Kurz asistentka pedagoga v Praze?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mají nastat změny a jednou z nich by mělo být i to, že výuční list natož ZŠ a kurz z nějaké agentury nebudou stačit ( což se nedivím).
@Veju3 kolik si vyděláš záleží na více věcech. Na platové třídě kam tě zařadí, na platovem stupni podle praxe, na výšce úvazku ( velmi často zkrácený, já mám na ZŠ 0,64), na přiznaném osobním ohodnocení, na ZŠ je možné si přivydělat doručováním.. Tabulka platu pedagogických pracovníků je volně dostupná, nic tajného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
Jj tohle je dost ujetý! Děti se speciálními potřebami a pomáhají jim často lidé, kteří by sami potřebovali pomoct…bez urážky.
Mně právě vždy přišlo, že by s nimi měli pracovat dobře a kvalitně vzdělaní lidé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alladina píše:
Mně právě vždy přišlo, že by s nimi měli pracovat dobře a kvalitně vzdělaní lidé.
Souhlasím. Tohle není práce pro lidi s nějakým kurzem. Často to jsou opravdu specifické děti, vyžadující znalost jejich diagnózy atd. Ne jen vedle nich sedět a otáčet jim stránky v učebnici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
Mají nastat změny a jednou z nich by mělo být i to, že výuční list natož ZŠ a kurz z nějaké agentury nebudou stačit ( což se nedivím).
@Veju3 kolik si vyděláš záleží na více věcech. Na platové třídě kam tě zařadí, na platovem stupni podle praxe, na výšce úvazku ( velmi často zkrácený, já mám na ZŠ 0,64), na přiznaném osobním ohodnocení, na ZŠ je možné si přivydělat doručováním.. Tabulka platu pedagogických pracovníků je volně dostupná, nic tajného.
Ty si doučováním přivydělas, protože máš zřejmě VŠ a něco umíš. Ale a teď se omlouvám, neberte to prosím zle, ale opravdu bych nechtěla, aby mé dítě doučoval někdo s výučním listem. Samozřejmě, že to nic nevypovídá o znalostech, ale působí to minimálně divně. To by pak ani učitelé nemuseli studovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
Ty si doučováním přivydělas, protože máš zřejmě VŠ a něco umíš. Ale a teď se omlouvám, neberte to prosím zle, ale opravdu bych nechtěla, aby mé dítě doučoval někdo s výučním listem. Samozřejmě, že to nic nevypovídá o znalostech, ale působí to minimálně divně. To by pak ani učitelé nemuseli studovat.
U nás mohou doučovat i asistentky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII mám, jsem kvalifikovaná učitelka, ale pro jiný stupeň. S 1 stupněm získávám zkušenosti až teď, jako AP, doučuji svoje děti ze třídy. Vzala bych víc, ale nevychází časově. Možná příští rok.
Neberu to zle, vidím to podobně. Sama mám dítě, které AP má. Kurz je jen základ, k dobrému AP je potřeba mít i další věci, kromě širokého rozhledu, znalostí, osobnostních, povahových předpokladů, i snahu se dal vzdělávat, orientovat se v tom blázinci učitel - AP - SPZ - PPP/SPC - rodiče.. ( já mám výhodu, že to všechno znám i jako rodič) a samozřejmě hodně dá praxe. Což samozřejmě každý AP musel někde začít, aby tu praxi získal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nevim, zakladka a kurz je podle me blby, ale zase uz vidim lidi s maturitou, nebo dokonce vos/vs, jak delaji asistenta pedagoga casto na zkracene uvazky a k tomu jeste riziko, ze misto je vazane na dite, takze jakmile nebude asistentku potrebovat, nebo se odstehuje apod. Tak je clovek bez prace. Za me dobra prace pro zenu-matku co chce jen ranni a vice moc neresi. Ja bych to nebrala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII @AnnieTRoj u nás taky. Všechny mohou doučovat ( ale je fakt, že my máme AP s minimálně maturitou, studující VŠ nebo VŠ vzděláním)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dreamis já VŠ mám, a ano, jsou tam různá úskalí, ale nemám to jako nouzovku. Jsem v této funkci spokojená ( ale už uvažuju ještě dostudovat specku
), vyhovuje mi to. Učit můžu, ale zatím nechci a ani nejsou možnosti. U nás často AP studují VŠ a potom jdou jinam. Ale třeba mně to vyhovuje, sedí mi to a krátký úvazek je u mě nutnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnnieTRoj píše:
U nás mohou doučovat i asistentky.
Ano můžou, a co my s tím? Dle mého názoru je špatně, aby člověk jen s výučním listem dělal náročnou práci AP. Natož aby učil. To by pak za chvíli mohl učit, ten kdo vyjde základní školu. Ale ani bych se nedivila, kdyby to současný ministr navrhl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
Ano můžou, a co my s tím? Dle mého názoru je špatně, aby člověk jen s výučním listem dělal náročnou práci AP. Natož aby učil. To by pak za chvíli mohl učit, ten kdo vyjde základní školu. Ale ani bych se nedivila, kdyby to současný ministr navrhl.
tak na základních školách moc asistentů s výučním listem není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtějí udělat změny, ale zas je udělají bez spravedlivého a rozumného řešení. Do školky často stačí i asistentka, která má nižší vzdělání + kurz. I tyhle holky jsou třeba. Dělají spíš pomocné práce. Je tlak, ať je asistent studovaný. Preferují, ať máme VŠ. To je hezké. Ale studovaných si MŠMT absolutně neváží a neumí nás finančně ohodnotit. Takže většina studovaných jim uteče, jak bude příležitost. Mám to taky velmi brzo v plánu. Protože za 8. platovou třídu odmítám dál pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dreamis píše:
No nevim, zakladka a kurz je podle me blby, ale zase uz vidim lidi s maturitou, nebo dokonce vos/vs, jak delaji asistenta pedagoga casto na zkracene uvazky a k tomu jeste riziko, ze misto je vazane na dite, takze jakmile nebude asistentku potrebovat, nebo se odstehuje apod. Tak je clovek bez prace. Za me dobra prace pro zenu-matku co chce jen ranni a vice moc neresi. Ja bych to nebrala.
Ano, i vzdelani AP se najdou. Prave, ze je vyhoda zkraceneho uvazku, ranni a 8 tydnu dovolene. Casto lide delaji v miste bydliste a nemusi tedy dojizdet. Pak taky nekdo tu praci dela rad a nechce delat neco jineho. Vedeni muze taky o takoveho vzdelaneho cloveka s praxi stat a muze ho zaradit do vyssi platove tridy + treba premie, osobni ohodnoceni. Neznam AP se zakladnim vzdelanim. Maturita z jineho oboru+kurz je asi nejcastejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Chtějí udělat změny, ale zas je udělají bez spravedlivého a rozumného řešení. Do školky často stačí i asistentka, která má nižší vzdělání + kurz. I tyhle holky jsou třeba. Dělají spíš pomocné práce. Je tlak, ať je asistent studovaný. Preferují, ať máme VŠ. To je hezké. Ale studovaných si MŠMT absolutně neváží a neumí nás finančně ohodnotit. Takže většina studovaných jim uteče, jak bude příležitost. Mám to taky velmi brzo v plánu. Protože za 8. platovou třídu odmítám dál pracovat.
To se nedivim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No u nás je nabídka 30000-40000 ale asi záleží na vzdělání, je mi jasné, že někteří postižení potřebují speciální zacházení výjimečné. Třeba paní učitelce se nepodařilo ve školce rozmluvit moji dceru chodí druhým rokem a doma je ukecaná v autě pak spustí a je k nevydržení. Je jasný, že více živé což je můj 7 lety syn a hyperaktivní, každé dítě je jiné a ty asistenti tam jsou od toho aby pomohli učitelům a více se věnovali dětem co to potřebují.
Děkuji za rady a hlavně odkazy.
Případně to půjdu v Praze 6 dálkově studovat na učitelku, to není problém, což si asi bude muset každá asistentka doplnit, když to změní a budou jiné nároky a nebude stačit nejnižší klasifikace.
Děkuji zítra se na to podívám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit