Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky. Před týdnem jsem onemocněla chripkou a bylo mi velmi zle a tak mi doktor předepsal antibiotika. Po týdnu vyléčení me zacal trápit výtok a svědění tam dole. Nekde jsem četla, ze to můžou způsobit antibiotika případně snížená imunita.. myji se každý den a dbam na intimní hygienu a take mam staleho partnera 3 roky. Takze si myslím, ze to zavinila chripka. Bohužel diky marozeni minuly tyden si nemohu dovolit vzit volno a jit na Gynekologii. Mam totiž novou práci a jsem tam mesic a nemam dovolenou. Bojim se, ze bych o praci prisla (nemuzu porad marodit nebo si brat volno zvlast prvni mesic) a na gyndu se diky pracovni dobe mohu dostat az pristi tyden a tak jsem se rozhodla, ze vyzkousim zatim Idelyn Beliema. Problem je, ze jsem dostala menstruaci a v pribalovem letaku pisi, ze muzu tabletky uzivat az po zkonceni MS. Ta mi, ale zkonci za 2 dny (mam slabou MS) - je to velice neprijemne. Myslite, ze bude vadit, kdyz si ji vezmu pri MS?
Záleží na síle krvácení. Pokud je slabé, tak ano. Jedná se ovšem spíše o doplňkovou léčbu. Je to kyselina mléčná. Po antobiotikách doporučuji gynopevaryl nebo clotrymazol na přeléčeni kvasinek a potom gynokaps na obnovení mikroflóry. Beliema zabírá spíš na lehčí nerovnováhu.
Tak co alespoň na gyndu zavolat? To by ti mohli říct po telefonu, když jim vysvětlíš situaci.