Kvalitně, vyváženě, zdravě a levně?

1910
22.2.14 21:45

Kvalitně, vyváženě, zdravě a levně?

Ahoj,
zajímaly by mě Vaše tipy a názory na kvalitní, vyváženou, zdravou a relativně levnou stravu. Jde to vůbec sloučit?
Ráda zde nasbírám tipy a třeba nějaké recepty na jídlo. Hodně věcí se učím, tak se ráda dovím něco navíc :)

Ráda bych odlehčenou diskuzi, bez narážek a posměchu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20155
22.2.14 21:48

Pokud se naučíš dělat většinu potravin sama podomácku, tak to jde (vlastní pečivo, jogurty, pochutiny, sýry, šunku,…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
22.2.14 21:48

Luštěniny. recepty neporadím, protože je nejím :oops: :oops: ale tvým požadavkům odpovídají. a dělat si hodně věcí doma. domácí bílý jogurty, do toho marmeládu, domácí lučinu. domácí šunku z masa, a bez rychlosoli. je našedlá, ne růžová, ale výborná :palec: kupovat sezónní levnou zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
22.2.14 21:53

@Tanule23 jo jde to staci zaradit potraviny jako lusteniny, bulgur, pohanku misto klasickych priloh.ja treba zrovna dneska delala pohankove rizoto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
22.2.14 21:54

Souhlasím… dělat si domácí potraviny. Snažím se tohle zkoubit zatím u pečiva a tak rohlíky, chlebík i loupáky pro syna peču. Ušetřím a ještě dávám celozrnnou nebo špaldovou mouku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
22.2.14 21:55

@pinksock loupaky jsem jeste nezkousela mas nejaky dobry recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
22.2.14 21:57

Třeba šunku chci zkusit co nejdříve, ten domácí sýr z jogurtu je sice dobrý, ale pořád bych ho mít nemusela :) Pečivo peču doma podle času :) No a ty jogurty, to je u mě nemožné i když je máme rádi. Mléko mě vyjde na 18 Kč za litr, což je celkem dost, alespoň myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
22.2.14 21:58

@phoma Asi to bude znít hloupě, jak chutná pohanka? :think: Nikdy jsem ji nejedla. Jen kuskus a ten mi chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
22.2.14 21:59

No kdyz to vypoctes tak mas pak jogurt za 3 kc a vis co v nem je popripade kupuju mleko v akci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
22.2.14 21:59

Jde to. Třeba pro stravování podle tradiční čínské medicíny drahé suroviny nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
22.2.14 22:00

Z té sezónní zeleniny, nebyly by nějaké recepty? :) Třeba z řepy umím jen salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
22.2.14 22:01

Ctu o bulguru, pohance, kuskusu, spaldove mouce…To vse JE vyzivne, JE zdrave, JE kvalitni.
Ale ze by to bylo levne oproti obyc bile mouce a napr ryzi-to slysim poprve. :nevim:
Kupuju to, takze cenu vyse zminenych dobre znam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
22.2.14 22:01

Já až tak šetřit nepotřebuji, jen mě zajímalo, jestli to jde skloubit. Někde jsem četla že lidé se neumí stravovat, prý i za málo peněz jde hodně muziky, proto se ptám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
22.2.14 22:02

@phoma našla jsem jeden na netu http://recepty.vareni.cz/…ne-loupacky/, místo hladký mouky jsem dala celozrnnou hladkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
22.2.14 22:02

@Tanule23 specificka pokud budes kupovat kup si loupanou popripade lamanku zavaris a ona dojde pod poklickou. nekdo ji miluje nekdo ne chce to zkusit kdyz tak vyzkousej bulgur je to lamana psenice ja treba osmazim cibulku pridam bulgur drcene rajcata trochu vody a zapecu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí