Kvalitní potraviny - co nakupujete a kde?

233
11.3.12 23:46

Kvalitní potraviny - co nakupujete a kde?

Média v současné době hodně rozvířila diskusi týkající se nekvalitních potravin. Osobně se považuji za typ, který skutečně čte etikety a snaží se nakupovat jenom kvalitní potraviny. Ve městě máme mimo Intersparu všechny supermarkety a v poslední době zjišťuji, že nejsem schopná v 1 supermarketu nakoupit vše, začínám objížďět, protože pokud vám záleží na konkrétním druhu který nakupujete, tak nejsem schopná koupit pouze v 1 supermarketu.

Zajímalo by mě, kde nakupujete a jaké konkrétní potraviny. Samozřejmě z kategorie těch kvalitních. Připojuji svůj standardní nákupní seznam potravin, které se u nás v průběhu měsíce protočí. Pokud máte lepší tip, tak sem s ním, budu ráda.

pečivo - žitný chleba (Globus, mají pekárnu, tak věřím, že ho tam fakt pečou a není z polotovarů)
jogurty - hollandia, pro malou dr. Muller (sice si o nich nemyslím, že jsou nejlepší, ale malá je miluje :twisted: ) Naštěstí tyhle jogurty mají všude

šunka - Lidl - 96%masa (jinde jsem tak kvalitní kromě albertu neobjevila, ale tam ta stojí 69,9)
sýry - madeland - 10% má jenom Globus, mozzarela z mléka - má buď kaufland nebo albert
tvaroh - bio cca 24 Kč vždycky je k dostání v bio kvaliě jen 1 druh, tak neřeším
maso - kuřecí prsa - kupuju jen vodňanské kuře krmené kukuřicí, ryby - globus (jen tam mají chlazené i v týdnu), bio hovězí - objevila jsem jen v tescu
mléko - bio lactel
ovoce/zelenina - nejčerstvější a výběr mi přijde jen v globusu
tuňák - rio mare nebo lidl - vyhrál dtest testování
kečup - kand - vyhrál dtest testování

Máte další tipy? Třeba které těstoviny jsou dobré? A rýže nebo luštěniny? Jakou značku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3513
11.3.12 23:55

které vodňanské kuře máš na mysli? Jestli takové to žluté „Zlaté kuře“, tak to zrovna v dtestu propadlo kvůli vysoké míře salmonelové kultury
 http://www.prozeny.cz/…li-salmonelu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
11.3.12 23:55

nejvíc nakupuju v globusu, většinou tam nakoupím všechno, co potřebuju :think: , takže jinam pak už nejedu ;) Jo a mají tam i to bio hovězí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
11.3.12 23:58

Za bezesné noci si přečti naší diskuzi https://www.emimino.cz/…ropy-101616/ :) Popisovat, co kde kupuju, to nějak nejsem schopná, v každém krámu něco…Jinak rýži a těstoviny Lagris,popř.celozrnné Country Life, kvalitní šunku mají v Kaufu,98% masa tuším, 100g / 37,–Kč.Kuře vychází nejlíp Fresh chicken z Tesca (mimochodem, skoro všechna kuřata jsou z Vodňan).Máslo Jihočeské od Madety.
No toho je… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
12.3.12 00:00

mmarti - díky, tak to je pro mě překvápko s tím vodňanským kuřetem… Na to kuře biopark jsem se dívala už mockrát, v tescu ho teď měli kolem 250Kč/kg, ale přiznám se, že mi to přijde dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
12.3.12 00:03

No ten biopark ani nevyšel nejlíp, to vyšlo to Tesco, ja už jsem psala, za 45Kč/ kg, tak je lepší koupit to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
12.3.12 00:05

jojo, taky jsem byla překvapená, že nejlíp hodnocené bylo to obyčejné Tesco kuře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
12.3.12 00:09

to tesco kuře - předpokládám, že myslíte takovou tu jejich privátku TESCO alias kvalita a ne tesco s bílomodrými pruhy, alias nejlevnější v sortimentu??díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
12.3.12 00:10

ale teď jsem zase našla článek, kde se Vodňany ohrazují proti Dtestu a dokonce veterinární správa dělala ofiko testování a všechny testovaný kuřata co se týče salmonely prošly v pohodě.

Ono otázkou je, co je kvalitní. Jak my to poznáme. Třeba tmavé pečivo z pekáren a marketů jestě nemusí být kvalitní a zdravé, hojně se přibarvuje karamelem nebo zpraženým ječmenen či co.

Maso kupuju v jednom malým řeznictví a musím říct, že byť není bio, nedá se vůbec s baleným masem srovnat. Česnek kupuju zásadně český, na Čínu kašlu, zeleninu zase v malým zelinářství kde vím, že v sezóně berou od místních zemědělců. Teď se poohlížím, kde sehnat domácí vajíčka, protože za 6 Kč se mi kupovat v obchodě vůbec nechce. A začínám přemýšlet o tom domácím šunkovaru.

Ale my jsme na malým městě, na léto máme zahrádku, ve velkoměstě je to asi složitější tím, že člověk je fakt odkázanej na hyper super :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
12.3.12 00:11

Nevím, co myslíš, takže tady foto http://www.dtest.cz/…n-kure/14550 .Asi to bude „alias nejlevnější v sortimentu“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
12.3.12 00:14

mělo by to být Tesco fresh chicken. Modrý horní pruh na etiketě. Kč 89 za kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
12.3.12 00:18

xangel - díky za fotku:-) zítra vyrazím a koupím s modrým pruhem:-)

mmarti - taky přemýšlím, nad šunkovarem. Po netu jsem ho našla i za 280Kč a recept vypadá fakt jednoduše. Jen neznám nikoho, kdo to opravdu dělá, nakolik je to chutné. Našla jsem totiž i v recenzích, že uvařená realiza je tak vhodná k bramborové kaši na pánev, ale ne na chleba jako šunka tak nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
12.3.12 00:19

jo, tak oni testovali čtvrtky a celé kuře. To celé kuře Fresh Chicken vyšlo ještě líp než čtvrtky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
12.3.12 00:21

Martino nevím, jestli si taky přispívala do té diskuze, co jsem házela odkaz, ale tam jsme zjistili, že ani ten dtest není zrovna důvěryhodný zdroj…A vůbec, ideální by bylo si pořídit farmu, péct si pečivo, vyrábět jogurty :lol:
Podle mě je prostě nejlepší číst složení a vybírat si to nejjednodušší.Bez zbytečných sajrajtů navíc.Ráda taky koukám na chemievjidle.cz a orientuju se podle toho.
A úplně nejlepší je brát si maso z farem a zeleninu taktéž, ale třeba u nás nic není :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
12.3.12 00:21
Majkeela píše:
xangel - díky za fotku:-) zítra vyrazím a koupím s modrým pruhem:-)mmarti - taky přemýšlím, nad šunkovarem. Po netu jsem ho našla i za 280Kč a recept vypadá fakt jednoduše. Jen neznám nikoho, kdo to opravdu dělá, nakolik je to chutné. Našla jsem totiž i v recenzích, že uvařená realiza je tak vhodná k bramborové kaši na pánev, ale ne na chleba jako šunka tak nevím… :nevim:

no, to taky nevím. Já si pamatuju ze školy, že kámoška měli domy králíky a nosila šunku z šunkovaru a byla strašně dobrá. No, ale jelikož mi je již 36 let a tohle je vzpomínka ze základky, kdy za totáče šunka každý den na talíři byl velký přepych, tak nevím, jestli to nebylo ovlivněné právě tím nedostatkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný