Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
zajímaly by mě Vaše tipy a názory na kvalitní, vyváženou, zdravou a relativně levnou stravu. Jde to vůbec sloučit?
Ráda zde nasbírám tipy a třeba nějaké recepty na jídlo. Hodně věcí se učím, tak se ráda dovím něco navíc ![]()
Ráda bych odlehčenou diskuzi, bez narážek a posměchu ![]()
Pokud se naučíš dělat většinu potravin sama podomácku, tak to jde (vlastní pečivo, jogurty, pochutiny, sýry, šunku,…).
Luštěniny. recepty neporadím, protože je nejím
ale tvým požadavkům odpovídají. a dělat si hodně věcí doma. domácí bílý jogurty, do toho marmeládu, domácí lučinu. domácí šunku z masa, a bez rychlosoli. je našedlá, ne růžová, ale výborná
kupovat sezónní levnou zeleninu.
@Tanule23 jo jde to staci zaradit potraviny jako lusteniny, bulgur, pohanku misto klasickych priloh.ja treba zrovna dneska delala pohankove rizoto
Souhlasím… dělat si domácí potraviny. Snažím se tohle zkoubit zatím u pečiva a tak rohlíky, chlebík i loupáky pro syna peču. Ušetřím a ještě dávám celozrnnou nebo špaldovou mouku ![]()
@pinksock loupaky jsem jeste nezkousela mas nejaky dobry recept?
Třeba šunku chci zkusit co nejdříve, ten domácí sýr z jogurtu je sice dobrý, ale pořád bych ho mít nemusela
Pečivo peču doma podle času
No a ty jogurty, to je u mě nemožné i když je máme rádi. Mléko mě vyjde na 18 Kč za litr, což je celkem dost, alespoň myslím.
@phoma Asi to bude znít hloupě, jak chutná pohanka?
Nikdy jsem ji nejedla. Jen kuskus a ten mi chutná.
No kdyz to vypoctes tak mas pak jogurt za 3 kc a vis co v nem je popripade kupuju mleko v akci
Jde to. Třeba pro stravování podle tradiční čínské medicíny drahé suroviny nepotřebuješ.
Z té sezónní zeleniny, nebyly by nějaké recepty?
Třeba z řepy umím jen salát.
Ctu o bulguru, pohance, kuskusu, spaldove mouce…To vse JE vyzivne, JE zdrave, JE kvalitni.
Ale ze by to bylo levne oproti obyc bile mouce a napr ryzi-to slysim poprve. ![]()
Kupuju to, takze cenu vyse zminenych dobre znam.
Já až tak šetřit nepotřebuji, jen mě zajímalo, jestli to jde skloubit. Někde jsem četla že lidé se neumí stravovat, prý i za málo peněz jde hodně muziky, proto se ptám ![]()
@phoma našla jsem jeden na netu http://recepty.vareni.cz/…ne-loupacky/, místo hladký mouky jsem dala celozrnnou hladkou
@Tanule23 specificka pokud budes kupovat kup si loupanou popripade lamanku zavaris a ona dojde pod poklickou. nekdo ji miluje nekdo ne chce to zkusit kdyz tak vyzkousej bulgur je to lamana psenice ja treba osmazim cibulku pridam bulgur drcene rajcata trochu vody a zapecu