Výbavička pro červnová miminka

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
6.1.12 21:12
Kali píše:
gabi.design píše:
Mám syna narozeného v půlce června a co se týče oblečení, tak jsme využili hlavně overálky na spaní, dlouhá a krátká bodýčka, tepláčky na doma a pak letní overálky. Syn byl třeba hned zpocený, takže jsem ho oblíkala spíš méně než více. Pak samozřejmě i nějaké oblečení, když je horší počasí - mikinku, bundičku, slabé čepičky. Co se týče velikostí, tak jsme v podstatě hned oblíkali 62. V 56 jsme byli první dva týdny a to ještě jen v něčem, některou 56 jsem na něj ani neoblíkla. Ale syn byl veliký, měl při narození 4490g a 53cm. Zbytečně moc jsem měla mikin a kalhot (riflí). Dneska bych koupila tak dvoje od každého, já měla asi pět mikin a sedmero riflí. Naopak overálky na spaní u nás jely pořád, měla jsem jich v té 62 asi 14 a bodýček jsme taky měli psotřebu, kór když je blinkací mimino. Těch jsem měla asi 12.
Ahojky Gábinko :mavam: teda vy už jste velký ;)

Ahojky :mavam: , nojo my rosteme jako z vody. Už to není malý miminko. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7547
6.1.12 21:13

JJ letí to nedávno jsme se snažili ty užsi maminka :srdce: a já se konečně dočkala :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.1.12 21:22
Kali píše:
JJ letí to nedávno jsme se snažili ty užsi maminka :srdce: a já se konečně dočkala :srdce:

Koukám, moc gratuluji! :kytka: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7547
6.1.12 21:24

Moc děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
6.1.12 21:27

Všude to píšou, ale tady pár mých cobych kdybch bývala věděla: určitě to nepřeháněj s bodýčkama s krátkým a vybav se dost věcma s dlouhým (píšou často stejné počty jako s dlouhým) - ale pokud bude léto jak letos . . .Taky přijde na to - buď budeš dávat bodýčka, nebo kabátky a košilky a podle toho taky nakoupit dupačky (polodupky k bodýčku a dupky přes ramena ke kabátkům)a nebo tepláčky a fusky (ty často nesedí a padají/škrtí). Taky třeba ponožky - téměř nejsou potřeba, pokud budete dupačkový. Mikiny - stačí pár cca 3 - nej na rozepínání (dojdeš z venku a nemusíš budit kvůli zeslíkání svetru)a kapuca je takt lepší, když není ale je to věc názoru. Věci přes hlavu na první měsíc-dva jsou fakt naprd . . . Ahooj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
6.1.12 21:27

Mám červnového klučinu. Kusově je to asi individuální, mě vyhovuje mít věci alespoň na týden s rezervou, protože někdy se mi při přebalování počůral, později zase občas prokajdil plínku, zapotil se, zkrátka spotřeba u nás byla velká......
overal - ze začátku jsem je dávala na den i na noc (tak do dvou měsíců)
body s krátkým rukávem/bez rukávu - na vedra
body s dlouhým rukávem - na chladnější dny
ponožky
nějaké krátké kalhoty, nějaké dlouhé (spíš jako „na parádu“), nějaké dupačky trička s krátkým i dlouhým rukávem (ne moc)
kabátek (lehký) čepičky

narodil se o měsíc dřív, takže měl „jen“ 47 cm, takže nám se určitě vyplatila 56 a ze začátku i pár 50

Jinak jak tu někdo psal - rychlozavinovačky, jednu i s dírama do autosedačky, háčkovaná dečka, fleecová deka. Síťku na hmyz jsem dost využila, nechávala jsem ho spávat venku. Látkové pleny v létě jeli - jako přikrývky nebo stínítka.

Ono si to časem vychytáš, co vám sedí a co ne a co v těch dalších velikostech budete kupovat víc a co míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
24.1.13 07:40

Ahojky maminky červnových miminek!
Potřebuju poradit. Sice už čekám druhé mimi, ale prvorozený je narozen 1. září, takže to bude zase trochu jiné.
Potřebuju radu ohledně fleesové nebo chlupaté kombinézky. TP mám 9.června, a tak se chci zeptat, jak velkou kombinézku (nebo spíš možná zateplený overálek) koupit.
Jestli se vyplatí vel. 56 nebo spíš 62. Já bych asi byla spíš pro tu 62, aby se do ní mimi vešlo, ale zase aby mi v ní neplavalo. Tak nevím, prostě tápu :nevim:. Fakt je, že může být horko, ale koncem května nebo začátkem června to tak s jistotou
vědět nemůžu, že? :think:
Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
25.1.13 12:33

@pampalin Ahoj, tak moje první dcera se narodila 25. června 2010, ale byla taková vedra, že jsme ani nevyužili, když bylo hůř, což snad ani nebylo, tak byla v zavinovačce. Ale 56 se určitě nevyplatí, to už je lepší ta 62 z 56 hned vyroste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
25.1.13 12:39

Taky si myslím, že ta 62 bude lepší.
No, ono se může mimi narodit i v květnu, a to třeba zas takový vedra být nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
25.1.13 12:42

Ještě jsem chtěla napsat, že jsem spíš hodně používala i podzimní fusak od emitexu do kočárku, moje srpnová holčička na fotkách, nejlepší je vzít mimči i třeba v rychlozavinovačce ven a přehodit třeba ješt deku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
25.1.13 12:45

Ale jo, to už si nějak poradím, bude to naše druhé, ale spíš mi šlo třeba o převoz
z tý porodnice domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
25.1.13 12:49

Určitě je ale dobrý mít doma :) třeba něco takového je supr, ale mně se taky víc líbilo celé na zip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
25.1.13 12:51

@pampalin já o tom nepochybuju, že si poradíte :) vemte si, že v autě budete mít teplo, tak je lepší asi víc vrstev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
25.1.13 12:51

Jo, jo, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie