Kurz šití
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zalezi od toho, ci stroj sije dierku automaticky alebo nie. Na maminej starej veritaske to silo v 4 krokoch, ale musela som usit dlhu cast dierky, nejako prepnut krok, usit zavierku, prepnut krok, dlhu stranu a poslednu zavierku. Nepamatam presne, na onej veritaske som nesila uz dobrych 10 rokov.
Moj novy stroj sije aj plne automaticky, hodim do patky gombik a on si podla toho urci dlzku dierky od zavierky po zavierku a kroky prepina sam.
Ked budes sit, (samozrejme najprv vyskusat) podloz dierku vliselinom, alebo nejakou neutralnou latkou, ktora Ti dierku spevni. Prestrihnes az hotovu dierku, potom na spodnej strane odstrihnes podlozenu latku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná píše:
Zalezi od toho, ci stroj sije dierku automaticky alebo nie. Na maminej starej veritaske to silo v 4 krokoch, ale musela som usit dlhu cast dierky, nejako prepnut krok, usit zavierku, prepnut krok, dlhu stranu a poslednu zavierku. Nepamatam presne, na onej veritaske som nesila uz dobrych 10 rokov.
Moj novy stroj sije aj plne automaticky, hodim do patky gombik a on si podla toho urci dlzku dierky od zavierky po zavierku a kroky prepina sam.Ked budes sit, (samozrejme najprv vyskusat) podloz dierku vliselinom, alebo nejakou neutralnou latkou, ktora Ti dierku spevni. Prestrihnes az hotovu dierku, potom na spodnej strane odstrihnes podlozenu latku.
já jsem psala že je to vložka do kočárku je to bavlna vatelín, bavlna..cca 1 cm tlusté a ta dírka ma být dlouhá 5 cm. Už mě napadá, že to ušiju normálně hustým klikatým a pak prostřihnu. prostě se základní patkou. Jinak mám stroje dva a oba to dělají na 4 kroky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieOVMUC vyskousej nejdriv na nejake latce, oznac si jen tuzkou dve tecky-delku dirky, stroj si nastav na entl-cikcak a delku stehu na malinko, treba na 1 nebo jak to tam mas…sijes rovne, treba 2,5cm, pak nastavis sirsi cik cak, udelas tu uzaverku, konec dirky, otocis se, zas sijes druhou stranu a na konci zas uzaverku…
Snad jsem to popsala srozumitelne…
Vecir nebo zitra muzu dat foto, nic to neni, delam takhle cca 100_120 direk tydne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stevia píše:
@MarieOVMUC vyskousej nejdriv na nejake latce, oznac si jen tuzkou dve tecky-delku dirky, stroj si nastav na entl-cikcak a delku stehu na malinko, treba na 1 nebo jak to tam mas…sijes rovne, treba 2,5cm, pak nastavis sirsi cik cak, udelas tu uzaverku, konec dirky, otocis se, zas sijes druhou stranu a na konci zas uzaverku…
Vecir nebo zitra muzu dat foto, nic to neni, delam takhle cca 100_120 direk tydne.
jj, takle jsem to myslela, že to udělaám - varianta B, pokud mi selže varinta s knoflíkovou patkou:D
já to mám opravdu jako velikého koníčka, mam málo času a všechno mi trva jak hladnemu kakaní.. když jsem se ptala nekolika zen, co to prodavaji, tak me poslaly nekam, že prece nebudou vyzrazovat vyrobní tajemství.. já si to chci proste udelat sama, ze me to baví, ale nechci to mít hnusne:D kdyby tam nebyl ten vatelin, tak neresim, ale uz vidim, jak mi to leze ven a trepi e to… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stevia píše:
mám strach abych to nemela krive:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nemas kusok vatelinu, aby si to presila na podobne hrubom materiali?
Ale za mna, prave ten vatelin a dve latky Ti pomozu aby sa to nestrapkalo… ale uprimne, ja som sila dierky len cez dve/tri vrstvy latky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieOVMUC musis to mit dost huste aby se to netrepilo, pokud ti bude koukat vatelin a latku mas jinak tmavou, pouzij na zamaskovani fixu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vložky šiju, ale mám profi stroj
měla jsem 3 a všechny automatické. Nešiješ to knoflíkovou patkou, ale takovou průhlednou, když to máš ve 4 krocích, musíš to šít postupně, na stroji najít symbol obdelníčku a délku musíš hlídat ty. na vložce si křídou udělej čáru a na koncích delší čáru, aby jsi je měla souměrné
jako zvlášť vatelín ti z toho poleze, když to nebude dobře obšité
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@araw píše:
Já vložky šiju, ale mám profi strojměla jsem 3 a všechny automatické. Nešiješ to knoflíkovou patkou, ale takovou průhlednou, když to máš ve 4 krocích, musíš to šít postupně, na stroji najít symbol obdelníčku a délku musíš hlídat ty. na vložce si křídou udělej čáru a na koncích delší čáru, aby jsi je měla souměrné
jako zvlášť vatelín ti z toho poleze, když to nebude dobře obšité
děkuju, ja si snad nejak poradím. Napadlo me udelat do toho vatelinu obdelnicky a kdyz to pak budu obsivat a prostrihavat, tak to bude chycene, ale nepoleze to… uvidime, nejak to dopadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit