplně nové školy. Měli jsme velké kuchyňky, velikánské specializované učebny na chemii, přírodopis, fyziku, dílny. No a jak roste počet dětí, tak kuchyně, dílny a jedna specializovaná učebna byly zrušeny ve prospěch tříd. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII my mame specializovane ucebny ch, f, pr, vv, it, multimedialni jazykovku… i tu cvicnou kuchyn
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
@janickaIII my mame specializovane ucebny ch, f, pr, vv, it, multimedialni jazykovku… i tu cvicnou kuchyn
No jo, to jsou (a teď to neber špatně) školy mimo velká města. Školy u nás jsou nejmenší s počtem 700 žáků, nejsou výjimkou školy s 1100 žáky, 5 tříd v ročníku. Letos dokonce 6 1. tříd, v každé třídě min 25 dětí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
No jo, to jsou (a teď to neber špatně) školy mimo velká města. Školy u nás jsou nejmenší s počtem 700 žáků, nejsou výjimkou školy s 1100 žáky, 5 tříd v ročníku. Letos dokonce 6 1. tříd, v každé třídě min 25 dětí.
reagovala jsem na tvou informaci, ze skoly kuchynky nemaji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy vím, že se se mnou na toto téma nechceš bavit. Ale právě jsme narazili na zajímavou věc, o které přemýšlím již delší dobu. Většina výzkumů říká, že ve větších městech je vzdělávání lepší/kvalitnější. Ale jak je vidět složení škol co do vybavení a jistě i aprobace učitelů se značně liší. Ve větších městech často učí neaprobovani atd. Tak mě zajímá, čím je tedy ta údajná větší kvalita ve městech dana? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
reagovala jsem na tvou informaci, ze skoly kuchynky nemaji
No u nás opravdu nemají. Co vím o 10 školách tady u nás, tak kuchyňku nemá žádná. Vše to jsou velké školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII mene generalizuj a diskuze s tebou muze mit nejaky smysl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy většinou vycházím z informací, které mám z blízkého okolí. Škol tu máme opravdu hodně. A ano souhlasím, že situace u nás je zřejmě od situace v jiných oblastech značně odlišná. Jenže školský systém v podstatě také generalizuje a na rozdíly moc nehledí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
@vokishka kde jsi vzala tu informaci i zruseni aprobaci?
Letos to nekde probehlo, mozna na te pedagogické komoře, na fb. Ale nikdo s tim nesouhlasil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Letos to nekde probehlo, mozna na te pedagogické komoře, na fb. Ale nikdo s tim nesouhlasil
jsem si neceho nevsimla. Vsude se pise pouze o moznem uznani kvalifikace vysokoskolakum bez pedagogickeho vzdelani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
jsem si neceho nevsimla. Vsude se pise pouze o moznem uznani kvalifikace vysokoskolakum bez pedagogickeho vzdelani
Neco probehnout muselo, koukni sem
https://www.em.muni.cz/…pracovnicich
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Neco probehnout muselo, koukni sem
https://www.em.muni.cz/…pracovnicich
no, to se tyka kvalifikacnich predpokladu. Nedostatek ucitelu se resi nabiranim „odborniku“ do skol a dle noveho zakona o pedagogickych pracovnicich maji byt za kvalifikovane povazovani vysokoskolaci bez pedagogickeho vzdelani. Tim dochazi i k rozmelnovani aprobaci, protoze inzenyr neznamena matematik.
To se uz bezne deje, nedavno jsem prostrednictvi fb klikla na stranky soukrome skoly v praze s medailonky zamestnancu. Ucitelu tam bylo minimum, uci tem trener nebo knihovnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kolibrik1 píše:
Týjo, jímá mě hrůza, že bych měla jít učit děják, matiku, chemii a podobné věci, které fakt nemám v malíku. Na druhou stranu vaření by mně nevadilo, až na to, že to je vždy až později odpoledne
Tím reaguji na zrušení aprobací.
U nas se vari v poctu 24deti naraz
. To bych mela pred kazdou hodinou hodne spatne spani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit