Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Sibyla0 píše:
@Tereza1986 Podle mě je nejhorší CA - z těch mi zůstala skoro jen ta základní osnova
Kluci maji od nich ty se Star Wars a zatim drzi. Ale opet jen cerne. ![]()
A za kolik tak ponožky kupujete? Kolik jste ochotné za ně dát? Já už jsem naštvaná, protože každé ponožky se protrhnoua prošoupou děsně brzo. Když už si připlatím, tak čekám, že vydrží :/
No já jsem třeba taková, že za ponožky si rači zaplatím víc, aby byly kvalitní a pěkné. Já si objednávám z eshopu, kde mají tzv Phuseckle, jsou všechny vyrobené v České republice. kvaliní
Já mám doma Voxxy, ale spíše takové na hory…takže 120,– až 200,– Kč kus.
Jinak jste nenapsaly, zda se bavíte o ponožkách sportovních nebo spíše „společenských“ ke kalhotám
.
Dospělá dcera má kromě jiných také nejrůznější sportovní ponožky z Lidlu a vydrží tedy opravdu dost. Teprve teď jsme zjistily prochozenou dírku na párech kupovaných zhruba před 5 (možná i více) lety
.
Příspěvek upraven 14.02.14 v 14:05
Český výrobek?
A co to je za obchod?
Kolem te 100 kč mi to přijde vpohodě cena.. když vydrží a budou kvalitní i víc bych dala.
Woxxy neznám…
Ahoj, náhodně jsem otevřel okno s názvem Kvalitní ponožky.
Podělím se o svoji zkušenost.
Před 13 lety jsem dostal první pár ponožky Moira Trek.
Letos jsem moje první ponožky Moira TREK vyhodil, začaly pouštět očka.
Můj pohled na problém ponožek, který se náhodně vyřešil před 13 lety.
Matematický výpočet rentability, ponožky Moira TREK.
13 let x 365 počet dní, se rovná 4.745 dní.
Cena 250 Kč - pár.
Platí 250 Kč : 4745 dní se rovná O,05268704 Kč/den
Matematický výpočet rentability, ponožky za,,10 Kč´´ používáno 1/2 roku tj. cca 183 dní.
Cena 10 Kč pár
Platí 10 Kč : 183 dní se rovná 0,05464481 Kč/den
K výpočtu ponožky za,,10´´ je nutné připočíst Vaše nervy, Karle ty máš zase díru na ponožkách, Karel se dožere, mám zase díru na ponožkách, odchází za kamarády do Restauračního zařízení.
Tato návštěva také něco stojí.
Ponožky Moira TREK také nejsou bez závady.
Nejhorší je pořídit startovací sadu.
Postupně jednou za 2 až 3 roky dokoupit 1 pár nových.
U ponožek Moira TREK jsou ušetřeny Vaše nervy, Karel nemá v pravidelném intervalu díru na ponožkách, Karlovi se numusí připomínat že šmatle na pravou nohu jak jeho děda, nemá důvod k odchodu do Restauračního zařízení za kamarády.
Ušetří se.
Ponožky za,,10´´ se jen tváří že jsou levné.
Toto je pohled snad z druhé stran,
nejsem majitel ani zaměstnancem firmy MOIRA,
jsem mužského pohlaví,
letos se dožívám požehnaného věku 60 let.
S přáním hezkého dne ![]()
@NEZERPOO No, Moira byla před 13 lety jedna známější outdoorová značka ponožek.
Teď je značek nepřeberné množství a pokud vezmu v úvahu turistická trička, určitě i v ponožkovém sortimentu existují lepší.
Už vůbec si nedokážu představit Vámi avizované ponožky k obleku, případně v létě jako dámské…člověk pravda nežije jen sportovními příležitostmi. Čili - jako tip na ponožky na hory možná dobré (Bridgedale jsou jistě nesrovnatelně lepší, ale určitě i dražší - http://www.hanibal.cz/?… ), ovšem jako univerzální doporučení kvalitní značky trošku nepoužitelné
.
ZDRAVÍM,
Jančo, snad, jak jsem popsal, na tyto stránky jsem narazil náhodou.
Jako červená niť se táhne všemi podobnými stránkami žehrání na kvalitu, ponožky, potraviny, lékaři, politici, atd, atd.
Jen jsem se chtěl podělit o zkušenost, levné, drahé, trvanlivost.
Kancléřka Merkelová nechala odsouhlasit v Parlamentu SRN (ve fungující ekonomice) minimální mzdu ve výši
8,5 eura na hodinu. Na,,naše,, je to cca 250 Kč na hodinu, NEKVALIFIKOVANÉ práce.
Jačo, nevím jestli to pochopíte, tato poznámka není myšlena zle.
Váš ![]()
@goldenka píše:
pro někoho diskuze k smíchu, ale hledám kde koupit kvalitní ponožky, už jsem z toho na mrtvici, zatím kupuji u vietnamců, ale hamba se někde zout už po prvním vyprání-okamžitě sešednou, je to řídký, že prosvítají nohy, vypadají neustále jako špinavý a to si je beru vypraný
jednou jsem koupila i ponožky lepší, dražší a roztrhali se během pár dnů, kvalita hrozná
kde kupujete kvalitní, nebo jakou značku a za kolik? uvažuji nad ponožkami Litex, nevím, mám do nich zainvestovat? prostě si chci koupit kvalitní ponožky co něco vydrží a budou vypadat pěkně dýl jak po jednom vyprání
děkuji za rady
kupuji od českého výrobce Trepon 100% bavlněné asi za dvacku pár:
http://www.trepon.cz/…pro_damy.htm
Jsou to ty Teva nebo Tevak. Dále u nich kupuji a bavlněné punčocháče pro děti.
Zdravím,
co je týká ponožek, jsou za peníze, nosíme je všichni, snad, není to téma k smíchu.
Jako červená niť se táhne jediný problém, spotřebitel - prodejce, týká se to čehokoliv.
JEDINĚ SPOTŘEBITEL URČUJE KVALITU VÝROBKU, ne výrobce
Vysvětlení,
pokud výrobce, prodejce, nenajde kupce (spotřebitele) je logické že zkrachuje.
Jak to funguje,
velká část spotřebitelů je v ČR pod tlakem okolností, viz příspěvek Ponožky - Merkelová, volí nákup podle ceny. Žádný výrobce, prodejce ani Vietnamec (mám křečové žíly, Vietnamec, nemáme, zítra dodáme), vám neprodá cokoliv bez zisku.
Budoucnost,
přijdete do obchodu a budete jako spotřebitel žádat (teď si vymyslím) ponožky, výrobce, obchodník pracuje pro zisk, prodejce vytáhne z krabice ponožky a dá je na pult a spustí, toto jsou nejlepší ponožky na zemi a v přilehlých galaxiích, zákazník hledím jako blázen, žádné ponožky nevidí, zákazník na prodavače, tady žádné ponožky nejsou, prodavač ne nejsou, jsou to virtuální outdoorové ponožky, můžete si je vzít i do společnosti, jako hlavní trumf vynese cenovou nabídku, jsou za 5 Kč.
Pokud se najdou spotřebitelé kteří budou preferovat nesmyslnou cenu, tak se najdou i výrobci, prodejci čehokoliv nekvalitního, virtuálního.
Chápu,
kolikrát i drahá ponožka se chová jako ponožka koupená na Tržnici, tady je jednoduchá pomoc, když kupuji, levné, drahé, vyžaduji paragon, není funkční, reklamuji, příště nekupuji. A ještě na na MIMIMU všechny varuji kde jsem nefunkční věc koupila. Nejsem tady od toho abych všechno pořád reklamovala.
Tady bohužel musíte nahrazovat Stát který mám mít také funkci kontrolora, není rozdíl mezi nekvalitníma ponožka a nekvalitním alkoholem. Život není betonová čekárna, furt se musí hledat, kvalitnější ponožky, kvalitnější jídlo, kvalitnějšího lékaře, kvalitnějšího PARTNERA.
A votom to je.
S přáním hezkého dne Váš
Řešila jsem stejný problém, věčně t odokupovat, každou chvíli nějaké děravé, prošlapané. Ale už mám roky oblíbené ponožky Knebl - valašská firma. Nedám na ně dopustit, kupuju pravidelně, bo dětem rostou nohy. A pro nás dospělé mám jak „normální“ do práce, tak se zdravotním lemem, sportovní, různé materiály… dokonce i z ovčí vlny - jsem lokální patriot, a valašsko bez ovcí je jak ryba bez bicyklu
. Dětské po odrostení ještě posílám dál a dospělácké jsem ještě žádné nevyhodila, bo ty kupuju teprve třetí rok.
Dík za diskuzi, pročtu…ponožky věčné téma, můžou být levné, drahé, po pár vyprání vetché a na vyhození
Dobrý den,
ponožky, které můžu já doporučit a jsem s nima maximálně spokojena jsou od firmy Jan Gabriel zn. MIKETA.
Jedná se o českou výrobu konkrétně u Frýdku-Místku v obci Sedliště, kde je také jezdím kupovat, ale co je výhoda tak ten kdo se tam nedostane nebo to má daleko tak mají internetový obchod a tam se dá také nakoupit. Já preferuji prodejnu jelikož tam mají neskutečný výběr už od maličkych ponožek pro miminka tak pro chlapy s velkou hnátou seženu s klidem i vel 45 a to v jakychkoli barvách a typech. Vyrábí ponožky klasické bavlněné, kotnikove, zdravotní, společenské, sportovní, s elastanem, zimní, štulpny, z vlny, částicemi stříbra,… no proste na co si vzpomenete a co je nejlepší(moc se mi to libi a je to super jak na sport tak jen tak)
tak mají tedkom nove ponožky v neonkovych barvách to je super
s ponozkama jsem mooc spokojena!! KvaLita se neda srovnat s tescem atd… a cena? od 10kč a co je ještě perfektni tak je moznost koupi i druhe jakosti, coz je pochopitelne ze ji mají když to tam primo vyrabí
jsem s nima moc spokojena a muzu jen a jen doporucit!! **
![]()
Edit admin - odkaz
Mi už kupujeme ponožky jedině v Decathlonu at už os Artenga nebo Kalenji či Qeshua. Nezklamaly ani jedny, už je kupujeme i dceři. Vydrží hrozně dlouho, nedrbou se, neřídnou.
Dřív jsme kupovali od Woxx, ale nic moc, celkem zklamaly.