Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nech si vysetrit jestli nemas ureaplasma.. mela jsem vecne opakujici se kvasinky, nejedla jsem cukr, zadne smazene veci, proste nic.. a co se delo? porad kvasinky.. doktorka me neustale ladovala Entizol, Macmirror a buhvi co jeste.. najednou jsem se ocitla v CARu kde jsme hned chteli tento problem vyresit ale lekar me poslal za jinou doktorkou s tim, ze ona je odbornice..a taky ze je
udelala kultivaci, vysla pozitivita na urea.. nasadila mne a priteli Doxybene a od te doby „pac a pusu“ kvasinkam ![]()
@marinka5 candistop jsem brala a zadny efekt, a jeste se mi vracel do krku a to bylo teda fakt na ![]()
@Peggy54 mně nevadí…a jak dlouho jsi ho brala? Píšou, že nejlépe 2-3 měsíce
@Ou Vynechani cukru a 100% bavlnene sterilni pradlo bylo to jedine, co mi opravdu pomahalo
. Naopak zadny z partneru se nikdy nelecil, dle gynekologa u kvasinek nebyl duvod
. Pokud jsem se neladovala sladkym, tak problemy nebyly. Jenze potiz je, ze jsem to nikdy nevydrzela dlouho, cukr je nejhorsi droga. No, asi i v tomto pripade co lekar, to nazor.
@Anonymní píše:
@Hobitka
Takže ani takové ty musli sušenky, bebe nic takového?
Ja mlsala orisky.
Ahoj zakladatelko, patrim do stejneho tabora, taky trpim na mykozy zhruba 15 let. Podelim se tedy o sve zkusennosti. Vecne prelecovani klasika, jak to vsichni zname…ale po case se to vzdy vratilo. V nejhorsich chvilich jsem mela kvasinku klidne 2× do mesice, po skonceni menses to byla jistota. Kdyz jsem otehotnela, mykozu jsem mela prakticky cele tehotenstvi skoro nepretrzite, gynekolog rikal, ze je to v tehotenstvi bezne. To, ze to ovlivnuje kvalitu sexualniho zivota, vnimani vlastniho tela, to znam moc dobre. A mohu te potesit, po porodu kvasinka zmizela a byla nadobro pryc. Nechapala jsem. Takze drzim palce, at je to i tvuj pripad, kdyz uz se snazite o miminko. Tehotentvi asi bude horsi, na to se psychicky priprav, ale po porodu mas nadeji
. Takhle jsem se drzela po porodu bez kvasinky rok bez problemu, i presto, ze jsem opravdu jedla jako prase…do te doby, nez jsem udelala osudovou chybu a vlezla do verejneho bazenu… prisla jsem domu z koupaliste a hned byl problem a od te doby jsem tam, kde jsem byla pred tehotenstvim. Chteli bychom druhe dite, tak mam jeste sanci
.
Co se tyce pripravku, take mam doma chytrou houbu (vyrobek feel fresh pro intimni hygienu, uz to tu zminovala jina prispevatelka - nicmene doporucuji nedelat sedaci koupele, ale nechat udelat roztok dle navodu a natahnout to do injekcni strikacky a aplikovat primo do pochvy a takhle drzet v sobe hodinku treba u televize v leze… kdyz tu strikacku nechas uvnitr jako spunt, nemelo by to z tebe vytect.). Tato chytra houba mi take pomohla, ale ne trvale. Tak jsem pristoupila k poslednimu kroku, ktereho jsem se fakt chtela vyvarovat, to uz jsem mela zase kvasinku 2× do mesice - dieta, ale trochu jina, nez je klasicka protikvasinkova. Dostala jsem doporuceni na detoxikacni program Whole30. Jedna se o 30 denni ocistnou kuru, kdy osekas svuj jidelnicek na zakladni nezpracovane potraviny bez cukru, stabilizatoru, mouky, mleka atp. Muzes jist pouze zeleninu, ovoce, vajicka, maso, vybrane typy orechu, vybrane typy tuku (napr. olivovy olej, prepustene maslo, kokosovy olej). Do toho jsem kazdy den jedla Candix (prasky s kyselinou akrylovou) a kvalitni probiotika… a po skonceni teto ocistne kury postupne nasazujes jednotlive slozky potravin zpet a pozorujes, jak na ty potraviny tve telo reaguje. Tak bys mela teoreticky zjistit, se kterymi potravinami mas problem. Vyhoda tohoto detoxikacniho programu je, ze trva pouze mesic, klasicka protikvasinkova dieta se musi dezet 3-6 mesicu. Vzhledem k tomu, ze jsem na mykozy trpela klidne 2× do mesice mohu rict, ze od prvniho dne nasazeni diety z programu Whole30 se kvasinka neobjevila a to ani po skonceni menzes (jupiiiiiii). Ted postupne nasazuji jednotlive slozky potravin zpet a modlim se, at se to nevrati do starych koleji, ale zatim to vypada nadejne, citim se tam dole zdravejsi
. Nicmene vyhodou tohoto detoxikacnibo programu bylo to, ze jsem i zacala vice vazit zdraveho kvalitniho jidla a uz se nevratim k bilemu pecivu, ale jen k zitnemu pecivu, ze jim pouze bile jogurty atp.. uz o tom jidle premyslim jinak, ale nevim, jak dlouho mi to vydrzi. Najdi si neco o tom programu Whole30, dusevne se priprav a dej si mesicni vyzvu… Je to narocne na vareni, cas a nakupy cerstvych potravin, ale trva to pouze mesic. Drzim palce!
@Anonymní píše:
Zdravím holky,Myslím, ze už od svých 15cti let trpím na kvasinkové infekce nebo mykozy. Vždy se to tak střídalo.. výtok, zápach, oteklá rodidla, bolest při sexu.. některé to určitě znají.
Takhle se to se mnou už dlouho, gynekolog mi vždy předepíše nějaké zavádějící tablety nebo krémy a to pomůže vždy jen na chvilku.. už si nevím rady. Vrací se to třeba jednou za 3 měsíce.. + se do toho snažíme půl roku o mimčo (nevím zda to na to má nějaký vliv, ze to třeba zatim nejde).. Snažím se dodržovat pitný režim, omezit cukr.. i když to nejde úplně, ale nejíst třeba zbytečně čokolády nebo sušenky..
Jsem už bezradná.. obtěžuje to můj každodenní život.
Nemáte nějaké rady či tipy jak se toho zbavit?
Díky
Já začala brát nystatin, jsou to teprve dva týdny. Už jsem ho jednou brala, ale po třech týdnech jsem to vzdala. Cítím zlepšení, ale vím že tato léčba trvá měsíc až dva někdy. Já jsem také vysadila cukry, bílou mouku atd. Snažím se stravovat velmi zdravě, tak uvidím co to přinese, na nystatin jsem četla velmi dobré recenze a zkušenosti s tímto přípravkem Objednávám si to vždy v německé lékárně. U nás je bohužel jeho prodej zakázán. V
lékárně v Německu to máte bez receptu. Je to sice trošku dražší léčba na měsíc to vyjde cirka na 1400kč. Přečtěte si něco o tom třeba by to byla také právě léčba pro Vás.
Mně zabral Wobenzym a k tomu zvýšený příjem kysaných mléčných produktů a řecký jogurt. A mám klid. Wobenzym jsem brala v kuse 2 měsíce a ty mléčné mám permanentně v jídelníčku
snad ti to pomuze. Trpěla jsem na to hodně jako ty
Já toto neznám, ale moje známá na to trpěla roky, a pak jí v Motole nebo kde zjistili, že má jakoby „zvrásněný čípek“ nebo jak to říct, a v tom jsou ti mikrobi úplně happy. Šla na nějakou konizaci nebo něco podobného, prostě aby to měla hladší, a od té doby o 90% lepší. Podrobněji to bohužel nevím, vyprávěla mi to takto, ale vím, že mě to překvapilo, že je něco takového možné.
Tak jo, můj příběh je dost otřesnej, ale chci to napsat jako varování pro všechny, kerejm by se mohlo stát něco podobnýho. Infekce se pořád vracely, vyzkoušela jsem všechno (probiotika, vaginální probiotika, vaginální gely, dietu bez sladkýho, pečiva, a chemicky upravenejch věcí, chlorellu, ječmen…). Trápily mě 8 let. Minulý rok jsem prodělala covid a začalo to být šílený… Diagnostikovali mi nakonec postcovidový syndrom, ale měla jsem gynekologickou infekci nepřetržitě 4 měsíce v kuse, dostala 5 vaginálních léků, nic nepomohlo, hrozně to bolelo… Nakonec mi díky stěrům našli bakterie gardenellu, ale nevěděli, jak se jí zbavit. Dříve v minulosti mi taky našli bakterii e-coli, již zmíněné kvasinky - ale opět po přeléčení se mi všechno pořád vracelo. Dostala jsme se celkově ke čtvrtýmu gynekologovi, kerej na rovinu přiznal, že neví, co se mnou. Do toho se mi rozjel zánět močáku, kerej jsem taky měla v kuse 3 měsíce, nic na to nepomáhalo, pak už mi ani nedávali antibiotika, protože to bylo jen horší a horší. Až jsme se dostala k MUDr. Čepické. Ta se mě zeptala, jak dlouho mě tyto infekce trápí, řekla jsem jí, že už to bude osmým rokem, ale že to nikdy nebylo až takhle šílený. Řekla mi, že všechny mé infekce (kvasinky, gardenella) byly způsobeny virem HPV, že nidko neřešil pravou příčinu. Taky říkala, že po 10ti letech neřešených infekcí tímto virem často vzniká rakovina. Většina gynekologů tento vir zná, ale naprosto jej bagatelizují - má ho totiž 80% populace. Btw jsme na tento vir očkovaná, přesto jsem jej chytla. Problém nastává, když tento vir způsobuje výše zmíněné infekce, žádný z mých gynekologů nevěděl, že je to léčitelný! Léčí se to volně dostupnými léky, keré mi předepsala: Denně po dobu půl roku až roku užívat Papylocare gel, dále Joalis kapičky HPV a Indonal partner. Užívám to teprve měsíc a můj chronický zánět po 4 měsících přestal bolet. Je mi z toho do breku. Prosím nedejte se, pokud Vám gynekolog tvrdí, že opakované kvasinky jsou normální, i když berete probiotika. Jinak test na vir HPV si můžete koupit i jako samoplátce, stejně tak veškerou výše zmíněnou léčbu. MUDr. Čepickou moc doporučuju! Řekla mi, že záněty močového měchýře jsou způsobeny tím samým a pokud to úspěšně zabere, budu moct chodit i plavat do bazénu (8 let jsem nemohla jít do chlorované vody). Myslela jsem, že se na tento vir testuje na pravidelných prohlídkách, bohužel to není pravda, cytoskopie se odebírá až na následné nádorové změny, ale nikdo neřeší pravou příčinu, což je tento vir - když jsem říkala svému urologovi, že moje problémy jsou způsobeny tímto virem, vůbec nevěděl, že by tomu tak mohlo být a jen řekl: “Ale dyť to má 80% populace.”
Také mi doporučila, že až se přeléčím, abych se nechala znovu přeočkovat. Opravdu chci upozornit, že někdo ze 4 vystřídaných gynekologů nevěděl, že opakované infekce mohou být způsobeny tímto nebezpečným virem, brali to jako normu, že jsme tím všichni promoření. Proto kdyby Vám váš lékař vymlouval, že za to nemůže HPV, nedejte na něj a běžte se otestovat. Zvlášť ty, které tyto infekce trápí několik let, pořád s ejim vrací a doktor jim říká, že je to normální…
Btw se to přenáší i přes chráněný pohlavní styk…
Kdyz se oba nevylecite najednou, muzes prejit i na vegetarianstvi a nevim jakou zdravou stravu, aj tak ti to nepomuze. On je nakazeny a porad dokola to na tebe bude prenaset.