Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky holky chtěla jsem vás touto cestou poprosit o vaše tipy,rady co koupit do výbavy, letnímumiminku.
Jako prvorodička nemám žádné zkušenosti kolik co a čeho, proto budu ráda, když se s námi podělíte ![]()
Ahojda, myslím, že všude na internetu najdeš seznamy se vším, co budeš potřebovat, takže spíš napíšu, co je podle mě v těch seznamech zbytečný.
Speciální nůžtičky s kulatou špičkou - ty jsem vyřadila při prvním stříhání a dál používali běžný nůžtičky na manikůru, pak takový ty vatový čtverečky na ošetřování pupíčku lihem (nedávno jsem klubo vyhazovala, použili jsme z něj jen pár čtverečků a podle mě by stejnou službu udělal i třeba papír. kapesníček nebo vat. tampon. Dál jsme hned po prvním použití vyřazovali takový to lehátko na ležení mimi v postýlce, pro mě bylo kupodivu mnohem pohodlnější a přirozenější podpírat malou levou rukou a pravou omývat. Stejně tak hřebínek jsme do dnešních 6 měsíců ještě nepoužili a ani teploměr na vodu. Dej na vlastní intuici, voda musí bejt tak, aby to bylo příjemné i tobě a hlavně každé dítko je jiné, některé radši vodu teploučkou a naše malá ráda spíše studenou. Pak také deku s polštářem jsem kupovala úplně zbytečně, dnes v 6 měsících jsme ještě nepoužili, spíme ve spacím pytli + zavinovačka (kvůli zafixování ručiček k tělu - jinak nespí klidně) a na to lehká flísová deka. A to je myslím vše ![]()
Kali píše:
Ahojky holky chtěla jsem vás tímto tématem poprosit o vaše zkušenosti. Čekáme naše první miminko a vůbec si numíme představit co kolika čeho.
Budu ráda za vaše rady a tipy
Kali píše:
Ahojky holky chtěla jsem vás touto cestou poprosit o vaše tipy,rady co koupit do výbavy, letnímumiminku.
Jako prvorodička nemám žádné zkušenosti kolik co a čeho, proto budu ráda, když se s námi podělíte
Tak celou výbavu popisovat nebudu. Snad jen to, co jsem na letňátko )dceru) dokupovala navíc oproti synovi (podzimní).
Ve vel. 62 jsem kupovala body s krátkým rukávem, v té nejmenší velikosti ne, dcera byla první 2-3 týdny zmrzlík a v krátkém rukávu být nemohla anikdyž bylo teplo.
Koupila jsem jedno funkční triko merinovlna-hedvábí. Skvěle trmoreguluje, odvádí vlhkost. Dávala jsem jí to na sebe hlavně do šátku, do kočárku to tak nutné nebude.
Nějakou lehčí deku na přikrytí koupila jsem nejprve bavlněnou háčkovanou. Nakonec se ale níejvíc osvědčila merinozavinovačka. Je tenoučká, hodí se jak na přikrytí, tak na zavinutí.
V létě jsem hodně využila monžnost nechat dítě na volno bez plenky. Na nohy sem dávala jen návleky, zadek holej, pod něj látkovou nepropustnou podložku a na ní vyměnovala při počurání čtvercové plenky. Mimino tak bylo nejspokojenější.
hodně se píš sí´t proti hmyzu přes kočárek, ale já jí nevyužila.
Nic vhodného jsem nenašla ke stínění kočáru při jízdě - slunečník i sluneční clony jsem koupila, ale byly naprd. Tak jsem nakonec zkončila i té přikolíkované plenky, ale vizuelně je to dost šílené.
Mocinky děkuji
, na netu toho je právě že dost proto, jsem ráda když se s námi podělíte, abychom toho nekupovali zbytečně hodně
Myslela jsem samozřejmě ležení ve vaně…
soslik píše:
Ahojda, myslím, že všude na internetu najdeš seznamy se vším, co budeš potřebovat, takže spíš napíšu, co je podle mě v těch seznamech zbytečný.Speciální nůžtičky s kulatou špičkou - ty jsem vyřadila při prvním stříhání a dál používali běžný nůžtičky na manikůru, pak takový ty vatový čtverečky na ošetřování pupíčku lihem (nedávno jsem klubo vyhazovala, použili jsme z něj jen pár čtverečků a podle mě by stejnou službu udělal i třeba papír. kapesníček nebo vat. tampon. Dál jsme hned po prvním použití vyřazovali takový to lehátko na ležení mimi v postýlce, pro mě bylo kupodivu mnohem pohodlnější a přirozenější podpírat malou levou rukou a pravou omývat. Stejně tak hřebínek jsme do dnešních 6 měsíců ještě nepoužili a ani teploměr na vodu. Dej na vlastní intuici, voda musí bejt tak, aby to bylo příjemné i tobě a hlavně každé dítko je jiné, některé radši vodu teploučkou a naše malá ráda spíše studenou. Pak také deku s polštářem jsem kupovala úplně zbytečně, dnes v 6 měsících jsme ještě nepoužili, spíme ve spacím pytli + zavinovačka (kvůli zafixování ručiček k tělu - jinak nespí klidně) a na to lehká flísová deka. A to je myslím vše
Kali píše:
Ahojky holky chtěla jsem vás tímto tématem poprosit o vaše zkušenosti. Čekáme naše první miminko a vůbec si numíme představit co kolika čeho.
Budu ráda za vaše rady a tipyKali píše:
Jako prvorodička nemám žádné zkušenosti kolik co a čeho, proto budu ráda, když se s námi podělíte
http://www.maminkam.cz/…-pro-miminko
Ahojky. moje holčička se narodila 19.7.2011
řídila jsem se tak nějak podle tohoto odkazu a pročítala i jiné.
navíc jsem pořizovala různý šatičky, ale ted už vim, že to bylo zbytečný. Tohle léto byla docela zima a taky to uplně maličký mimi stejně potřebuje být v pohodlí a některý věci co jsem měla byly sice krásný a načančaný, ale nepraktický…
Jinak velikost 56..všichni mi řikali, ať to vůbec nekupuji, že je to zbytečné. Je fakt, že to měla malá teda opravdu na chvilku, jelikož porodní váhu měla 4kg, le zase se mi líbilo, že to vypadá dobře a že v tom neplave. Taky jsem ocenila body se zapínánim vepředu, jelikož jsem se bála oblékat přes hlavičku.
když pak byla vedra nechala jsem ji jen v body s krátkým rukávem a nožičky přikryla plenkou (měla je pořád studené)
Taky pozor na plenky. My nakoupily barevné a stojí za prd. Koukej, kolik tam je bavlny, aby nebyly průhledné a jak jsou obšité, spousta se mi jich párá a to mi docela stve, protože byly dost drahé. No nevim. Snad jsem ti nějak pomohla alespoň trochu.
![]()
jojo hlavně poradtě s kusy oblečení a v jakých velikostech..kolik, toho v té velikosti a kolik dalšího v té velikosti..tam dost tápu..
Taky jsem zapomněla - ještě jsme úplně zbytečně koupili koš na miminko, ani jednou jsme ho nevyužili, mimi raději spalo v klidu v ložnici.
Pak ale na druhé straně jsme koupili asi 4 flaušový deky a ty všechny plně využíváme, těch není nikdy dost.
vel 56- koupila bych. Stačí 2 ks na střídčačku, zbytek se dá dát jako záloha 62, ale jak píše Jiriinka1, tak v tom mimčo plave. Takže na parádu se nějaký ten menší kousek hodí. Já na cestu z porododnice koupila jednu soupravičku i padesátku. I ta mi přišloa při odjezdu velká, ale zase jsem to vyřadila už po necelém měsíci. záleží ale i na značce- něco ej větší, neco menší.
Co se týče velikosti, tak my měli oblečení vel. 56 jen jedno a to do porodnice a popravdě jsme ho měli na sobě jen jednou a to jsme nebyly nikterak velký! Brzy jsem taky přišla na to, že veškerý dupajdy, který nebyly v rozkroku rozepínací jsme brzy vyřadily nebo nosily jen v příp. nouze, stejně tak s bodýčky, děti se prostě nerady oblíkají, brzy jsme přesedlaly na body celorozepínací/zavinovací, prostě aby jsi je nemuela převlíkat přes hlavičku a to platí všeobecně pro všechny vršky. Stejně tak jsem brzy přišla na to, jak nepraktický jsou kapuce. To jsou věci, na který člověk přijde až praxí… ![]()
Ahojky náš malý se narodil 16.6. já jsem teda byla překvapená, že body vel.56 mu byly docela velké a to byl velký dost 52cm a 3550g tak něco málo ve velikosti 50 se ti šikne ale zas to nemusíš přehánět, určitě ti stačí pár věciček ale mě osobně se osvětčilo, že bylo lepší mít trochu těch prvních velikostí víc protože malý se dost často pokalal mimo plenku na body a tak když jsem jich měla víc nemusela jsem ze začátku fut běhat a prát
a určitě jsou dobré body na zapínání ve předu - nemusíš takovému dropkovi nic převlékat přes hlavu
jo a na spaní se mě osvětčila klasická zavinovací peřinka, taková ta starodávní
, mamka mě ji dala tušim ješte po nás, ale má super vlastnosti v zimě hřeje v létě chladí, tak malý v ní rád spinkával i když byly horka, miminka to mají ze začátku rádi ![]()
soslik píše:
Co se týče velikosti, tak my měli oblečení vel. 56 jen jedno a to do porodnice a popravdě jsme ho měli na sobě jen jednou a to jsme nebyly nikterak velký! Brzy jsem taky přišla na to, že veškerý dupajdy, který nebyly v rozkroku rozepínací jsme brzy vyřadily nebo nosily jen v příp. nouze, stejně tak s bodýčky, děti se prostě nerady oblíkají, brzy jsme přesedlaly na body celorozepínací/zavinovací, prostě aby jsi je nemuela převlíkat přes hlavičku a to platí všeobecně pro všechny vršky. Stejně tak jsem brzy přišla na to, jak nepraktický jsou kapuce. To jsou věci, na který člověk přijde až praxí…
já měla kapuce ráda, na nošení v šátku bezva, miminku to chránilo zátylek. samo na doma je to naprd.
zavinovací body jsem pořídila na druhé právě kvuli převlíkání přes hlavu. A nevyhvovaly mi. Oblékání trvalo déle, telilo se to u krku
Mám syna narozeného v půlce června a co se týče oblečení, tak jsme využili hlavně overálky na spaní, dlouhá a krátká bodýčka, tepláčky na doma a pak letní overálky. Syn byl třeba hned zpocený, takže jsem ho oblíkala spíš méně než více. Pak samozřejmě i nějaké oblečení, když je horší počasí - mikinku, bundičku, slabé čepičky. Co se týče velikostí, tak jsme v podstatě hned oblíkali 62. V 56 jsme byli první dva týdny a to ještě jen v něčem, některou 56 jsem na něj ani neoblíkla. Ale syn byl veliký, měl při narození 4490g a 53cm. Zbytečně moc jsem měla mikin a kalhot (riflí). Dneska bych koupila tak dvoje od každého, já měla asi pět mikin a sedmero riflí. Naopak overálky na spaní u nás jely pořád, měla jsem jich v té 62 asi 14 a bodýček jsme taky měli psotřebu, kór když je blinkací mimino. Těch jsem měla asi 12.
gabi.design píše:
Mám syna narozeného v půlce června a co se týče oblečení, tak jsme využili hlavně overálky na spaní, dlouhá a krátká bodýčka, tepláčky na doma a pak letní overálky. Syn byl třeba hned zpocený, takže jsem ho oblíkala spíš méně než více. Pak samozřejmě i nějaké oblečení, když je horší počasí - mikinku, bundičku, slabé čepičky. Co se týče velikostí, tak jsme v podstatě hned oblíkali 62. V 56 jsme byli první dva týdny a to ještě jen v něčem, některou 56 jsem na něj ani neoblíkla. Ale syn byl veliký, měl při narození 4490g a 53cm. Zbytečně moc jsem měla mikin a kalhot (riflí). Dneska bych koupila tak dvoje od každého, já měla asi pět mikin a sedmero riflí. Naopak overálky na spaní u nás jely pořád, měla jsem jich v té 62 asi 14 a bodýček jsme taky měli psotřebu, kór když je blinkací mimino. Těch jsem měla asi 12.
Ahojky Gábinko
teda vy už jste velký ![]()
soslik píše:
Co se týče velikosti, tak my měli oblečení vel. 56 jen jedno a to do porodnice a popravdě jsme ho měli na sobě jen jednou a to jsme nebyly nikterak velký! Brzy jsem taky přišla na to, že veškerý dupajdy, který nebyly v rozkroku rozepínací jsme brzy vyřadily nebo nosily jen v příp. nouze, stejně tak s bodýčky, děti se prostě nerady oblíkají, brzy jsme přesedlaly na body celorozepínací/zavinovací, prostě aby jsi je nemuela převlíkat přes hlavičku a to platí všeobecně pro všechny vršky. Stejně tak jsem brzy přišla na to, jak nepraktický jsou kapuce. To jsou věci, na který člověk přijde až praxí…
Nám kapuce taky nevadily a dodneška je mám ráda. A rovněž oblíkání přes hlavu nám nedělalo problém. Naopak jsem měla jedno body na rozepínání přes hrudník a to byla vždycky doba, než jsem ho do toho oblíkla. ![]()